Американсите Јудејски финансиери ја креираат фашистичка Германија (Прв Дел)

Навредена, понижена и ограбена после Првата Светска Војна, Германија била идеален кандидат за Јудеите да ги реализираат нивните планови за превземањето на контролата над светот, затоа Јудејската финансиска олигархија започнала да ја создава фашистичка Германија. За да го сторат ова тие ја одбрале национал-фашстичката партија на чело со Австрискиот Јудеј Адолф Хитлер (Адолф Шикелгрубер – Adolf Schickelgruber) како нивни главен инструмент.

ADOLFROTHSCHILDHITLER

11046279_10206166157886484_9048277868635283446_nПасошот на Адолф Хитлер каде пишува дека е Евреин.

Како што е соопштено од страна на новинските агенции и весници во фебруери 2002, Адолф Хитлер по пасошот бил – евреин. Овој пасош, испечатен во Виена 1941 година, може да се најде помеѓу декласифицирани британски документи за време на Втората Светска Војна. Пасошот е задржан во архивите на британската интелегенција на специјалните сили кој раководат со шпиунажа и диверзантни операции во окупираните земји на Европа од нацистите. Пасошот за прв пат е објавен на 8. февруари 2002 година во Лондон. На насловната страница на пасошот која го носи печатот со кој се потврдува дека Хитлер е Евреин. Пасошот има фотографија на Хитлер, како и неговиот потпис и печат на визата.Многу луѓе се обидуваат да го дефинираат овој пасош како фалсификат. Потекло – еврејско. Во крштеницата за раѓањето на Алоис Хитлер (таткото на Адолф) и неговата мајка, Марија Шиклгрубер, го оставила името на  таткото празно, така одамна се смета за нелегитимен односно незаконски. Постојат докази дека во тие денови Алоис го родила Марија која што произлегла од домот на тогашниите австриски Родшилдови. Хитлер е Евреин по мајка. Геринг и Гебелс истотака се евреи. 

23160zionazis

Случувањата во Руската Империја јасно покажаа дека идеата на Јудејскиот интернационализам се појавил како новороденче. Црните Евреи (за кои говоревме во претходните објави  – Вистинските причини за Втората Светска Војна) биле воодушевени да ја прифатат финансиската помош за револуционерните револти во нивната земја, но кога тие успеале во превземањето на моќта, тие биле подготвени за носењето на “слободата” на “нивните” бајонети кон другите земји.

Пред да ви постане кристално јасен овој текст, ви препорачувам, претходно да ги прочитате претходните наши објави:

a_hitler_image_2_crop

Тие биле целосно задоволни со тоа што веќе го имале во нивните раце и несакале да го загубат тоа што го оствариле или да умрат во името на Јудео-финанско-олигархијските интереси кои, покрај тоа, ги сметале Црните Евреи за секундарна класа на луѓе за разлика од нив, односно од Белите Евреи кои биле највисоката каста на Левитите. Конфликтот помеѓу групите на Лејба Бронштајн (Троцки) и Џозеф Џугашвили (Сталин) ја демонстрирала оваа непогодност доволно јасно. Поради наведената, Јудео финансиска олигархија, воглавном сочинета од Левитите, престанале да ги негува големите очекувања во однос на “Црните” Евреи. Сакам да ги потсетам читателите дека Богот Јехова ги поставил Левитите над сите други Израелити. Причината за неговата “љубов” кон нив е што ова Јудејско племе се директните потомци од Сет, синот на Ева и Богот Јехова, за што е пишано и во Тората и во Стариот Завет (во поглавјето “Реставрација на светото семе”). Затоа, тие жртвувале се кон нацнионал-социјализмот, кој, во себе, ги содржи идеите на Јудејскиот социјализам врз основата на националните темели на една единствена земја – Германија, и згора на тоа повикувајќи се на Аријска нација. Тие всушност се повикале на древните концепти на светата и древна Аријска култура и традиција, и се послужиле со таа маска само за манипулација на масата, но вистинското лице на ова движење е вушност исиот тој Јудејски Супер-Нацизам и презреност кон сите други народи, па дури и кон своите “полу-браќа” т.н. Црни Евреи кои имале и примеси од другите народи. Така Хитлер и тајните окултни друштва, неслучајно ги одбрале симболите на светата Свастика и Орелот како главни обележја на партијата и државата. Навистина тогашниот Германски народ водел потекло од древните Аријски народи кој живееле на оваа територија, како што биле тоа Кимбрите и Тевтонците, но истотака важно е да ги напоменеме и оние факти што сме ги објавувале во претходните наши објави за Словенските однонсо Вендските народи кои биле истотака староседелци на оваа територија се до IX-XII, пред да започне римо-католичката инквизиција, потпомогната и од Саксонците и другите покрстени народи на масовниот геноцид и претопување. Вендските племиња ја покривале речиси цела денешна Германија и пошироко, а од нив важно е да ги истакнеме: Поморејците (Померанците), Прусите, Љутичите (Велети), Бодричите, Ретите, Вандалите, Лужичките Срби (Сорби), Милчаните, Стодераните, Коледичите, Глињаните и други…

