Денот и Ноќта Сварогова – Галаксијата на Млечниот Пат

mle4niy_put

Ноќе нашата Галактика е видена, како бесконечно множество на ѕвезди, кои се присобрани во облик на нерамномерна групација, именувана – Млечниот Пат. Гигантски ѕвезден систем, во кој се наоѓа и нашиот Сончев систем. Во структурата на галаксијата лежат многу прашања: на кој начин и зашто галаксијата од сферен облик се преобразува во дискови? Зашто овие дискови или точкови започнале да се движат? Која мистериозна сила се спротиставува на центрифугалната сила, обидувајќи се да ја развртат вртежната или ротирачката галаксија? Какви видови на сили ги предизвикуваат да се придвижат односно да прикружуваат?  Впрочем, галаксијата ротира во апсолутниот вакум….како што се сметало до неодамна. Во 20 век, постоела претпоставка дека вакумот – тоа е посебен облик на материја, Темна Материја.

* Ротацијата предизвукува торзиони полиња, кои се огромен проток на информација, према објекот како он е должен да изгледа – билка, куче, мачка, човек (человек) итн..

Денот и Ноќта Сварогова

noch_svaroga_3_4

den_svaroga_1_2

1. Ако го замислиме нашот Млечен пат во нашиот галактички простор – видено одозгора, од страна, тој е видлив како правострана свастика, која полека се придвижува во смерот на стрелките на часовникот. Четри зрака, снопови на згуснување на ѕвездениот материјал (раце), свиткани во еден вид на свастика (кукасти крст). Самите ”зраци” на поголема одалечност изгледаат, како нерамномерни ленти од бушава сребрена ”волна”, висејќи во длабочината на темното сомотно небо.

2. Ако го замислиме нашата Галактика Млечниот Пат во Жолто пространство – видено одозгора, од страна, ќе се види како левострана свастика, која полека се придвижува во спротивна насока од стрелките на часовникот. Како го огледален одраз на нашиот простор. Небото не е црно, и златно во Космост, и на планетите, оно сегогаш е видно како некоја ЦРВЕНА, и дење и ноќе – скоро како да нема разлика. Пригушени нијанси во црвено.

3. Ако нашата Галаксија Млечниот пат се представи во Сиво пространство – гледно од горе, од странчино, се гледа како деснострана свастика, која полека ротира во смерот на стрелките на часонвникот – во синхронизација со нашиот простор. Ѕвездите уште помали, многу мали ”дискови” на на Космичкото небо секогаш е бело, со плавкаст мелос, а на планетите е небесно-плава односно сина. Таму секогаш е ден, ноќта не настапува.

 Сега замислете го погледот странично на нашата Галактика, истовремено од две пространства. Три рамни дискови со мале зголемувања во центарот, а истовремено ротираат во спортивени правеци. Истовремено! Поради едноставноста замислете ги со еднакви величини точковите, кои не треба да се мешаат со размерот.

Меѓу горното (Сиво пространство) 4-x лачни односно зрачни дискови и нижото (Нашето пространство) 4-х зрачни дискови, ротирајќи во една страна, а зраците се секогаш еден против друг , придвижувајќи исто така 4-х зраци на Жолтото пространство. Што добивате ?

Очигледно е дека нужно деќе бидат времиња кога зраците на Нашиот и Сивиот ”диск” ќе бидат задскриени , засолнати едни од други ”зраци” на Жолтиот простор.Тешко поминуваат светлосните зраци, тешко е да се забележат итн..итн…И ова преклопување (екслипса) во текот на бавното ротирање на Галаксијата, е во Земјеното време од илјада години. Ние на Земјата не можеме да го видиме Вишото пространство (Жолтото помрачување). Тоа е времето на Жолтиот простор на Земјата! Злото беснее и безобразието – е поблиску, и Возвишеното не се гледа. Ова е ноќта Сварогова на Земјата. Кога ”зраците” не се попречуваат – денот Сварогов е на Земјата. Можеме да го видиме од Земјата возвишениот простор без никакви попречувања. Жолтото и целиот негов јазик на Злото на Земјата не можат да делуваат повеќе, бидејќи секое живо битие е на дланката на Вишиот простор.

Во дејствителноста (реалноста) е малку посложено – Просторите  се еден во друг на одговарачка точка во ѕвездениот координат, и  со ”прекривањето” или преклопувањето се пројавуваат во изменети параметри на средните бранови, како времето по анологија Ден – Ноќ. Тоа е физиката на мултидимензионалниот простор,  нема тука никаква трага од нешто езотерично. Страна – http://nakanune.babikov.com/Articles/Sud/Svarog.html

Како што објаснува Трехлебов А.В. – Во мугрите на еонот луѓето ќе почнат повеќе да работат со поголем капацитет на главниот мозок, па ќе можеме да постанеме повеќе свесни за она што порано не било достапно.

Слава Божја и Слава за Нашите Премудри Предци !

 

Advertisements

One thought on “Денот и Ноќта Сварогова – Галаксијата на Млечниот Пат

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s