Коj биле д’Aријците и од каде пристигнале на Земјата ?

tumblr_n1rmbvuP0z1s559q7o6_500

Првите колонисти на нашата Мидгард-Земја биле белокожите д’Аријците од родот Раи (Расичи). Според Словено-Аријски Веди тие стигнале на Земјата пред одприлика 460.500 години од Земјата Раи, која кружи околу ѕвездата Тара (Поларната Ѕвезда) која влегува во Чертогот (Консталација) Небесната Крава – Земун, денешната астрономија ја именува како консталацијата на Малата Мечка, каде Севрницата е единствената ѕвезда што постојано се наоѓа едно исто место и се верува дека таа е централна а околу нејзе ротира нашиот космички систем. Расичите го населиле арктичкото копно, кое го нареле Даарија (Северија, Арктогеа, Хипербореја).

image

Територијата на живеење во Даарија ја нарекле Раи во чест на својата небесна прататковина. Растот на колонистите на небесниот род Раи во тие времиња бил до 175-300 см, бојата на косата им била светла кафена, руса и постанувала сребренската низ текот на годините. Животниот век бил значително поголем во споредба со денешниот просек. Бојата на очите им била сребрено-сива (челична), што одговарала на видлвиот спектарен дијапазон што го сјаело родното светло – ѕвездата Тара. Сивооките д’Aријци поетички биле наречни сребренооки.

10612841_10203866479755968_3528755907867359536_nMap of Hyperborea of G. Merkator (1554), giving presentation on geography of Arctic region

1625468_10203866468235680_5437949500259681394_n

Со текот на раселувањето по Земјата родот на Расичите се мешал и со другите родови од Големата Раса, но денеска како нивни потипични потомици и претставници можеме да ги издвоиме следниве народи: Југорските и Лукоморските Расичи, Сибирските Русичи (тоболците), Северо-Западните Германи, Дачите, Холанѓаните, Фламанците, Латчалите, Латишите (Лати), Ривите (Литванците и Латвијците), Естонците итн..

63720_10203866490636240_2225953827152534199_n

101907060

10616704_10203562805964313_70028695109797228_n

Родот на д’Aријците ја обожуваат Севишната Божица Тара, во чест на своите далечни предци што ја нарекувале и како родното светло Ѕвездата Тара. На Земјата таа е позната и како Ѕвезда водилка – Поларна Ѕвезда (Северница). Нашето Сонце (Јарило-Сонце) истотака влегува, како и Ѕвездата Тара во Чертогот Земун познатана на нам (потомците на сите бели колонисте од небото) како Мала Мечка.

Расичите се познати по својот отпор против темните паразитски сили, и затоа се познати и како Бели Галактички Витези кои поседуваат огрноми капацитети на сила со што успешно ги елеминираат негативните и нехармонични сили.

mb1_castakas

10402931_10203368731272567_7942034388823584985_n

Родовата меморија на Расичите чува и храни информација за контактот и битките на Аријскиот род со силите на темнината – битија од нашата галаксија, кои живеат на периферниот дел и водат паразитска форма на живот. Аријите поседуваат можност да ја направат разликата од Правдата (Вистината) и лагата да го разделат ласкањето, дволичноста, интригата од искрениот образ на чуствата, да ги откријат скриените негативни намери на хуманоидините-паразити и клонови.

tumblr_n1rmbvuP0z1s559q7o5_500

Поради оваа способност  Расичите, најмногу претрпеле геноцидно уништување во Ноќта Сварогова (епохата на Кали Југа) – добата на незнаење каде темната енергија силно се манифестирала и врз нашата планета Мидгард и била навистина тешка за контрола и оваа шанса била искористанa колку што е можно за остварување на нивните цели – апсолутна власт и моќ врз целата Земја-Мидгард. Ова непогодно време доживеало кулминација за време на мракот односно средновековната инквизиција – религиојозната војна, тогаш жестоко биле казнунвани неистомислениците, главна мета била Ведската култура односно древниот родоверен систем на Словено-Аријските народи и нивните чувари, мудрите волхви и ведуњи. За време на ова мрако-бесие бил уништен кремот на Аријците – воините, аристократите, уметниците и најубавите сивооки жени биле силувани каде им била деформирана свеста и генофондот на Расичите. Огромен број на материјал бил запленет и уништен за време на ова темнило.

tumblr_n1rmbvuP0z1s559q7o9_500

Стихотворбата “Сивоока” e посветена на жените-потомци на Небесниот Род Раи, (оставена е намерно без превод за да биде задржана автентичноста):

Сивоока

7924246

Дочь д’Арийских родóв Сероглазка красавица
Пусть в мïрý прозвучит в честь тебя эта здравица
И энергия слов даст толчок осознанию,
Что твой образ приводит людей к обожанию.

Водопад лучезарных волос золотистых
Обдаёт окруженье потоками чистых
Мыслей – сердцем стремиться к Богине земной,
Ставшей людям как Солнышко ранней весной.

Свет Полярной звезды – глаз твоих отражение.
В них характер стальной, в них к тебе уважение,
В них и мудрость дедóв, в них любовь и величие,
В них Божественный луч – Сил Небесных отличие.

Как чудесен твой лик! Радость в нём вдохновений,
Дивных грёз, славных дел, добрых чувств пробуждений,
Осмыслéнье пути, и надежда и Вера…
Их впитала в себя всех землян Ноосфера.

Создавая мiры силой мыслей и слова,
Сероглазкой заложена счастья основа
Из гармонии-лада, к Природе внимания,
Из любви и Великого Древнего Знания.

Благовóлит Богиня Всевышняя Тара
Роду Рáсичей – тем обладателям дара
Быть с характером как закалённая сталь,
С устремленьем в небесную дальнюю даль.

Там, в далú той – любимой Прародины лáска
Это чувствует сердцем своим Сероглазка.
Она ждёт когда роды д’Арийцев проснутся
И лететь к Путеводной Звезде соберутся.

Записал из своей родовой памяти
Григорий Шингарёв

album-cover-large-18835

Слава за Боговите и Премудрите Претци Наши!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s