Кој го убил Никола Тесла?

Nikola-Tesla-nikola-tesla-6200205-500-373

Никола Тесла бил еден од најголемите и најнадарените луѓе на планетава. За родениот гениј многу пати нашироко се пишувало, така да нема потреба да додаваме ништо повеќе за Теслиониот живот, брилјатност, визии и достигнувања.

Накратко, Тесла како Рак во хороскоп (Сонце во Рак) и како Бик во подзнак, односно ракот кој е владетел на водата, односно на магнетниот принцип ја носи со себе меморијата и поврзаноста со најдревните знаења,бидјеќи за време на владеењето на овој знак, тогаш денот трае најдолго и тогаш Соларната енергија е најсилна, па така целата светска вода има најсилен магентски набој, а неговиот подзнак укажува на љубезност, постојаност и спореведување на идеите во практичност. Па не е воопшто чудно што неговата душа природно била склона кон древната наука, која во далечното пред-потопно минато ги користела истите наоди на Тесла во пракса, а тоа го потврдуваат многуте современи откритија што убедливо ни даваат факти и потврди , дека е користена ласерска технологија, анти-гравитациски системи и секако бежична и бесплатна струја-енергија. Тесла бил неверојатен, интуитевен, креативен гениј, помеѓу многуте работи, ја открил наизменичната електрична енергија (која ги придвижува нештата во модерниот свет), радиото (за чие откритие Маркони побарал за себе незаслужна слава) итн.

Модерниот биограф на Теслиниот живот и дело кажува дека за нековите доделелни прекари: “татко на физиката”, “човекот кој го осмислил 20-тиот век” и “светоцот на модерната електрификаицја”.

Генерално неговиот животен труд се заснова на бесплатната енергија, за која Тесла имал визија за бежично да се пренусува преку воздухот или преку самата Земја без потреба на струјвод – но низ текот на годините и обидите, тој никако не успеал да ги обезбеди потребните финансии како би го остварил својот сон. Веќе долго кружи веста за тоа како Тесла открил и осмислил значаен број на електрични и електроснки уреди кои биле со декади пред своето време и како тие истите биле од посебен интерес за војската и тајните служби на САД. Тесла патентирал околу 300 направи во 25 земји, а многу од тие патенти имале голема примена и важност.

Веста за Теслиното убиство пристигна од една Youtube презентација каде Ерик Берман говори за Грег Сузмански како открил дкеа неговата поранешна љубовница била ќерка на поранешниот нацистички командант Ото Скорзени и така сосема случајно имал прилика да се сретне со остарениот Скорзени кој со години живеел во САД, работејќи како столар со нов идентитет кој му го овозможила ЦИА после завршувањето на Втората Светска Војна. Берман (кој понекогаш го користи псевдонимот Ерик Орион) добил многу информации од Скорзени, кој веќе се приближувал кон крјаот на својот живот, и кој му дал полна кутија за кондури со стотина фотографии кои го потврдуваат неговото тврдење.

Помеѓу бројоните и важните откритија, Берман слушнал од Скорензиј дека тој лично го угушил Никола Тесла на 06.01.1943 година, и тогаш во убиството му асистирал неговиот нацистички колега Реинхард Гелен. Тесла тогаш имал 86 години.

Според изјавите на Скорензиј, тој и Гелен успеале да го измамат Тесла еден ден претходно за ги открие деталите за неговите најважни откритија. Откако го убиле, го испразниле целиот Теслин сеф и се што украле од таму му го предале на Хитлер. (Напомена: САД повторно дошле во поседство на овие документи преку операција Paperclip односно операцијата спојувалка, на крајот од војната). За тоа дека фашистичка односно нацистичка Германија уште од самиот почеток била финансирана од јудео-американските банкари нема потреба да говорам тука, бидејќи веќе имавме објавено текстови на темава, можете слободно да ги прочитате:

MI+Otto+Skorzeny+Adolf+Hitler+Irish+farmer+Nazi

 

На сликите се гледа Ото Скорензи убиецот од редовите на SS/Grupe Одеса, но служел и како убиец и главен шпиун на ЦИА. 

