Вистинските причини за Втората Светска Војна – Прв Дел

  • Јудеите во потполност успеале да ја ограбат Русија!

7516468_orig (1)

Но марионетите не успеале да ја зграбат целосната економска моќ над целиот свет. Тие осебено започнале да се загрижуваат кога Грузијскиот Јудеј – Џозев Џугашвили (во превод: Eврејчето) – познат по неговиот надимак како Сталин (челичниот) започнал да делува со својата сопствена политика, чија цел била да има контрола над светот за него, но не и за другите. Господата Шив (Јacob Schiff) и Ротшилд (Rothschild) немале некое посебно влијание врз овој човек. Џозев Сталин сеуште не се побунил против нив, но покажал упорност и челично цврст карактер. Не дека притисокот ставен врз него од страна на неговиот protégé (заштиник) Лејба Бронштајн – Троцки не дало никакви резултати, напротив, резултирало во Сталин да го депортира него надвор од СССР. На 18 Јануари 1929, на Специјална средба на ОГПУ се одлучило да го депортираат Троцки надвор од СССР со неговото место на егзил во Алма-Ата (Казакстан). Јудеот Џозев Џугашвили – Сталин не се осмелувал, во тоа време, да го допре неговиот најнечестив непријател – Јудеот Лејба Бронштајн, кој ја напуштил земјата заедно со…..партиските архиви! Многу интересна ситуација, зар не?

walter-rothschild-turtle-490_114832_1

WalterRothschildWithZebrasWalter_RothschildLionel Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild, Baron de Rothschild

Portrait_of_Jacob_SchiffJacob Schiff

Троцки ги понел Болшевичките партијски архиви надвор од земјата и Сталин не направил ништо! Архивите “случајно” се појавиле во депозитите на Стенфордската библиотека во близина на Сан Франциско! Тоа е во интересот само на екстремно ограничен број на особи кои имаат пристап до нив. Американските авторитети сеуште ги чуваат сите тајни на Болшевичката партија дури подобро од нивните! Причината за ова е што овие документи се всушност нивни!  Со депортацијата на Лејба Бронштајн – Троцки од СССР, Сталин започнува да ја игра својата игра. Неговата fixe idée биле светска доминација под негово водство. Тој не сакал сеуште да остане слуга на неговите господари Левитите; тој сакал самиот да постане господар, и неговото нижо јудејско потекло (според Јудејските концепти) не му давало голема надеж за тоа. Сталин ја добил можноста да ги реализира своите игри единствено само кога тој ќе постане “сопственик” на земјата и ќе престане да зависи од мислењата на другите. Првата работа што тој ја направил била да ги елиминира “старите Ленинисти”, арамиите кои ја ограбиле Русија. Несомено, сите од нив биле криминалци кои пролиле реки со Руска крв, како и издајниците на нивната Татковина и агенти на светската Јудео-финанскиска олигархија. Не било тоа тајна, ни најмалце за Сталин; но сепак, немало ни помалце Руска крв од неговите раце и ќе биде уште повеќе со текот на времето на неговото управување.

Трагедијата за Русите, него не го интересирала многу: сите обвинувања донесени против “старите Ленинисти”, иако точни, служеле како изговор да се уапсат некои Ленинистички-криминаци, употребувајќи ја подршката од другите. Сталин разбрал дека тој би бил неспособен да го фати “бикот за рогови” и затоа ја обавувал оваа операција во неколку фази. Во нарачувањата за апсењето на  “старите Ленинисти”, Џозев Сталин тежнеел кон една цел – тој сакал да го земе Руското злато кое било чувано во трезорите на овие “борци за човекова среќа” во западните банки, воглавном во Американските. Борците за човековата среќа се “бореле”, генерално, со разознавањето на ОГУП  кои ги истиснале од нив бројките на нивните сметки. За оваа цел биле употребувани ужасни методи. Тие биле оставани сами, само откако ќе ги откриеле бројките на сметката и сумите на пари во западните банки и биле држени живи додека специјално испратените и поверливи луѓе не ја провереле точноста на информациите. Доколку е откриена измама, повеќе тортура ги чекало овие “херои” од револуцијата и не само нив, туку и нивните семјени членови.

stalin-lenin-trotsky-grangerЈудеите – Сталин, Ленин и Троцски

На еден или на друг начин, Станил и неговата банда успеале да го одземат поголемиот дел од богатството на Рускиот народ, надвор од рацете на  “старите Ленинисти”. Сепак, тие не го вратиле ограбеното богатство на Рускиот народ; од земјата, тие продолжиле со геноцидот на Русите и другите домородни народи на Руската Империја, дури и повеќе од она што го направиле  “старите Ленинисти”.

