Ционистичките планови за Словените

Ова се зборовите на рабинот Синедрион Реб Менахем Мендел Шнерсон

Нашите планови за Словените

1. Нашата специална тактика за борбата против црвено-смеѓите (а сите Словени се црвено-смеѓи, види Родот Асов) е тајно знаење, кое представува тајно поради својата изолација. Главната оштрица на борбата ние ќе ја усмериме против Словените, со исклучок на отпадниците кои се блиски со Евреите исклучиво поради своите интереси. Навистина, тие ”блиски” , бидејќи ги искористуваме за своите цели, штом ги искористиме ќе ги отфрлиме од нашето друштво. Словенството, а меѓу нив Русите се најнепокорниот народ во светот. Непокорни се поради своите психички и умни способности во кој се вградени многу генерации на предците, поради гените врз кој не може да влијае, т.е. кои не можат да преправаат! Словените можеш да ги уништиш, но немошеж да ги покориш. Ете зошто ова семе треба дасе ликвидира а пред се значајно да му се намале неговата бројка.

2. Нашите методи за борба нема да бидат војни, туку идеолошки и економски, со употреба на структура на моќта опремени со најсовремените рсти на одружја за физичкото потиснување на побуните и тоа со погелема жештина него што е направено во октомври 1993 година од Врховните совети во Русија. Прво, ние ќе ги изделиме сите словенски народи (од нив 300 милијона, половина се Руси), на мали ослабени земји со меѓусебно исќинати врски. Овде ќе преимениме нашата стара метода: РАЗДЕЛИ ПА ВЛАДЕЈ! Ќе се потрудиме тие земји меѓусебно да ги скараме и да ги зголемиме меѓусебните војни со целта – меѓусебно уништување.

Украинецот ќе мисли дека се бори против експанзионитичката Русија, дека се бори за своја самосталност и ќе мисли дека конечно ја добил својата слобода, но истовремено потполно ќе постане зависен од нас. Истота ќе го мислат и Русите, кој наводно ќе се борат за своите наионални интереси и враќањето на земјите кои им се ”незаконски” одземени и така натака…

Сето тоа ќе го работиме под изговорот на разични суверенитети, борби за националните идеали. Истовремено, нема да дозволиме ниту на една земја самоопределување на основа на националните вредности и традиција. Во таа војна глупаците, словенската стока сама себе ќе се ослабне и ќе не зајакне нас, главните управители на хаосот кој ќе стоиме по страна и не само што нема да учествуваме во крвавите случувања, туку нема ни да вмешаме во нив. Што повеќе, не потполно ќе се заштитиме себе. Во свеста на непросветлените Словени ние ќе вградиме такви стереотипи на мислења, по кои најстрашниот збор ќе биде ”антисемит”. Зборот ”Евреин” ќе се изговата со шепотење. Со помош на неколку судски процеси (како што е судењето на антисемитите Осташвили и после тоа неговото унуштување) и други методи (радијо, телевизија – застрашувачки филмови за осветите на израелските обавештајни служби, Мосад за убиствата на Ереите) ќе ја заплашиме стоката до толку, да ниту на еден Евреин нема да падне влакно од глава додека истовремено Словените ќе се убиваат на купче, уништувајќи ги илјадници од нив на границите каде Евреите не служат, во миротворните сили, тероризмот, убиствата.

3. Глупиот словенски народ не разбира дека најголемите нацисти се оние кој никогаш и некаде гласно за тоа не говорат, а се чинат како под закрила на демократијата. Всушност спротивното ние ќе направиме зборот фашиста да биде забранет! И од овие зборови ќе се бој секој кој ние ќе го прогласиме за фашиста! Ние добро знаеме дека национализмот ја зацврстува нацијата и ја чини појака. Паролата  „интернационализам“ e застарена и више никој во тоа не верува, па мора да се замени со слоганот  „универзални вредности“ тоа е едно те исто. Ние нема да дозволиме да се подигне ниту еден националистичко движење, а доколку се дигнат такви движење кои тежат да го изведат народот надвор од наша контрола ќе го унуштиме со оган и меч како што тоа е веќе утврдено во Грузија, Ерменија и Србија. Затоа ќе обезбедиме потполен процвет на нашиот национализам-ционизам, попрецизно Еврејски фашизам, кој по својата тајност и моќ се појавува како надфашизам! Не залудна Генералната скупштина УН 1975. год. што ја усвоила револуцијата по која ционизмот е прогласен за највиши облик на расизам и расна дискриминација но после нашиот победоносен поход ширум нашата планета, 1992 год. таа резолуција е укината. Овој меѓународен орган сме го учиниле со оружјето на нашите намери за воспоставување власт над „сите царства и народи“.

