Абрахамска Перверзија

abraham_and_sonОбидот на Абрахам да го жртвува својот син Исак за Господ

Абрамските религијии се оние родосквернувачи пред се политички движења, и воедно задскриени зад превезот на духовноста и верата. Од Абрахам проистекува Јудеизмот и неговите две гранки Христијанската и Исламската религија. Занимливо е како сите абрахамските религији го гнасат старославието односно ведското родоверие кое е познато во денешно време како паганство или поганство, каде програмски ни го намтнале овој поим како нешто неприродно, покварено, мрачно и разно-разни невистините етикети со цел да се извалка образот на светоста, а истовремено самите овие религии во себе содржат староверни корени. Каква перверзија! Од почетокот на нивното владеење, вршено е контрола над човештвото и практично никаков приодонес не дале и ништо не постигнале за трансформација на планетата и свеста на човекот кон подобро. Секако тука има еден куп исклучоци на поединци, но сепак и тие се учени и програмирани преку самиот материјал кој им се предава, кој е неспоредлив со ведскиот светоглед и наука пред се. Зашто на верниците им смета вистината за објектите, верувањата, уметноста, ритуалите, обичаите кој не се изворно дел од нивната тука на друга вера па измислуваат митови внатре во својата религија како би се оправдале? Зошто им смета?

Каба, вапцување јајца, бадник (дабник е правилно), месечина и ѕвезди, анѓели (леги ги викаат сатоверците, обратно од ѓели), ореоли, крстена вода (света вода), бројаници, девичанско раѓање, воскрсен бог, воинствен бог, босилек, разни храмови  и набројување детали во недоглед….зошто не го признаваат изворот? Поради што го гнасат старославството и историјата негова вистинска? А тоа е и нивна историја истотака. Зошто ги замаглуваат работите со митови на новата вера? Затоа што нивната цел е контрола врз луѓето, држење на свеста во незнаење и искривена полувистина, манипулација, лукава покорност, стерилизација на духот а воедно и свеста и совеста. Секое дрво без својот корен се суши и умира. Самите сме сведоци на модерното општество и целиот овој октоподен систем, меѓу кои едната од пипките се нарекува Абрахамска религија (Јудеизам и неговите деца Христијанството и Исламот) како ја цица крвта и свеста на невиното био-робитизирано население. Во која насока се движи светот, и кој е најмногу одговорен за истото, што ќе му оставиме на нашето потомство. Што ќе биде со следните генерации? 

Само древната Ведска Вера на Боговите и Предците наши, може реално да ни помогне и да се избавиме од оваа се поинтензивна зараза. Слава Божја и Слава до Нашите Пресвети Предци!

Содржина:

 

One thought on “Абрахамска Перверзија

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s