Така наречената “Чистка” била само вообичаен конфликт помеѓу две групи на Јудејски “револуционери”. Сталиновата група ја истепала онаа на Троцки која всушност работела за интересите на Јаков Шиф и Ротшилд. Ситуацијата за Русите и другите домородни народи на Русија ни малку не се променила. Единствена сериозна разлика помеѓу овие групи бил нивниот став кон “Светската” револуција. Лајба Бронштајн -Троцки и јудејските финансиерски кругови (воглавном, Американски) позади него сакале да го поробат целиот свет, да го конвертираат во Јудејска колонија, употребувајќи Руска крв. Сталин пак  и неговите подржувачи го планирале истото, но екскулизивно само за нив. И тоа беше егзактно, кога Сталин и неговата група ги конвертираат Руските селани во безмоќни робови. И точно Сталин и неговата група која што фрли милиони луѓе во концентрациони логори, каде мнозинството биле Руси. Евреите сочинувале незначителен дел од овие десетици милиони луѓе. Всушност, големиот дел од “страдалниците” – Јудејски биле од групата на Троцки и се појавиле во кампот бидејќи нивниот “тим” загубил! Неколкумина ги знаат причините, зошто милиони од Рускиот народ биле фрлени во концентрациониот логор. Секој слушнал и прочитал за “политичките” причини за репресија. Пет милиони релативно богати и добро-обдарени селани биле оптужени дека биле кулаци (богати фармери) и ги фрлиле во логор. Тие биле најактивната група на жители и затоа им поречиле на владините напори да ги трансформираат во робови кои ќе работат на земјиниот колектив и државните фарми без да имаат дури и пасоши, и всушност секакви права.

away_with_private_peasants

Доколку овие пет милиони останеле слободни, другите селани немале никогаш да отидат во колективните фарми “волонтерски”. Доколку селанецот имал две крави и коњ, тој веќе бил товарен и обвинет дека бил кулак, доколку изнајмувал сезонски работник – тој бил обвинет за “крво-пијец” согласно со Болшевичката пропаганда! Фактот дека овој “крво-пијец” работел на полето еднакво со работниците што тој изнајмувал понекогаш и повеќе, како и неговите членови од семејството, не биле земани во предвид, секако поради “некоja” причина. Сепак, не само “кулаците” биле испраќани во концентрационите логори! Секоја здраво-разумна особа, секој што ќе прашал “погрешно” прашање, да не ги споменуваме оние кој ќе го дингнеле својот глас, со други зборови, секој што немало да се вклопи во Прокрустовиот кревет на робови бил испраќан во истиот камп каде што биле и кулаците. Тие биле етикетирани како “непријатели на народот”, “саботери”, “шпиуни” итн. дури и преку нивните “шпиунски” активности сочинети воглавном од читање на “погрешни” книги, слушење на “погрешно” радио, изразување на “погрешни” идеи…оваа листа може да биде безкрајна…Мнозинството воопшто немало никаква представа зошто воопшто биле обвинети, но тие биле осудени на пропаст и се нашле себеси во овие логори.

Имало неколку причини за ова:

  1. На овие луѓе неможело да им се влијае со психо-генераторите и комунистичката пропаганда.
  2. Овие луѓе биле лош пример за другите.
  3. Безплатна работна сила била потребна за создавање на милитарна индустрија, особено за индустријализација на целата земја.

naimark_kulaks_news

Џозев Сталин и неговата група одлучиле да се ослободат од “незгодните” луѓе и истовремено да ги добијат потребните слободни раце и не само раце, туку и немоќни робови! Многу милиони луѓе, од кои мнозинството не направиле ништо криминално на никому, но поради една или друга причина биле “незгодни” кои не се вклопувале во постоечкиот режим, се појавиле во концентрационите логори. Сите од нив биле присилени да работат од 10-12 часа дневно за само едно парче леб.

gulag

Доколу слободниот народ ја правел истата работа, авотритетите ќе им дале скромна плата секој месец, да градат нормални куќи за нивните семејства на работници, да го организираат својот нормален пат на живеење итн….Но сето ова би чинело огромна цена и барало дополнителни ресурси и многу време, што очигледно не му одговарало на Сталин и неговата клика. Со фрлањето на милиони народ во концентрациони логори, тие брзо и лесно се избавиле од оваа “главоболка”: немало потреба да се потрошат огромни ресурси и трошоци за да се решат овие проблеми! Каква “брилјантна” економска солуција? Колку нехуман пристап бил употребуван во тоа време за робовладетелниот систем и само благодарение на народот одведен во затвор за време на воените кампањи, НО НИКОЈПАТ – кон својот сопствен народ!