4. Бројната популација на Словените ние ќе ги лишиме националните елити кој и го одредуваа случувањето и напредокот на земјите и секако целиот ток на историја. Затоа во наредните 5 години ќе го затвориме пола од нивните факултети, а во другата половина ние ќе учиме. Ќе ги пуштиме тамо Ерменците, Чеченците, Циганите и на нив сличните. Ќе тежиме кон тоа да во владите на словенските земји биде што е можно помалце представници на главните (суверени) народи, и нив ќе ги замениме со нашата еврејска елита.

Во среадставата на масовно информирање – на радијо, телевизија, во весниците, во уметноста, литературата, театрите, киносалите, ние постепено ќе ги потиснуваме националните кадри, заменувајќи ги со наши, или во краен случај космополитски кадри.

Ќе се спроведува хуманизација на образовението, а како резултат на тоа, значајот на предметите кој го структурираат мислењето на користењето на левата и десната полусфера на мозокот, ќе биде намале и деструктуриран:

а) језик и литература
б) физика и математика

За историја нема ништо да се говори. Ги го дадеме на стотици својот поглед на историјата каде ќе покажеме дека целата човечка еволуција се движела кон тоа дека Богоизбраниот еврејски народ се признае за владеечки над целиот свет. Наместно национални вредности, ќе дадеме патриотизам тралалајка и пијани солзи. И овдека нашата цел ќе биде да ги замениме црвено-смеѓите (црвено-смеѓи, Евреите така ги нарекуваат Словените, прим. прев.) со нашата елита.

Во словенските земји нема да дозволима развој на науките, а јадрото на научници (Акадамска наука) ќе го чинат наши луѓе. Нема да допуштиме никакви високи технологии, што ќе доведат до потполна пропаст на индустријата која ќе ја сведеме на производство на предмети кој се неопходни за органичен број на робови кои на нам ни обезбедуваат сировини.

Меѓу граѓаните има многу инжињери, квалификувани работници, учители. Ние ќе им направиме такви услови на живот (недостаток на работни места, висока кирија, виски цени на комуналните услоги, провозот), и самите ќе бегаат, онака како сега бегаат Русите од земјите ЗНД во напуштените села на север, каде им се чини дека полесно ќе живеат, што во суштина е истотака залажување.

Разбијте ја младината и ќе го победите народот. Тоа е нашата девиза. Ќе го лишиме вашето младинско друштво, ќе го поквариме се секс, рок, насилство, алкохол, пушење, наркотици, односно, ќе го лишиме вашето друштво во иднина. Ќе удриме на семејствата, рушејќи ги, ќе го смалиме процентот на наталитет.

Хитлер бил глуп и незрел. Он делувал директно, отворено. И затоа морал да направи неверојатно голема задача – милиони луѓе да спали, стрела, закопа и сл. Он оставал крвави траги. Ние ќе делуваме брзо: кај нас нема да бидат траги. Ако раѓањето се смали макар за половина – тоа ќе уништи 2-3 милиона Руси без било какви трошоци. Не се потребни печки, муниција и гробови. И нема траги. Едноставно не се родиле и нема крвци.

Ќе изградиме им изградиме на криминалците подобри услови за живот нега за стоката која работи, од темница ќе пуштаме злочинци како би било повеќе убиства, грабежи, нестабилности. Амнестијата ќе се однесува само на лоповите и убијците, накратко, на сите освен на оние кој се осудени за „потикнување на меѓунационален раздор“, што представува моментална замена за законот за антисемитизам.

Во народот ќе посееме страв. Страв за живот кој повеќе не ништо да вреди, страв за работното место кое во секој момент може да биде одземено, страв за иднината на блиските…Со страв ќе управуваме.

