Втората Планетарна Катастрофа пред 13 000 години

Овој текст е продолжение на текстот за Антите и Антланта (Атлантида), па затоа за подобро да се разбере , пожелно е претходно да биде прочитан….

 

6.(70). И ќе ја уништи Ниј и Стихијата оваа земја (Антланта)

и ќе се скрие таа во длабочините на Големите Води

исто така, како што во Древните времиња

во длабочините на северните води беше скриена Светата Даарија (Хипербореја)

<<Книга на Перуновата Мудрост>> Сањтија 5

Во делот за “Антланта и Антите” ние раскажавме, како дел од Словено-Аријците, имено Антите, се преселиле на големиот остров во Централна Америка, каде потаму се измешале со племињата и луѓето од црвената раса, и како Антите паднале во замката и долго планираната стапица на Социјалните Паразити – космичките бандити. Луѓето од црвената раса имале понизок “еволутивен број” од Антите-Атлантите  и многу од нивните активности ги сметале како вонземски “чуда”, а нив самите – како Богови! И “боженствениот тест” свештениците на Антлантите не го издржале. На Свештениците им се допаднало да се чувствуваат како Богови, што навистина не биле, а пак од друга страна тајно и тивко биле поведени од Темните Сили, каде самите се инфилтирале и ја создале својата новата Антска Империја, и се обиделе да ги задржат своите “достигнувања”, што е можно подолго. Тие ги освоиле луѓето од црвената раса во Централна и Јужна и деловите од Северна Америка, И тогаш започнале да се подготвуваат за превземање на светското господарство и доминација на Мидгард Земјата. Тие создале различни видови на оружје за масовно уништување, и потаму ги распоредиле своите воени бази на најблиската Луна – Фата.
1378871_10201234201230650_322275820_n1
А со кого тие војувале? 
Се разбира, тоа потивко доведе да веруваме дека тие се главниот непријател на Велика Асија (Светата Расенија), која не дозволувала ропство во рамките на нејзината територија и немале никаква толеранција кон било која нејзина одметничка колинија. Тое е вистината. Словени-Аријците никојпат не го искористувале ропскиот труд и робовладелството им било мизерна и непозната страна, и на тој начин тие не дозволувале никој да биде поробен во својата Империја.
11
Тоа е причината, бидјеќи стапицата успешно се активирала, и војната помеѓу луѓето од Белата Раса станала неизбежна. Кога на Водачите и Свештениците на Антлантите им се чинело дека веќе се подготвени за тоа, тие тргнале во офанзива. Во текот на војната било употребено јадреното и термонукларнтото оружје, и тие ги користеле сите психо-способности за управувањето на Стихиите (елементите) на Мидгард-Земјата (климата, времето, тектонските процеси). Патем, речиси истото што се случува денеска: ѕверовите ционистички веќе долго време за земјата корситат многу софистицирани видови на оружја за масовно уништување ( за ова може да ја прочитате руската статија: “патолошко војување” и “ураниумски игри“).

Во Словено-Аријските Веди оваа етапа е опишана со следниве зборови:

И ќе ја користат 

Силата Стихиијна на Мидгард-Земјата

за постигнувањето на своите цели

И ќе го разгневат тие со делувањата свои

Ниј – Големиот Бог на Морето….

И ќе ја уништат Ниј и Стихијата оваа земја,

и ќе се сокрие таа во длабочините на Големите Води, исто така, како во Древните времиња

кога во длабочните на северните води се скрила Светата Даарија….

<<Книга на Перуновата Мудрост>> Сањтија 5 

 

Се разбира, сето ова се завршило “добро”, само за оние кој биле вистинските организиатори на војанта – Темните Архиери од пеколните светови. За да се спречи уништувањето на планетава, Белиот Архиреи – Ниј (Посејдон, Нептун) бил принуден да ја уништи месечината Фата каде биле стацинирани воените базите на земските агресори – Атлантите – кои биле потикнати од водството на паразитите. Луната започнала да паѓа од својата орбита, почнала да се распаѓа, и нејзините фрагменти почнале да паѓаат на површината на Мидгард-Земајта, нашата планета. Ова е вистинската причина за планетарната катастрофа која што овој пат била многу пострашна за разлика од првата, која се случила пред 113 000 години! Како прво, Луната Фата била далеку поголема од Луната Леја, и фрагментите не се изгореле потполно од густите слоеви на атмосферата и така тие удриле директоно во површината на земјата  и тие силни удари се покажале како многу катастрофални. Како второ, луната ротирала во споротивна насока од ротацијата на Земјата околу својата оска (може да кажеме како стрелките на часовникот). И нејзините фрагменти, за разлика од фрагментите на Луната Леја, ќе бидат многу катастрофални, бидејќи обратната ротација на фрагментите ќе нанесат многу посериозна и потрагична несреќа за разлика од првиот пат. Силните удари ќе предизвикаат најразлични штети, потопување на многу цивилизациски центри, бидејќи фрагментите ќе ги предизвикуваат огромните километарски високи бранови, бидејќи водите на светскиот океан ќе се излееваат од своето корито и ќе направат огромни штети.