5955-790945

??????????

Ова значи само една работа: тие кој го обмислиле и го примениле овој план никојпат не ги сметале Русите и другите народи на Руската Империја за нивни луѓе! Ова значи дека моќта на комунистите во Русија била моќ на натрапници, поточно кажано – Јудејски окупатори!  Групата на арамии која ја превзеле моќта во земјата во Октомври (Ноември) во 1917, уште од самиот почеток го сметале Рускиот народ и другите народи на Русија како поробени и изведени на намерниот план на физичка и духовна елиминација на најдобриот дел од нив. Вакво било однесувањето на окупаторите и жестоките непријатели. Поголемото мнозинство од нив биле Евреи по националност, нивните активности биле финасирани од Евреите и тие им наметнале лажна идеологија креирана од Јудеите на база на нивниот Јудејски план за моќ и узурпација низ целиот свет! Последно но не и најмалку важно: Јудеите биле тие кои добиле неверојатен профит од револуцијата во Русија! Во 1917 интернационалната Јудејско финанскиска мафија ја окупирала Русија! Јудеите ги решавале социо-економските проблеми кои биле вештачки создадени, лукаво поставување на различните социјални слоеви на општеството и вртење на едни против други.

На пример, тие ја предизвикале гладта во градовите и областите и ги спречиле селаните да влезат со производите од својот труд додека во истовремено ги обвиниле нив; како резултат на тоа што градските-жители биле доведени до очај и подоцна узвшувајќи злосторства, како и учество во така наречениот прехрамбен одред за време на Продразвёрстка (реквизицијата на земјоделските производи за централизирана дистрибуција помеѓу населението), убивајќи ги селаните (фармерите) и грабнувајќи им ја целата пченица и пченка од нивните амбари, вклучително и семињата. После овие хорори гладта не била само во градовите, но истотака и во селата.

Повторно, овој вид на активности е својствен за натрапниците чија цел била да се уништи популацијата комплетно: ако некој го земе ова во предвид дека населението не било ниво, не било Јудејско, и носи во себе опасност за Јудејската светска доминација, тогаш се си доаѓа на своето место! Непријателите на Русите и другите домородни народи на Русија биле оние кои биле испраќани во концентрационите центри и коморите за стрелање. Биле слуги на Јудејската интернационална финанскиска мафија која што ја превзела моќта во Русија и кои биле вистинските непријатели на Рускиот народ. Но ова е приказна за некој друг ден….

Некои од изведувачите на интернационалната финанскиска Јудејска мафија ќе бидат со Сталин на чело на побуната и ќе започнат да ја играат својата игра, чија цел била да го сторат истото, употребувајќи ги истите средства, но за себеси, а не за далечните финансиери. Слично на ова постанало можно само поради тоа што овие изведувачи биле вогавном од така-наречените “црни” Јудеи, додека нивните “господари” биле “белите” Изреалити кои што припаѓале на Левистската каста! Највисоката каста на Јудеите-Левити секогаш ги сметала сите други Јудеи како нивни инструмент за постигнување на нивните цели, a со тоа, и како потрошен материјал кои многу многу  не го ценеле, со оглед на тоа што “црните” Јудеи биле полу-животни, за разлика од Гоите (не Еврејските народи) кои според еврејскиот Талмудот биле дури и подоле од животните. Точно така, оваа внатрешна опозиција и неприфаќање помеѓу Левитите и останатите Јудеи (“црните”) резултирало со тоа што подоцна превземената моќ во Руската Империја со парите на Левитите, платени се сите долгови со огромен интерес и започнале да ја играат истата игра, но како што реков, овој пат, за себеси. Двете моќни Јудејски групи се појавиле: Левитите (Ашкенезите односно новите Хазари) биле финансиерската, банкарската група од “белите” Јудеи и “црните” односно другата Јудејска група кои постанале многу богати одкако ја превзеле моќта во Руската Империја. Секој сакал да го контролира светот со своите сопствени раце, а не да даде можност на конкуренцијата.