5. Овие грандиозни задачи ќе бидат реализирани во неколку етапи. Сега се веќе 85% од брегот на Северниот Леден океан се наоѓа во наши раци (поширокиот круг на населението сеуште не свесно за тоа), благодарејќи на замрсените и на народот неразрешени договори кој се заклучени во текот на власта на Горбачов и Јелцин.

Веќе сега, во земјите на југот од Русија живеат пола милјон Ерменци – тоа е наша предстража. Во прво време, работ преваре, ние ќе прогласиме на Кубан Ерменска република, а потоа, ќе ги прогониме козацитем, ќе ја претвориме во Хазарија – Израел. Ќе ни помогне нам тоа, што козаците се стално пијани, што сакаат власт и поради тоа се спремни да се во конфликт едни со други. Навистина, постои уште една организациона структура – православен клир. Ние ќе ги испратиме меѓу свештениците своите јудејски представници, кој, по талмудот, е дозволено да ги исполнуваат ритуалите на другите релегии чувајќи ја во срцето својата вера, јудеизмот.

Останатите ќе ги поткупиме. А оние кој на тоа нема да пристапат, нив ќе ги уништиме. Кај Русите, освен овие, не останале горе-доле организирани структури, така да стоката не е способна да се обедини и да ги изгради, бидејќи руската стока е веќе заспиена и деградирана и  не е способна да се организира.

Остале ћемо поткупити. А оне који на то не буду пристали, њих ћемо уништити. Код Руса, осим ових, није остало мање-више организованих структура, тако да стока није способна да се уједини и да их изгради, јер је руска стока већ успавана и деградирана и није способна да се организује.

Ако во 19 век САД ја купила од Русија Аљаска, она во 21. век ќе го купи целиот Сибир. На кој  припадне сибирската територија помеѓу Јенисеј на запад, Северниот Леден океан на север, Тихиот океан на исток и граница со Кина и Монголија на југ? Таа земја со својата површина е два пати ја надминува територијата на САД. Ар земја ќе се купува по цена од 1000 долари, и за цел Сибир ќе биде потребно да плати 3 трилиона долари, во период од 20 години. Годишно ќе се плаќа 200 милиони долари, од кој половина ќе отидат на увоз на роба од САД. Сибирците не можат да побегнат од тоа дека мораат да се подчинат на некое странско влијание, а САД ќе им изгледаат попријатно него нивните азијатски соседи. На крајот на краиштата, Владивосток е поблиску до Лос Анџелес, него до Москва….

6. За да го спроведеме ова, за нас повеќе него битни мерки, ние под видот „демократски промени“ ќе и дадеме на словенските стоки монархија. На секој народ ќе му дадеме предстедател-марионета. И ќе му дадеме што повеќе галама, раскош и сјај. Монархизмот е добар поради тоа што сета енергија на масата се насочува во ветар. Им го одвлекува вниманието од нашите тајни активности и структурирања на населението по образецот кој нам ни одговара. Председателот, тоа е фигура која истотака е избрана од страна на народот (а ние ќе се спротиставиме на изборната процедура така да се ќе изгледа дека е по закон), со помошта со која ќе управуваме со сите неопходни процеси. Председателот ќе има неограничена полномоќност. Преместување на кадрите на повеќе позиции на структурата на моќта, он на нивното чело ќе поставува наши луѓе. Војската, Министерството на внатрешните работи, Државната безбеднсот и сите специални единици  ќе бидат директно подчинети на председателот. А тоа значи – нам. Во нашите раце ќе бидат само конци кој водат до рацете на председателот. И ние ќе ги повлекуваме тие конци онака како што е потребно, со целта за остварувањата а грандиозни замисли на покорувањето на сите племиња и царства и потчинувањето на нашиот наднарод, кој го избрал Богот Израилев (Јахве – Демиургот, Господ)

7. Но она што е главно а тоа се – парите. Парите прават се. Парите се власт. Парите се сила. Кој има пари, тој има оружје и тоа најмодерно. Он има армија на најмувачи. Парите владеат со средствата на масовно информирање кое заглупува милјарди од чивечката стока. Парите купуваат луѓе кои ни се нам потребни. Парите ги отстранува непокорните. Ги бомбардира фанатиците кои нам ни се противат – Ирачаните, Србите, а во перспектива – Русите. Со капиталот и освојувањето на власта с решава се. Ние повеќе од 3 илјади години го вежбаме натрупувањето на капиталот и освојувањето на власта и никој нам во тоа не може да ни биде рамен. Вие ги немате своите пари. Немате ни своја власт. Немате и нема ни да го имате! Нема да ви дозволиме!