 Реинхард Гелен

Ото Скорзени бил Хитлеров телохранител и работел за него како атентатор, еден од многуте нацисти кои се инфилтирале во САД после Втората Светска Војна преку операцијата Спајалица, на ист начин во Америка стигнал и Реинхард Гелен, кој ја создал ЦИА и БНД (Тајната служба на Западна Германија).  Иако во јавноста се мислело дека Скорензи умрел 1975 година во Шпанија, тој во јавноста повторно се појавил 1999 година. Ото Скорзени објаснил како (во историските книги и информации која ЦИА ги сервирала) му помогнале на Хитлер да побегне со авион која го управувала жена пилот Хана Реич.

Хитлер не умрел извршувајќи самоубиство, рекол Скорзени.

“Убиен е неговиот двојник, така што го пукале помеѓу очи, и забарскиот картон докажува како тоа не е Хитлер. Американците таа информација ја држеле во тајнсот бидејќи биле загрижени дека вистината може да го разгневи светот особено Русите”.

Тесла бил син на православен свештеник кој дошол до позиција на надбискуп, Тесла имал можност да чита за многу теми благодарение на татковата лична библиотека. Како младо дете, го следел својот татко на патот во Рим, каде имал прилика да чита многу малце познати дела и книги кои се наоѓала во Ватиканската научна библиотека. Со завршувањето на студиите на инжињерство и физика на Политехничката школа во Грац, Тесла го продолжил своето школување на факултетот во Прага. Од почетокот покажувал неверојатна способност за решавање на механички и научни проблеми, особено во делот на електрицитетот и апликацијата на произведување на електрична енергија.

 

Тесла стигнал во Њујорк како „работник“ иако оваа класификација тешко можела да одговара на човек кој постанал најголемиот изумител во човечката историја, со преку 700 патенти кои се неговото животно дело.

Неговите технолошки откритија со сигурност го привикало вниманието на особите гладни за моќ и доминација над светот. Во голем дел Теслината иновација и кариера биле исклучени од историските книги бидејќи неговите патенти се украдени и после тоа се користени како оружје.

Нам никојпат не ни е дозволено да дознаеме за супресијата на Теслините напредни научни откритија, ниту нам ни е дозволено да дознаеме кои се особите кои профитирале од кражбата на неговите трудови – поточно да откриеме кои се луѓето кои го оркестрирале таквиот демонски план.  Иако е пишувано многу за тоа Теслините успеси и падови, ретко кој детално го опишувал она што се случувало позади сценатата на финансиските активности кои довеле до нацистичките завери како би стигнале до Теслината технологија и кој и зошто го плаќал развојот на таквата тенологија.  Многу од патенетите на Тесла стигнале до рацете на нацистите помеѓу двете светски војни. На крајот требал да се бори за своите сопствени патенти. Иако Никола Тесла успеал да ги добие повеќето од тие патенти, неговите изуми и технологија константно биле крадени и продавани на нацистичка Германија и другите светски влади, така да тој никогаш неможел да оствари финансиски успех кој со право му припаѓал. Меѓутоа Тесла никојпат не бил лаком за богатство, тој имал духовна природа и имал за цел светот да го осветли и да биде светол, онаков како што му доликува да биде.

Низ целата кариера на Тесла му биле упропастувани неговите трудови и имот, и тоа воглавном минувало незабележано. За време на смртта (според зборовите на неговиот убиец Скорзени) на ден 06.01.1943, Тесла умрел во потполна беда, без ниту една заштеда.

Тесла е убиен точно на бадниковата вечер на големиот православен празник, и бил пронајден мртов на креветот, облечен во свечено одело, рацете прекрстени на гради. Говореле како овој човек со генијален ум, веројатно ја предосетил смртта, поради тоа што самиот си облекол црно одело, пред да испушти здив. Тоа е неверојатна лага и својствена за “Невозможната Мисија”, дури и за таквиот голем ум како што бил Тесла.