luna_fatta.jpg

foto-02.jpg

94733-004-BACD54BB.jpg

Pingualuit2.jpg

Lonar2.jpg

RoterKamm3.jpg

easter_island.jpg

DSCF3884small.JPG

Влијанието на фрагментите од Фата ќе бидат Фатални, што дури ќе ја наклонат оската на Земјата за  23,5 ° во однос на еклиптиката.Од површината на Земјата , се гледало дека се свртело ѕезденото небо, кое нашите предци го нарекувале “Сварогов Круг”. Ова предизвикало уште повеќе драстични промени на Мидгард: поместување на тектонските плочи, и појава на нови и оживувањето на старите вулкани, појавата на огромни бранови, цунами, кој немилосрдно уништиле се што им било на патот. Многу луѓе погинале. Островот Атлантида потонал под вода за еден ден. А огромната количина на вулканската пепел, била исфрлена од различните вулкани и ќе направи замаглување во горниот дел од атмосфрата и ќе ја блокира сончевата светлина. На земјата настапила “Нуклеарната Зима”. Била уништена целата инфраструктура на планетава и цивилизациите на луѓето од Белата Раса: прекрасните градови, огромните космодроми, меѓусветовните портали, водоводните инсталации и се останато.

Во Ведите, трагедијата е опишана на следниов начин:

Големата Ноќ ќе ја сокрие Мидгард-Земјата…

и Оганот Небесен

ќе уништи многу краишта на Земјата…

Таму каде што цветале прекрасни градини

ќе се простираат Огромни Пустини…

Наместо живородното копно 

ќе шумат морињата, а таму каде што шумеле морските бранови

ќе се појават високи планини

покриени со вечните снегови….

<<Книга на Перуновата Мудрост>> Сањтија 6

Но, тоа не биле сите проблеми и беди, со кој што се завршила Големата Војна за доминација на светот, организирана од страната на Темните Сили – Социјалните Паразити, кои сакале да ја контролираат планетава…

За време на војната, која и претходела на катастрофата, било употребено и нуклеарното и термнонуклеарно оружје со висока моќност. При примена на таквото разорно оружје, голем дел од површината и водата на планетата биле контаминарани од радиоактивното зрачење. Соодветно била загадена почвата и дрвјата, овошјата, животните, морињата, реките , рибите односно сето она што било потребно за човечкиот опстанок и природното функционирање. Смртта од радијацијата настапила прилично брзо, условите за преживување биле екстремно тешки.  Употребата на нуклеарното оружје во предпотопните цивилизации е практично и научно докажано и испитано, од слоевите на карпите измерено е дека ја подржуваат и докажуваат употребата на уранијумот во древните времиња, како и конфликот на спротивставените страни на војната, секако и високото ниво на технолошкиот развој на противничките страни. Високото ниво на технологија го подржуваат и двете неодамнешни фотографии, каде се прикажани сите канали во карпите како и делот од некоја огромна машина.

 

Во овој прилог би можеле да ги погледнете видеата за

 