Ние вам неизмерно ве мрзиме! А таа огрочена мржња ни дава нам снага да ви се смееме во лице, да си зацврснеме со вашето поверение и да управуваме со вам покажувајќи ”грижа” за вас и за вашите деца, за вашите идни внуци и праввнуци, кои во стварноста нема ни да бидат (нема да се родат).

Вие сте осудени на пропаст. И се додека вие не ја сватите оваа проста вистина, се додека се извивата, до тогаш ќе се борат повеќе него вообичаено. Ако бидете послушни, ќе ве оставиме вас на 65-70 милиони единки, а во спротивно 40-45 милиони.

Она што е моментално важно е да се одржиме уште најмалце 2-3 години. А потоа за нас во оваа земја више нема да биде никаква проблема. Ќе направиме такви заштитни средства, да повеќе никој од вас не се помрдне. Се што ќе биде, на нам познато, и се од нас контролирано и тајно управувано. И никој нема сили да нам ни се спротистави.

Што ќе направиме

1.Светските резерви на индустријските суровини се трошат и веќе на почетокот на следниот милениум “западното друштво” нема да може да го задржи своето ниво на потрошувачка без нови извори – колонијалните земји, донори. Затоа наите стремежи сега се насочени на Русија и тоа од две причини:

Првaта – ликвидација на најмоќната независна империја која завзема шестина од површината на Земјата.

Втората – завладувањето со нејзините богатства кои чинат 60-70% од вкупните светски резерви на сировина и 75-80% откриени светски резерви на нафта и гас концентрирани на Сибир и на крајбрежјето на Северниот Леден океан.

2. Климата на планетата се менува, планетата ќе биде изложена на интензивно затоплување. Пусините се шират на север од 10 км годишно, а исушувањето на земјата со брзина од 25 км годишно. Веќе сега, древните светски центри, Атина, Рим, и пред се, Ерусалим (Израел) спаѓаат во зоната на вештачко навоснување. Преку 20 – 30 години ќе биде потребно да се размислува на преселувањето на огромините маси на цивилизираните народи во северните делови од местата каде они моментално живеат. Во тоа време на Кубан, во Ростовската област, во Украина, ќе биде исклучително суптропска клима, а во Черноземје и на северот на Украина, климата на сегашната Предкавказија. А се сетиме на историјата, треба да признаеме дека тие земји во суштина се исконските земји на древните јудејски Хазари односно Израел, кој ги освоила Кијевска Русија во 10век. Словените се овде привремени гости и они подлежат на иселување. Ние ќе ја вратиме таа територија и на таа благодатна земја ќе ја соградиме Голема Хазарија – јудејската држава исто онака како што пред 50 години сме го изградиле Израел, потиснувајќ ги Палестинците. Овдека ќе преселиме дел од Израелците, а словенската стока ќе ја прогониме далеку на север, позади границите на Москва. Таму ќе биде мала северна територија – резерват со компактно население, сличен на индијанските резервати во Америка.

Извор: Русский взгляд

282773_3764646028261_741799592_n

563596_4849662152986_1119365841_n

999825_10200847100233367_637151748_n

Harry_Potter_films_Goblin_01

*

Родоверниот Жрец Трехлебов Велимудар (Свештеник) за  Хибридните клоннови направени во најдлабоките сфери на Адот со помош на генетски инжињеринг со цел инфилтрација меѓу луѓето – (http://www.youtube.com/watch?v=ZCAOuwS8t0g – англиски превод).

ДОДАТОК:

“НАРОДНА” ВЛАСТА ВО  РУСИЈА ПОСЛЕ ОКТОМВРИСКАТА РЕВОЛУЦИЈА

Од 22 члена на комунистичката влада 17 биле Евреи. Од 119 членови на комунистичкиот Руски совет кој владеел во Русија непосредно после револуцијата дури 81 биле Евреи. Покрај тоа, од 554 виши раководителни на Советскиот Сојоз во постреволуционерниот период 447 имале еврејско потекло.