Ова е само уште еден доказ дека е убиен, и дека неговите убијци го облекле во свечано црно одело, оставајќи го на креветот откако го умориле! Неговите убијци: Ото Скорзени и Реинхард Гален. Успехот на Никола Тесла во откритијата на новите технологии не минале неприметно од страна на многуте индустриски капиталисти и различни светски влади.

Всушност, многу негови изуми и потаму се развиени преку тајните владани програми кои настанале откако изумите за најизменична струја, електро-магнетска енергија, електрични мотори, генератори, завои, радио трансмисија, технологија за хранење на електричната енергија и технологија за бежична комуникација. Бидејќи Тесла често бил длабоко фокусиран на своите истражувања во исфрлените лабаратории, надгледувањето на Теслните правни работи бил во рацете на наговиот “најблизок” соработник, Џорџ Х. Шериф.

Шериф често го советувал Тесла за нерешените патенти, договори, работни предлози, јавни прикажувања и финански работи. Како што обично тоа се случува со доврливиот соработник, Шериф често стоел со Тесла во неговите искачувања и падови и финансиски ноќни мори, понекогаш барал и додатно кретитирање за хотелот Валдорф-Астор во кој Тесла често престојувал., или му осигуравал директен прилив на пари за истражувања кои Тесла требал по договор да ги заврши. При крајот на својата кариера, Тесла е делоциран од Валдорф поради неплатените сметки кои изнаесувале, за тоа време, големи, 2000 долари.

Додека Тесла работел на тајниот проект за владата на САД во Колорадо Спрингс, Шериф комуницирал со Тесла за неговата работна и парична состојба. Тесла тогаш говорел за подобрата иднина и за финансикиот успех и како Шериф постојано го преупредувал за недостатокот на пари. Тесла започнал со конструкцијата на кулата за бежична енергија “Wardenclyffe,” Shoreham, Long Island, со пари кои ги инвестирал жидовската стока Џ.П. Морган.

nikola-tesla-and-his-wardenclyffe-tower-and-laboratory5Теслината кула за пренос на бежична струја

Кога Морган открил дека кулата бесплатно ќе пренесува електрична енергија и радио бранови, тој го откажал проектот и наредил да се расклопи кулата и да се продадат сите нејзини делови за старо железо. Морган никогаш не сакал Американците да добиваат бесплатна електрична енергија, радио и телевизија. Тесла бил многу разочаран, кога ја слушнал веста, но продолжил да работи на новите изуми. Внатре во документацијата на Rockefeller Connection Records стои дека Battery Place број 17.  односно зградата Whitehall била во сопственост на Френк Рокфелер кои заедно со своите браќа Вилјам и Џон Д. поседувале многу компании со уреди кои таму се наоѓале. Во истата зграда се наоѓала управата International Longshoremen’s Association (ILA), и се бавела со различни работи, од нафта, рударство и поседување на други хемијски компании. Истотака ја поседувале компанијата Union Sulphur, кој ја водел хемичарот Херман Фраш кој патентирал методи за екстрахирање на сулфур и петролеј. Фраш истотака работел за Џон Д. Рокфелер во Standard Oil, која развивала слични методи за екстракција. Френк Рокфелер истотака бил инвеститор на Buckeye Steel Casting од Колумбус во Охајо. Бакеј произведувал авотматски спојници и шасии за вагони кои ги поседувале Харимани, Рокфелери и Џ.П. Морган и на крјаот Самуел Прескот Буш кој од генерален менаџер постанал председател на компанијата за на крајот на власниците им донесе огромна добивка.

Самуел П. Буш во соработка со Рокфелерите стигнал до позиција на директор за Одборот на Војната Индустрија со која успеал да создаде договор со Remington Arms за време на војната, сето тоа благодарајќи на Перси Рокфелер. „Верниот“ соработник на Тесла, кој некогаш се именувал како „книговодител“ или „правник“ Џорџ Шериф работел за Union Sulphur.

