Црно Магијскиот ритуал во Црквата – Евхаристија

1004483_10200849348449571_2115487765_n

Ако внимателно погледнете што се случува во црквата, ќе забележите – тоа е магијско дејствие. На пример, обредот причестие (евхаристија) – централниот елемент на христијанската религија, каде секој христијанин е должен да го јаде месото и да ја пие крвата на Исус Христ. (Црквата препорачува за возрасните да го јадат Христа – еднаш месечно, младенците – еднаш неделно).

Причестието е позајмено од вуду ритуал. Според вуду ритуалот победникот е должен да јаде дел од месото и крвта на поразениот непријател за да ја придобие неговата сила и навечно да го направи за свој роб – тоа е еден од подмуклите ритуали на црната магија – Вуду. Истотака тоа е обред на јудеизмот, кој се инсталирал и во христијанството – кое е всушност една гранка на јудеизмот. Без разлика на тоа што во текот на овој обред луѓето ментално се поставени на телото и крвта Христова, односно, ментално го извршуваат овој канибалистички ритуал.

fb_mindcontrolc

  • Црната Енергија во Црквата

Дали може да се користи светлосна енергија во црквите, џамијите, синагогите ? 

Прво морате да разберете во што црквата и сл. се разликува од славјанските храмови. Храмовите – се школи кои се соградени како леќи кои им овозможуваат на децата да се развиваат многу брзо, а за да правилно би се развивале, неопходно е да се постават соодветните и вистински ондонсо правилни задачи. После христијанизацијата паразитите го менуваат знакот, ги превртеле храмовите во цркви, и на наместо да помогнат за правилно развитие, направиле спротивно и го  испумпале потенцијалот на луѓето, и тоа насилно. Исползувањето од оваа енергија за светли цели е невозможна, потоа за светлосни цели потребен е квалитет, а доколку се пумпа енергијата од луѓето кои сеуште не се развиле, во нив има само хаос односно хаотична енергија – од таква енергија не може да биде добро, тоа е добро само за црните. За употреба на оваа светлосна енергија најпрвин е потребно прочистување. Не само преку храна (телесно), не само преку молитви (емотивно и душевно), туку и со винстинско ведско-научно знаење и мудрост (умствено) каде сето заедно искомбинирано овозможува Правилно Духовно развитие, чистина и состојба, директно искуство и поврзување со Родниот Извор и Вера а не преку емотивно глумиње и себелажење. Потребно е да се ослободат луѓето, тие кои се заробени, тие нe разбираат дека постанале привезоци на системот, и системот ги испумпува енергетски постојано преку тие или слични механизми.

  • Активирање на Црквата

Со што е врзана активизацијата на црквата, зашто они идат во школи?

Погледајте како живеат свештениците, што јадат, они не му служат на Бога и ….они се поклоници на Господ а не Бог Tворецот. Господ е само превод на Јахве (Јехова) или во англ. Lord, Еврејскиот Бог. Видете како изгледаат, мршави, тромави, тешко дишат и повеќе ги интересира политика и материјализам. Секако дека има исклучоци како и во многу работи, меѓутоа тоа се ретки, иако е познато едека во минатото имало премногу псевдохристијани кои морале да се заштитат на таков начин, но сепак ја штителе родната вера односно заветот на предците. Колку црквата да се прави дека е духовна, таа е сепак политичка институција, министерство за религија. Тоа е Црковниот Егрогор. Црковното свештенство е програмирано, уште во самите школи, од мали нозе им се наметнуваат ставови, додека децата сеуште не се во состојба да се разберат себе и да имаат спознаја. Програмирање на децата уште од најрана возраст. Црквата ги осакатува умовите за логичното размислување, и се сведува само на непроменлива догматска рамка. Тешко може вие да ја разглобите оваа тема на логично спиритуално и научно ниво со некој поп, бидејќи постојано ќе повторува некоја глупост бранејќи се како навиен папагал, бидејќи неговиот ум ќе префрла само на емотивно ниво а незнаењето си го прави своето. За Црквата и Јогата и Астрологијата се сатански дејности. Таквиот изграден човек кој е пресечен од вистинското знаење, (езотериска анатомија,торзиони полиња, медитација, словото, спиритуална филозофија, биоритмологија, карма, реинкарнација, вселенскиот модел на димензионалности, технологија итн…), неможе да има длабоко спознание и реализација врз самиот себе, бидејќи е полн со отпор и незнаење. Црквата никојпат не делувала за правото на народот, ниту имала ревулционерна намера, ниту став против ГМО храна, каде постојано се трујат луѓето, ниту против корпорациите кои ја пијат крвта на народот, ниту против војните насилства итн…Црквата си молчи и си ја тера политиката, затоа што нејзините темели се мрачини и сурови и никојпат неможе да очекуваме успех од таквата институција.  Погледнете само што се таа направила низ текот на историјата, колку бизарни масакри се направени, колку прљави игри се играни за да се уништи Родната Вера на нашите мудри предци, колку книги и колку свештеници се спалени. И како може таа институација или религијско министерство да даде соодветна книжевна програма за човечот да се разбуди и развие правилно и да делува благородно во светов. Колку и да се ретките монаси прочистени, колку и од нив да имаат разбудено дарби за лекување и исвелување, сепак не се целосно отворени и разбудени докрај, бидејќи се градат и спознаваат со искривен материјал, односно со искривена полу-вистина која неможе во целост да го подигне духот на битието.

Слава Божја и Слава на Нашите Премудри Предци !

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s