СОВЕТ  НА НАРОДНИТЕ КОМЕСАРИ:

1. Председател на Советот – Уљанов (Лењин); Рус.
2. Комесар за Надворешни работи, Чичерин (по мајка Евреин); Рус
3. Комесар за национални работи, Чугашвили; Рус.
4. Претседател за Виши економски совет Лурје (Лерин); Ерменец.
5. Комесар за воспоставување, Шлихтер; Евреин.
6. Комесар земјоделство, Гритјан; Ерменец.
7. Комесар Државна контрола, Ландер; Евреин.
8. Комесар за Војске и морнарица, Бронштајн (Троцки); Евреин.
9. Комесар за државен ерар, Кауфман; Евреин
10. Комесар за јавни работи, Шмит; Евреин.
11. Комесар за јавно снабдевање, Е. Лилина (Книгисен); Еврејка.
12. Комесар народни просвети, Луначарски; Рус.
13. Комесар за вероисповесд, Шпицмерг; Евреин.
14. Народен комесар Алфелбаум (Зиновјев); Евреин.
15. Комесар за јавна хигиена, Анвелт; Евреин.
16. Комесар за финансии, Гуковски; Евреин.
17. Комесар на печатот, Коген (Володарски убијен); Евреин.
18. Комесар за избори, Радомисљски (Урицки убијен); Евреин.
19. Комесар за правда, Штајнберг; Евреин.
20. Комесар за евакуација, Фенигштајн; Евреин.
21.и 22. Неговите помошници, Равич и Заславски; Евреин.

Вкупно 22 члена: Руси 3, Ерменци 2, Евреи 17.

ВОЕН КОМЕСАРИЈАТ

1. Комесар за Војска и Морнарица, Бронштајн (Троцки); Евреин.
2. Председател на  револуционниот штаб Сев. Војска, Финшман; Евреин.
3. Комесар за Војно-судски 12-та Армија, Ромм; Евреин.
4. Политички комесар 12-та Армија, Мејчик; Евреин .
5. Политички комесар 4-те Армија, Ливенстон; Евреин.
6. Председател на советот на армија на Западниот фронт, Позерн; Евреин.
7. Политички комесар на Московскиот Воен Округ, Губелман; Евреин.
8. Комесар за Политички Витебскога Вој. Округ, Дејб; Евреин.
9. Комесар за воена реквизиција на градот Слуцка, Калманович; Латвиец.
10. Политички комесар Самарска дивизија, Бекман; Евреин.
11. Воениот комесар на истата дивизија, Глузман; Евреин.
12. Комесар за реквизиционен одред на Московскиот Округ, Зузманович; Евреин.
13. Председател на Главнниот москов. војног. савет, Бронштајн (Троцки); Евреин.
14. и 15. Неговите помошници Гришфелд и Скљански; Евреи.
16. и 17. Членови на истот савет: Шородак и Петч; Евреи.
18. Воен комесар за московска област, Штајнхард; Германец.
19. Воен комесар за московска област, Дулис; Латвиец.
20. Комесар за школи на погранични групи, Глајзер; Латиш.
21. Политички комесар на 15-та дивизија на  Саветот Дзенис; Евреин.
22. Политички комесар 15-те дивизије Савета, Плонски; Латвиец.
23. Комесар за Воениот совет на кавкаските армии, Лехтинер; Евреин.
24. и 25. Соработни комесари на Источниот фронт, Буно и Шилман; Евреи.
26. и 28. Членови на Казанскиот Воен совет Розенхолц, Мејхоф, Незенхолц; Евреи.
29. Командант црвене армије у Јарославу, Геккер; Eвреин
30. Началник на Петровградскиот воен комесеријат, Цајгер; Евреин.
31. Политички комесар на Петроградскиот воен округ, Гитрис; Евреин.
32. Командант на Западниот фронт према Чехословачка, Вацетис; Латиш.
33. Член на советот за воена комуна, Лазимер; Евреин.
34. Началник на воената комуна (бив. аустр. официр), Колман; Евреин.
35. Воен комесар на Московског вој. округ, Матказ; Евреин.
36. Началник на одбрана на Крима, Зак; Евреин.
37. Командант на курскиот фронт, Слузин; Евреин.
38. Неговиот помошник, Силберман; Евреин.
39. Политички комесар за Румунскиот фронт, Спиро; Евреин.
40. Полномошник за преговори за мир со Германија , Давидович; Евреин.
41. Кандидат, Шнеур; Латвиец.
42. Војник, Смирнович; Евреин.