Во нормални ситуации ова не би создавално никакво ѕвоно на узбуна, но ако се земе во предвид сета економска неприлика во која Тесла постојано се наоѓал тогаш тоа е потполно различно. Шериф го имал секое право да за своето семејство обезбеди нормален живот. Тоа бил Американскиот начин на живот.“ Но ако внимателно го разгледаме Union Sulphur Co. тогаш ќе откриеме како некој бил лажен и излажан, а тоа е Тесла, Шериф бил самата срж на оваа превара.

Кој бил Џорџ Шериф? Или уште подобро Џорџ Х. Шериф постариот? Не постои легален запис и документи за него, ниту дека тој е роден или дека тој живеел во САД кон крајот на XIX век до 1925, па сепак тој Џорџ Шериф бил асистент/книговодител на Никола Тесла.

Единствената фотографија во јавните документи со овековечениот Џорџ Шериф е оваа банкета од Радио Инжињери од 1915 година. Тесла стои на нозе, во средна, највисок од сите. Шериф се наоѓа истотака во истиот ред на десната страна на сликата, единствен е од луѓето кои стојат, а да му се гледаат рацете.

Да речеме дека Шериф е роден во Германија, дали тоа на целава мистерија би фрлило малку светло? Веројатно да, да постојат такви документи, но познато е дека таквите луѓе кои работеле за нацистичка Германија воглавном имале досие и податоци за своето потекло кои биле уништени и избришани – но откако потаму ја испитуваме оваа непознатост и откако што потаму го читаме текстов ќе откриеме и те како овој мајмун  има врска со фамилијата Буш. Накратко, Ото Скорезни тврдел дека правиот идентитет на Џорџ Х.В. Буш, е всушност Џорџ Х. Шериф младиот, и дека он е син на илегалниот емигрант од Германија, Теслиниот книговодител/асистент Џорџ Х. Шериф постариот.

Ова вреди повеќе од илјада зборови: Но тоа не единствената бомба која Ото Скорзени ја фрлил од себе тој ден 1999 година. Скорзени позади себе оставил полна кутија за кондури со фотографии кои покривале повеќе од 60 години од неговата историја, меѓу нив биле личните фотографии на Скорзени, тој сите тие му ги опишал на Берман до детал.

 

Целата низа фотографии го покажуваат младиот и надмен Скорзени во полна воена униформа на нацистичкото СС, снимен е до својот Фирер Адолф Хитлер. Во таа кутија се и фотографии од Реинхард Гелен (СС убиец и шпиун), доктор Џозеф Менгеле (Анѓелот на Смртта), Мартина Бормана (Хитлеровата помошничка и СС убица).

Ерих „Орион“ Берман во интервјуто кое во живо го одржал за Republic Broadcasting Networku 17.01.2006. детално го опишал следново:

„Скорзени умрел на 31.12.1999 година. Неговото тело е кремирано, имам копија од неговата смртница, и сум ја видел неговата пепел. После војната, тој му помагал на Џорџ Буш да ја втемели ЦИА преку операција Paperclip i ODESSA.“

Берман напоменал како Скорезни бил ослободен од оптужбите на судењето на нацистите во Нирнберг и дека тој во ЦИА – успеал да вметне преку 50 000 нацистички воени злосторници, и дека во САД не го довеле само ракетниот научник Фон Браун после Втората Светска Војна.

Берман го опишувал Скорзениј како многу фокусиран и луциден старец од 90 години, и дека во тие години сеуште бил силно мобилен. Тврди дека можел без проблем да се шета наоколу и имал импресивна појава и најдоги раце што некогаш ги видел во животот. Бил висок 193 сантиметри.