Било невозможно да се одбере најдоброто време за национал-социјализмот. После Првата Светска Војна, Германците паднале понижени, ограбени и предадени од сите, и говорот на нивната специјална историска мисија била лековит мелем за нивните души. Зборувајќи за горе наведените причини на сметка на Јудејската финансиска олигархија допуштила Германија да биде идеален инструмент за постигнување на нивните милениумски цели.

Одбивањето на Џозеф Џугашвили (Сталин) и компанија да ја го исполнат планот за светското покорување, развиен од страна на Јудејската финансиска олигархија под името на “Перманентната револуција” се поврзува со појавувањето на новиот план – создавање на фашистичка Германија. Пред изборите во Германија одржани во 1933, некои корпорации и банки придонеле околу еден милион и триста десет илјади долари  ($1,310,000.00) во фондовите на Нацистичката партија. Истотака, имало и индивидуални донации од петсто илјади и осумдест шест илјади долари ($586,000.00). На тој начин, корпорациите, банките и приватните индивидуалци префрлиле еден милион и осумсто деведесет и шест илјади долари на фондовите на Германската Нацистичка партиска кампања:

  • 1933 Политички придонес

Кој биле индустријалистите и банкарите кој ги поставиле изборните средства на располагање на Нацистичката партија во 1933?

На листата на донатори и износот на нивниот придонес е како што следува:

Финансиските придонеси за Хитлер: Фебруари. 23 – Maрт. 13, 1933
(Сметката на Hjalmar Schacht  во Delbuck, Schickler Bank)

Untitled

Плус Политички придонес од Индивидуалните Биснисмени

уу

Поголемто мнозинство од овие “донации” за Германската Нацистичко партиска изборна кампања пристигнале од Американските банки и корпорации кои воглавном им припаѓале на Евреите! Многу интересна “слика”! Но ова не е се. Откако Нацистичката партија победила на изборите и Хитлер ја добил чантата на Германски Канцелар, великодушната “река” на Американскиот капитал продолжила да се слива во Германија.

2

Како што е видливо од горните информации, синдикаот на Њу Јоршката размена инвестирала во Германија картелен развој на осумсто дваесет и шест милиона и четрсто илјади долари! Оваа сума на пари во тие времиња била едноставно незамислива! Сите овие инвестирања синдикатите директно или индиректно им припаѓале на Јудејските финансиери! Јас би сакал да обрнам внимание на фактите дека овој огромен Еврејски капитал што бил инвестиран во Германската индустрија (воглавном милитарна) , додека Големата Депресија (1929-1939) ја зафатила Америка. Огромни суми на пари стигнале за развој на Германската индустрија; Германците се радувале зашто невработеноста исчезнала кога Хитлер дојшол на власт; Германија го јавала грбот на масовниот бран на брзиот економски пораст итн.., но во Соединетите Држави бројот на незапосленоста растела се повеќе и повеќе луѓе гладувале со секој поминат ден. Се чини дека ова е некој вид на контрадикција, но, само површно. Всушност тука нема контрадикција, па што, се било многу логично и внимателно размислено до најстните детали. Причните за Големата Депресија ја изложивме во претходните објави, затоа ќе дојдеме сега до нејзините резултати. Прво, за време на Големата Депресија мнозинството на најголемите банки и најпрофитабилните гранки на индустријата приминале во поседство на Евреите. Второ, истовремено Амеро-Јудејската финансова олигархија го создала фашистичкиот режим во понижената и навредената Германија. Се чини дека тука нема никакво поврзување на овие настани, но тоа е илузија која што ги крие внатрешните планови на Јудео финансовата олигархија за светска доминација. Финансиските инвестирања во Германската воена индустрија ќе бидат најстрого спроведувани се до крајот. На Јудео финансиската олигархија и била потребна фашистичка Германија за да се ослободи од големата војна и да ја припремат таа скршена земја за тоа, создавајќи таму силна милитарна индустрија. Јудејските финансиери ги инвестирале нивните пари за војна: тие знаеле совршено каде нивните пари ќе отидат.