Потоа од 43 члена: Руси 0, Латвијци 8, Германци 1, Евреи 34.

КОМЕСАРИ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

1. Народниот  комесар Апфелбаум (Зиновјев), Евреин.
2. Неговиот помошник черзвичајна комисија (Ч. К.-а) Радомисљски (Урицки) убиен од својот политичи пријател; Евреин.
3. Началник на пропаганда, Голденрудин; Евреин.
4. Председател на економската комисије Петрогр. комуна, Ендер; Евреин.
5. Подпрецедател на комисија за хигиена, Рудник; Евреин.
6. Комесар за евакуација на избеглиците, Фенгштајн; Евреин.
7. Неговиот помошник, Абрам Крахман; Евреин.
8. Комесар на Петроградскиот печат, Володарски (убијен); Евреин.
9. Петроградски градоначелник, Шнајдер; Евреин.
10. Московски градоначалник, Мичор; Евреин.
11. Комесар на Московскиот печат, Красиков; Евреин.
12. Комесар на Петроградската полиција, Фејерман; Евреин.
13. Началник на бироото за печат, Мартинсон; Евреин.
14. Московски комесар за јавна безбедност, Розентал; Евреин.

Чланови на Петроградската Чрезвичајна комисија “Чека”
15. Мејкман; Евреин.
16. Гиллер; Евреин.
17. Козловски; Пољак.
18. Водел; Евреин.
19. И. Размирович; Евреин.
20. Џесперов; Ермененец.
21. Иселевич; Евреин.
22. Крассиков; Евреин.
23. Бухан; Ерменец.
24. Мербис; Латвиец.
25. Пајкис; Латвиец.
26. Анвелт; Германец.

Членовите на Светот Петроградската комуна
27. Зорке; Евреин.
28. Радомисљски; Евреин.

Членови на Московските Чрезеичајни Комисии “Чека”
29. Претседател; Дзержински; Пољак.
30. Подпредседател: Поерс; Латвиец.
31. Шкловски; Евреин
32. Кнејфис; Евреин.
33. Цејстин; Eврејин.
34. Размирович; Евреин.
35. Кронберг; Евреин.
36. Хајкина; Еврејка.
37. Карсон; Латвиец.
38. Шауман; Латвиец.
39. Лентович; Евреин.
40. Ривкин; Евреин.
41. Антонов; Русин.
42. Делафабр; Евреин.
43. Циткин; Евреин.
44. Е. Розмировиџ; Евреин.
45. Свердлов; Евреин.
46. Бизенски; Евреин.
47. Бљумкин (убица фрофа Мирбаха); Евреин.
48. Александрович; Русин.
49. Рајтенберг; Евреин.
50. Финес; Евреин.
51. Закс; Евреин.
52. Јаков-Голдин; Евреин.
53. Голперштајн; Евреин.
54. Книггисен; Евреин.
55. Лацис; Латвиец.
56. Дејбољ; Латвиец.
57. Сејзан; Ерменец.
58. Дејбкин; Латвиец.
59. Началник на Таганрогскиот затвор, Либерт; Евреин.
60. Фогељ; Германец.
61. Закис; Латвиец.
62. Шиленкус; Евреин
63. Ансол; Латвиец.
64. Председателот на комисијата на Трубецкиот бастион и Петровловската тврдина, Модел; Евреин.

Се на се 64 члена, од кои: Руси 2, Пољаци 2, Ерменци 3, Германци 2, Латвиец 10, Евреи 45.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