Кога Берман го прашале како е можно Скорезни да му даде такви информации, тој го одговорил следново:

„ Одев со една од неговите ќерки. Неговата цел беше…он мислел дека го изневериле Бушевци односно Џорџ Буш за голема сума на пари во текот на сите овие годни. Ова бил неговиот обид да се пуштат во јавност сите информации и на тој начин да му врати.“

За Тесла Tech Inc. Магазинот број четери, од 03.08.2006, изјавил биографски текст за Никола Тесла, под наслов: “Extraordinary Technology,”а во него Дастин Валес напишал за Теслиното детство, и за некој негово изуми и неговите последни денови од животот. Васес пишува го на 21-22 следново:

„Членовоти на кралското семејство на пред воената Југославија се сретнале со Тесла во есента 1942. Но сепак со Тесла се сретнала и секретарката Шарлот Музар, таа после средбата со Тесла изјавила како и се чини дека нема да ја преживее следната ноќ. Еден друг Теслин пријател Кенер Свезеи го посетил Тесла во исто време приметил како Тесла се храни со малку кекс и топло млеко.

Nikola-TeslaПосетата на Кралот Петар II Караџорџевич во Америка и средбата со Тесла во хотелот „New Yorker”

Било сосема очигледно дека на Тесла му се ближел крајот. До крајот на зимата 1942, започнала низа на средби со агентите на владата на САД како би поделил со нив некои од своите најделикатни откритија. Тие луѓе земале многу од неговите документи како би ги снимиле на микрофилови.

Теслиниот убиец Ото Скорзени низ текот на годините

На 04.01.1943 година Тесла за последен пат го посетил неговиот “верен асистент” Џорџ Шериф, после тоа Тесла го пронашле мртов на креветот во неговата хотелска соба во утрото на 08.01.1943. Тој умрел некаде во тие четири дена помеѓу откривањето на неговото мртво тело и посетата на Шериф.

Текстот продолжува со следниве податоци:

„После теслината смрт, „United States Office of Alien Property“ под инструкции на ФБИ ги конфискувала сите Теслини документи и неговите лични работи. Ова било многу интересен маневар ако се земе во предвид дека Тесла бил американски државјанин.“

Значајот на овој бизарен опис на Теслините последни денови од животот и интервенциите кои следеле после неговата смрт не доведува нас до директна врска со наводите на Ото Скорзени. Како самиот Скорзени детално му објаснил на Бреман неговата врска со Х.В. Буш (George H. Scheriff младиот) во организирањето на ЦИА – е така што ги апсорбирале нацистичките СС агенти тој самиот признал: „Дека заедно со Реинхард Гелен го убиле Никола Тесла на 06.01.1943, така што го задавиле/угушиле.“

Пред самото убиство Скорзени и Гелен „ Нашироко и детално разговареле со Тесла за неговите најнапредни технологии и после убиството ги украле нацртите на Теслните најдобри и најтајни изуми.“

Со право се прашуваме дали се тоа владините агенти за кој пишал Дастин Валес? Тајмингот на последната посета на Џорџ Шериф со Тесла е истотака многу сомнителен.

Скорезни не застанал само на овие откритија кои му ја „олесниле душата.“ Тој ја опишувал врската со Франк Едвард П., од јужна Флорида (Берман тврди дека не издавањето на целото презиме ја штити Скорзениевата ќерка), таа врска со Реинхард Гелен однсоно Ханк Јанович од Вајне, Н.Ј., и докторот Џозев Мегнеле е всушност Стивен Рабел.

Берман на тоа го изјавил следново:

„Гелен го предуредил ФБИ за Скорзени кои го открил вистинскиот идентитет и локација, и после тоа Гелен (Јанович) се сокрил. Менгеле (Рабел) со помош на серија хормонски инекции кои го запрел стареењето, црна перика и „канибализам“ го одржал својот млад изглед”.

*За крај една песна во чест на Никола Тесла од: Кубанскиот Козачки Хор – Тамо Далеко.

 

Слава на Боговите и Многумудрите Предци наши!

 

 

 

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s