Згора на тоа, тие ги дале нивните пари точно за ова и не се грижеле дали фашистичка Германија ќе ги врати или не. Тие очекувале супер-профити и светска доминација кој тие сигурни ги примиле одкога фашистичка Германија била…поразена. Но зошто било потребно да се инвестира огромни пари и да го очекувале поразот на фашистичка Германија? Германија имала неколку статегијски ресурси. Своите резерви ќе траеле најмногу една година или можеби година и половина во воената кампања. Сигурно, терминот е можеби повеќе на сметка на непријателските стратегијски ресури, но сепак, фашистичка Германија ќе колабира на крајот; агонијата ќе биде неколку години подолго, што всушност се случило како резултат на стратегијските ресурси на Германските алијанси (на пример, Романските нафтени резерви, кои што не биле многу големи). Што е подолга агонијата, тоа подобро ќе биде за Јудејската финансиска олигархија. Еве и зошто. Европските Евреи, од кои мнозинството биле “Црните” Евреи, се стремеле кон светска доминација за нив, а не за “Белите” Евреи чија база постанала Америка во триестите години.

Советската Унија со Џозеф Џугашвили – Сталин и неговата банда биле лидерската глава на “Црните” Евреи. Ова е причината што многу од нив биле комунисти или симпатизери и затоа, скоро секоја важна позиција на комунистичката партија во Европа и светот билa окупиранa, воглавном, од страна на “Црните” Евреи, кој скоро едногласно го подржувале комунистичкото движење, тотално контролирано од Сталин и неговата група, чисто им покажал на “Белите” Евреи – Левитите на чија страна се тие. Кога Адолф Шикелгрубер (Хитлер) дошол до моќта во Германија, Сталин започнал да ја милитаризира “неговата” земја уште поинтензивно. Тој разбрал совршено кој бил грбот на Хитлер и неизбежноста на престојниот конфликт. Сталин и неговиот екипаж мислеле дека нивните конкурентски аспирации за светската доминација ќе бидат мртви и закопани, но се не одело како што едната страна планирала или другата се надевала. Овие се случувањата според сценариото кое што ниту “Белите”, ниту пак “Црните” Евреи го очекувале….. Сите ресурси на огромната земја ја канализирале неизбежната војна. Џозеф Сталин се надевал на претерувањето на неговите преку-океански конкуренти за светската доминација. Тој сметал на превземањето на предноста во ситуацијата која тие ја создале: тој сакал да дојде во Европа, откако вмешаните страни ги искористил едни со други и економиите на нивните земји, како либератор од кафената “чума”, носејќи им ја нив црвената. Обете црвената и кафената “чума” се замисли на Јудејската финансиска олигархија, која ги финансирала нив и ја создала нивната идеологија според правилата од Тората за комплетно духовно и физичко поробување на гоите, односн не-евреите. Џозеф Сталин дури и помогнал на фашистичка Германија, снабдувајќи ја со стратегијски сиров материјал се до војната помеѓу нив и СССР што започнала на 22 Јуни 1941! Тоа било глупавоста на Сталин? Ајде да не скокаме кон заклучоци. Џозеф Џугашвили (Сталин) сакал фашистичка Германија да освои што можно повеќе земји во Европа, Африка, и Среднот Исток и Азија со цел да Советските трупи подоцна ги окупираат нив под изговор на ослободување од кафената “чума” и поразувањето на фашистичка Германија, да постанат “најголемите ослободители” во светот! Истотака, тој сакал да им “помогне” на ослободените народи да го видат “светлото” на социјализмот и комунизмот кои се темелат на филозофијата на Јудејската “света” книга – Тората. На тој начин, двете Јудејски групи биле формирани во светот со започнувањето на Втората Светска Војна: “Белите” Евреи кои биле стацонирани воглавном во Америка и “Црните” Евреи во Советскиот Сојуз кои се побуниле против моќта на “Белите” откако ја превзеле моќта во Руската Империја во 1917, употребувајќи ја финансиката помош на “Белите” Евреи – Левитите. Обете групи ја играле својата игра, обидувајќи се да се над-маневрираат едни со други. Сепак, нивната цел била истата: тие со нетrпение сакале да ја превземат моќта над целиот свет, употребувајќи ги гоите и обидот да се уништат што можно повеќе ов нив во кланицата која тие ја создале за оваа цел.