1. Народен комесар, Чичерин (прогонет); Русин.
2.Неговите помошници: Карахан; Ерменец. Фритче; Латвиец.
3. Директор на пасошните експедиции, Марголин; Евреин.
4. Конзул во Берлин; Јофе; Евреин.
5. Придоддат конзулат во Берлину (казнет во 1919 год. како комесар на Баварската Советска република), Левин; Евреин.
6. Началник на бирото за штампа и информација при работа во  Берлин, Акселрод; Евреин.
7. Соработник полномошник во Париз и Лондон, Бек; Евреин.
8. Конзул во Виена и Лондон, Розенфелд (Камењев); Евреин.
9. Амбасадор во Христијанији, Бејтлер; Евреин.
10. Конзул во Глазгов, Малкин; Евреин.
11. Председател на делегацијата за мир во Кијеву, Каин Раковски; Евреин.
12. Негов помошник, Мапуилски; Евреин.
13. Правен конзул, Астшуб, (Илсен); Евреин.
14. Генерален конзул во Кијев Гринбаум, (Кшевински); Евреин.
15. Генерален конзул во Одеса, А. Бек; Евреин.
16. Конзул во Америка, Мартенс; Германец.

Потоа од 17 членови: Руси 1, (па и него го протерале), Ермене 1, Латвијци 1, Германци 1, Евреин 13.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА ФИНАНСИИ

1. Прв комесар (поради сомнителна работа бил протеран од Париз) , Мержвински; Пољак.
2. Његов помошник, Дон-Соловеј; Евреин.
3. Комесар, Исидор Гуковски; Евреин.
4. Неговиот помошник, И. Акселдор; Евреин.
5. Директор за канцеларии, Закс (Гладнев); Евреин.
6. Директор за канцеларии Богољепов; Русин.
7. Главен секретар, Хаскин; Евреин.
8. Неговиот помошник, Берта Хиневич; Евреика.
9. Председател на финансискиот конгрес на советот, Лацис; Латвиец.
10. Неговиот помошник, Вејстман; Евреин.
11. Комесар за ликвидација на руско-германските сметки, Фирстберг; Евреин.
12. Главен секретар негов, Коган; Евреин.
13. 14. и 15. Администрација на народниите банаки, Михелсон, Закс, и Акселрод; Евреии.
16. Садников; Русин.

Финансијски агенти
17. Во Берлин, Лаундау; Евреин.
18. Во Копенхаген, Воровски; Евреин.
19. Во Стокхолм, Абраам Шнекман; Евреин.
20. Главен ревизор на народните банаки, Кан; Евреин.
21. Неговиот помошник, Горенштајн; Евреин.
22. Главниот комесар за ликвидација на приватните банаки, Анрик; Евреин .
23. Неговиот помошник, Мојсеј Ковш; Евреин.

Членови на техничката комисија за ликвидација на приватните банки
24. Ељашевич; Евреин.
25. Г. Хифтлих; Евреин.
26. А. Рогов; Евреин.
27. Г. Лемерих; Евреин.
28. А. Розенштајн; Евреин.
29. А. План; Латвиец.

Потоа, од 29 членови: Руси 2, Латвијци 2, Пољак 1, Евреи 24.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА ПРАВДА

1. Народен комесар, и. Штајнберг; Евреин.
2. Комесарза  касацион суд, Шредер; Евреин.
3. Председател на Московскиот револуционерен трибунал, И. Берман; Евреин.
4. Комесар на сенатот во Петровград, Бер; Евреин.
5. Претседателот на врховната револуционерна комисија, Бронштајн (Троцки); Евреин.
6. Претседател на иследничка комисија при револуционерниот трибунал, Блузман; Евреин.
7. Судија на тој трибунал, Легендорф; Евреин.
8. Судија на тој трибунал, Слицки; Евреин.
9.Обвинител на трибуналот, Фридкин; Евреин.
10. Главниот секретар за конфиденциско оделение, Хајнбарк; Евреин.
11. Главниот секретар за народна комуна, Ширвин; Евреин.
12. Комесар за народна заштита, Луцки; Евреин.

Народни заштитници
13. Г. Антокљски; Евреин.
14. В, Аронович; Евреин.
15. Р. Биск; Евреин.
16. И. Бајер; Евреин.
17. А. Гундар; Евреин.
18. Г. Давидов; Евреин.
19. Р. Кастарјанц; Ерменец.

Потоа, од 19 членови: Руси 0, Ерменци 1, Евреи 18.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА ХИГИЈЕНА

1. Комесар, Дауге; Германец.
2. Началник на Фармацевското оделение, Рапопорг; Евреин.
3. Неговиот помошник, Фукс; Евреин.
4. Директор на комисијата против венерич. Болести, Вебер; Евреин.
5. Директор на комисија за заразни болести, Вољсон; Евреин.