“Дрскоста” на неблагодарните “црни” Јудеи не ги задовила нивните кредитори, Левитите, и тие развиле нов план со цел “јаболкото” на моќ да падне токму во нивните раце, а не во рацете на нижата каста! И за тоа имало неколку причини. Фактот дека во 1929 Сталин не се осмелувал да го елиминирал Троцки физички го потврдува ова. Дури и нивната лична омраза на еден кон друг не му дозволила да го стори ова во 1929, кога Троцки бил тотално во неговите раце. Судејќи по Сталиновиот карактер, можно е да се заклучи само една причина за оваа постапка – тој не се сметал за доволно “силен” да стори се што тој ќе почувствувал и морал да се потчини на неговите преку-океански шефови и да го одложи појавувањето на неговата омраза за единаесет години. Времето кога Рамон Меркадер го убил Бронштајн-Троцки во Мексико на 20-ти Август 1940, може со доволно доверба да се смета дека тоа е времето кога Џугашвили – Сталин се одлучил да ги издаде своите поранешни шефови. За единаесет годни Сталин и неговата банда ја создале најмоќната милитарна машинерија за тоа време, жртвувајќи кон овој монструм не само огромен материјал и финансиски ресурси, туку и милиони човечки животи. Целта на оваа креација на овој милитарен монструм била само една – да се покори целиот свет за него и неговите соочесници, обило пролевајќи ја Руската крв за туѓите интереси. Сталин – Југашвили имал план за реација на Унија на Советските Социјалистички Републики на Светот (USSRW –  Union of Soviet Socialistic Republics of the World), секако, под негово водство. Лejба Бронштајн – Троцки бил депортиран од СССР, во Јануари 1929, и на 24-ти Октомври 1929 започнала Големата Депресија во САД после колапсот на Њу-Јоршката размена. Временската разлика од осум месеци помеѓу овие настани очигледно не е случајна. Секако одливот на капиталот во СССР како резултат на Сталиновите активности влијале во одредена мера, но не биле утврдувачката причина. Вистинската причина била Јудео финансиската револуција во САД која била спроведена во истиот месец и на истиот ден, ( точно кога Сонцето влегува во  хороскопскиот знак Шкорпија, каде Марсовата и Плутоновата енергија им овозможува воено-манипулативна активност.) како и револуцијата во Русија 1917. Се чини дека оваа коенциденција не е случајна, но тоа сега не е важно. Најважната работа е дека Троцки бил депортиран од СССР и почетокот на Јудејската финанскиска револуција во САД се случила точно со таа цел што укажува на идеата дека Господата Шив и Ротшилд, кои никојпат не биле глупаци, перфектно го разбрале значењето на депортација. Таквата “коенциденција” на датумите за почетокот на Јудејската револуција во Руската Империја и Јудејската финансиска револуција во Соединетите Држави на Америка, укажува на идеата дека ова е поврзано со некои надворешните услови кои позитивно влијаеле на плановите на Јудејските револуционери, на обете и на финасиерите-банкари и oние “обичните”. Сакам да ги подсетам читателите на Лениновите фрази уште еднаш:….”било рано денеска, ќе биде касно утре…” Тој го кажал ова во ноќта на 24-25 Октомври 1917 и ова не било поврзано со “револуционерната” ситуација која што никојпат не ни била, но кон моќното негативно надворешно влијание и било насочено кон психата на повеќето луѓе (освен на “револуционерите”) поради тоа што тие постанале екстремно пасивни и премногу апатични да спротистват на активностите на “револуционерите”. Нажалост, тие постанале лесно водени преку потикнување на нивните базични инстинкти и негативни квалитети. Ова е всушност истата причина како и за финансијската Јудејска револуција во САД која почнала во Октомври 1929. Сакам да ги подсетам читателите дека распнувањето на вистинскиот Исус Христ се случило во раната пролет, кога тој имал минимално сила и не бил во можност да ги блокира психо-влијанијата на високите Јудејски свештеници врз масата, за ова пишува и во Новиот Завет. Сепак, на овој предмет ќе се навратиме во наредна прилика, засега ние ќе продожиме да ги анализираме случувањата на 20-тиот век…..

Се случило поради тоа што тие ја изгубиле “главата” неопходна за превземање на светската контрола бидејќи конкурентите за светско лидерство (Сталин и неговата екипа) се појавиле на историската сцена. “Рускиот пример” ги поучил многу добро: Господата Јаков Шив и Ротшилд да ги разберат многу добро опасностите за нив при употребата на нивните “помлади браќа” – црните Јудеи – како инструмент на нивните активности, бидејќи овие “браќа”, за добивањето на вистинската моќ и сила, не сакале да ги извршуваат нардебите на нивните постари “браќа” – Левитите и да им ја предадат оваа моќ. Која била причината за ваквите контрадикции во навидум силно обединетиот народ?

Текстот продолжува…..

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s