Сепак, настаните биле со таков пресврт за да плановите на ниту една од групите дојде до потполна реализација иако “Белите” Евреи “постигнале” многу повеќе од “Црните”. Кога започнала Втората Светска Војна со фашистичка Германија напаѓајќи ја Полска во Септември 1939, настаните следеле според сценариото кое било поволно за двете Еврејски групи. Големата Депресија била над С.А.Д со почетокот на милитарните операции во Европа. Дали е чудна оваа “коенциденцја”? Секако дека не, бил планиран и очекуван резултат. Амеро-Јудејските финансиери, кој ја организирале револуцијата во 1929 во С.А.Д. и ја превзеле контролата над земјата, не биле во брзање да инвестираат пари украдени од Американскиот народ во обновата на економијата што ја ископале. Тие ги употребиле за создавањето на фашистичка Германија со помошта со која можеле да ја поробат светската економија. Економијата на Америка била набрзо повратена со парите од Европските земји кои биле инволвирани во војната. Германската милитарна машинерија била креирана да ја изведе точно оваа ситуација. Сите вмешани ги поставиле нивните воени цели во Америка; најмоќните финансиски струи започнале да течат во џебовите на Јудејските финансиери на С.А.Д. воглавном од Англија и Франција, иако парите доаѓале и од другите земји од Анти-Хитлеровата коалиција истотака. Би сакал да навестам некои нијанси кои што вообичаено прибегнуваат од вниманието на многуте луѓе. Фашистичка Германија ја имала нај-најредната милитарна индустрија создадена со парите на Американските Евреи, што значи дека земјите на Анти-Хитлеровата коалиција биле форсирани да ја стекнат милитарната опрема на истото ниво. Овие земји скоро немале никакви индустриски објекти или ги имале, но недоволно развиени за производството на потребната техничка опрема за спореведување на воените операции на ова ниво. И тука Американците се појавуваат и ја нудат за снабдувањето на потребната опрема која што била произведена во Америка и, природно, земјите платиле за тоа во злато, сребро, платина, бидејќи книжните пари немале никаква вредност во војните времиња и биле ректо употребувани за трансакции. Истотака, Американската влада ја контролирале Јудејските финансиери, нудејќи позајмица за закуп на воените производи ако клиентите не биле во можност да ги платат одеднаш.

Со цел да ја присилат Американсакта влада и луѓето, кои не биле целосно контролирани од Јудејската финансиска олигархија, да им се придружат кон активностите во ова сиво претпријатие, финансиските кругови, преку нивниот заштитник – Прецедателот Франклин Рузвелт – ја инволвирале Америка во војната кон страната на Анти-Хитлеровата коалиција. Всушност, Американците ги испровоцирале Јапонците и преку обезбедувањета на ударот на американската поморска база во Перл Харбор на Хаваите. Само после ова Рузвелт можел да ја надмине изолационистичката диспозиција на Американскиот Конгрес и Сенат и започнал да го исполнунва програмот за ограбување на Европските земји. Соединетите Американски Држави пристигнале како плин, кој е поставен на оган, кој ниду вода да ја згаси таа многу “причинска” цена. Зошто е сето ова потребно? Целта е иста; да се превзема контролата над светот: на почетокот на Втората Светска Војна, С.А.Д. едвај влијале на светската политика и економија во светот. Била колонијална империја на Англија, Франција, Германија, Шпанија, Португалија и Холандија кои го контролирале светот. Британската колонијална Империја, која што била вистински монструм и го контролирала пола свет, окупирала специјални места. Скоро петстотини години магливиот Албион преовладувал над морињата и океаните, и богатството од нејзините огрмни богати колонии, од кој најбогатата била Индија, потекувајќи наназад кон Британските Острови. Можете само да замислите какво богатство има собрано во Англија во текот на петстотини години! Сепак, кога Втората Светска Војна била пред крај, била во долгови кон Америка. Богатствата украдени од колониите или акумулирани над петстотини години, во просторот од само неколку воени години се појавиле во депоститите на Американските банки кои, природно, им припаѓале на Евреите. Истото се случило и со другите колонијални империи: тие истотака се нашле во истата ситуација кога Втората Светска Војна била завршена. Како додадок, поголемиот дел од Европа се појавил во рушевини и причината за ова не била националното либералено движење во овие колони, но поради империјалистичките капиталисти кои немале толку пари за одржување на нивната администрација, колонијална полиција и војска. Тие морале да ја намалат нивната активност во повеќето колонии и всушност ова е конституирано во принципелната причини за нивната неазвиснот. Всушност, жителите на овие колонии никогаш не биле среќни од колонијалните авоторитети и тука и таму дигале востанија кои биле немилосрдно потиснувани од колонијалните трупи. Па, главната причина зошто империите ги загубиле нивните колонии била нивното осиромашување како резултат на Втората Светска Војна…

Текстот продоложува….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s