Потоа, од 5 членови: Руси 0, Германци 1, Евреи 4.

.
КОМИСИЈА ЗА НАРОДНА ПРОСВЕТА

1. Народен комесар, Луначарски; Русин.
2. Комесар за Северните Области, Гринберг; Евреин.
3. Претседател на комисијата на воспитниот институт, Г. Золотницки; Евреин.
4. Началник на Муниципалната секција, Лурје; Евреин.
5. Началник на Пластичниот институт, Штенберг; Евреин.
6. Главниот секретар на комесаријатот, М. Ајхенхолц; Евреин.
7. Началник театарска секција (жената на Камењев), О. З. Розенфелд; Еврејка.
8. Нејзината помошничка, Зац; Еврејка.
9. Директор 2. департмант, Гројним; Евреин.

Членови професори на социјалистичката академија на науки
10. Рејснер; Германец.
11. Фритче; Латвиец.
12. Гојхборк; Евреин.
13. М. Покровски; Русин.
14. Велтман; Евреин.
15. Собељсон; Евреин.
16. Крупскаја; Еврејка.
17. Нахамлес Стеклов; Евреин.
18. Стучка; Евреин.
19. Немировски; Евреин.
20. И. Раковски; Евреин.
21. К. Р. Левин; Евреин.
22. К. С. Ољшански; Евреин.
23. З. Р. Шетенберг; Евреин.
24. Гурвич; Евреин.
25. Лудберг; Евреин.
26. Ерберг; Евреин.
27. Келтулон; Маџар.
28. Гроссман (Рошчин); Евреин.
29. Крачковски; Евреин.
30. Урсинен; Финец.
31. Тоно Сирола; Финец.
32. Розин; Евреин.
33. Данчевски; Евреин.
34. Глејцер; Евреин.
35. Голденрудин; Евреин.
36. Будин; Евреин.
37. Карл Рапопорт; Евреин.
38. Ротштајн; Евреин.
39. Лурје; Евреин.
40. Меринг; Германец.
41. Газе; Евреин.

Почесни членови на истата академија
42. Роза Луксембург; Еврејка.
43. Клара Цеткин; Еврејка.

Литературно биро на Московскиот пролетеријат.
44. Ајнхенхолц; Евреин.
45. Полански (Лебедев); Евреин.
46. Херсонскаја; Еврејка.
47. В. Зајцев; Евреин.
48. Брендер; Евреин.
49. Ходасевич; Евреин.
50. Шварц; Јеврејин.
51. Директор 1. департман, Познер; Евреин.
52. Управител на комесеријат, Алтер, Евреин.

Потоа од 52 члена: Руси 2, Финци 3, Латвијци 1, Маџар 1, Германци 2, Евреи 43.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

1. Народен комесар, Е. Лилиан (Книгисен); Еврејка.
2. Директор, Паузнер; Евреин.
3. Главен секретар, Е. Хелфман; Евреин.
4. Помошник на секретар, Роза Хауфман; Еврејка.
5. Директор на пензиско оделение, Левин; Евреин.
6. Директор на канцеларија, К. Ф. Розентал; Евреин.

Потоа, од 6 членова: сите се Евреи.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА ТРУД

1. Народен комесар, В. Шмит; Евреин.
2. Негов помошник, Радус, (Зенкович); Евреин.
3. Начелник за комисије на јавно наоружување; Евреин.
4. Комесар за јавно наоружување, М. Велтман; Евреин.
5. Неговиот помошник, Кауфман; Германец.
6. Главниот секретар, Раскин; Евреин.
7. Члаен на Комесаријатот, Кушнер; Евреин.
8. Директор експлозивног одељења, Зарх; Евреин.

Потоа, од 8 членови: Руси 0, Германец 1, Евреи 7.

КОМИСИЈА ЗА ОБНОВА НА  ГРАДОТ ЈАРОСЛАВА

1. Председаел, И. Д. Тартаковски; Евреин.
2. Главниот агент, Исидур Заблудски; Евреин.

Потоа, сите члена се Евреи.

Слава на сите Светли Богови и Премудри Предци наши!

Advertisements

2 thoughts on “Ционистичките планови за Словените

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s