foto-04.jpg

foto-05.jpg

foto-06.jpg

foto-07.jpg

Oваа Втора Планетарна Катастрофа е всушност Првата Светска Војна на Мидгард-Земјата, првата нуклеарна војна, првата братоупствена или граѓанска војна како што ние денеска велиме. Всушност, тоа бил вистинскиот “крај на светот” во потполна смисла на збор, кој се случил на Земјава пред околу 13 000 години. Водата и храната биле отруени од зрачењето, спасението човечко можеле да се најде само во подземските инстанци (евакуациските градови-скривници), како и длабоките пештери. Луѓето на земјата навистина биле принудени да постанат “пештерски” луѓе. Но и покрај тој принуден примитивизам, сепак тие на карпите представувале такви интелегентни представи, како што се астронимските позиции, каде се прикажни дури и ѕвездите кои на науката и биле  познати тек во современиот свет, поради технолошкиот напредок. И одеднаш овој примитивен човек го занима космосот и вселенета, и започнува да ги црта на својот пештерски ѕид прецизните космолошки слики без никаква причина. Не, апсолутно не. Овој пештерски човек е вушност потомок на Родот Асов, каде пред војната, имал тотално развиена цивилизација и технологија каде дури и за нас денеска е непозната и неверојатна. Преживеаните луѓе биле тотално боси и голи, и биле принудени исклучиво да се занимаваат со опстанок. Бидејќи и климата се променила, постанало ладно и мрачно, во човекот силно дошла до израз огромната активација на првата чакра, (центарот за прежување) и на тој начин во него силно проработеле инстинктите за лов и исхрана, и одтогаш белиот човек избегал од својата веганска природа и постанал вештачки – месождер. Во еден момент ја снемало целата технологија и опрема, сето она што предходно било применувано и дозволено во науката и знаењето. Биле уништени космодромите, градовите, патиштата, полињата, градините, куќите, шумите, потоа многу од домашните животни изумреле итн…Луѓето биле оставени сами како диви животни, а многумина биле во тешка ситуација што е многу тешко да се замисли. Овој хорор е навистина тежок да се замисли, но за жал, тоа навистина било така. Ако размилувате на оваа тема, би било пожелно да се ставиме ние од оваа сегашна позиција, на некој остров (евакуирани поради некаква катастрофа), без никакви технички помагала, и набрзо ќе разбереме дека нема да има некоја голема разлика помеѓу нас и “пештерскиот човек”, што дури на нас, најверојатно ќе ни треба повеќе време да се снајдеме, а камо ли да направиме некаков квантен цивилизациски скок, односно да произведеме машини, фабрики, авоини итн…ќе ни бидат потребни илјадници години…

И така ние треба цврсто да ја запомниме и да ја научиме лекцијата што може се да се случи во борбата за “светската доминација”. Разбирливо, планетарна катастрофа. И денешните глупави активности на Ционистите-Социијалните Паразити (Братството на Сенките, лажно самопредставени како Илуминати-Просветители), ако не бидат сопрени, ќе дојде до истото, ако не и со полоши последици! И ако нивната лидерска елита се уште сонува дека кога ќе се кренат сите во пеколот, тие потоа ќе седнат на гробишата од десната рака на нивниот Бог, тие се во голема заблуда! Нивиот демонијакален Јехова одамна е прикован, и неговите представници, како и целиот врв на хиерархијата на Темните Сили, до неодамна имаа силно влијание во нашиот универзум!

Белите Архиреи методично ги фаќаат и уништуваат, па дури и овие битки се случуваат  и на нашата планета, но тоа е далеку од очите на јавноста. И земете ги помагачите на Социјалните Паразити – Божјите Избраници – кои истотака имаат време да започнат да размислуваат со својот сопствен ум и да започнат да го поправаат сето она што го уништувале во последниве 3-4 илјади години. Бидејќи човекот и одредени земји и нивни лидери се повеќе се будат, и нема никој повеќе да сака да биде жртва на паразитскиот систем на Циониститие.

foto-18.jpg

foto-19.jpg

Враќајќи се планетарна катастрофа, предизвикана од падот на месечината Фата, треба да кажам неколку зборови повеќе, повразни со преселбата на половите, како резултат на ротацијата на Земјината оска за 23,5 °. Пред несреќата Северниот Пол се наоѓал во регионат на денешна Западна Европа. Феноменот на брзата промена на локацијата на Полот бил неверојатен. И тоа не било безопасно, туку веројатно и во придружбата на неговата уникатна моќ на природните катастрофи. Таму каде што биле тропски летата, плодни пасиштата и земјата, кај што имало шуми и прашуми за неколкку дена дури и за часови наеднаш биле зафатени со ледени планинии, па дури и целата Европа била под лед.

Истото се случи и во јужната хемисфера. На местото на денешниот Антарктик биле тропски шуми, прекрасни градови со големи објекти итн. По несреќата на планетата инавалувањето на  оската надомести до еклиптиката авион, на континентот за многу кратко време (неколку часа) била покриена со дебел слој на мраз, што закопал се и сешто кој не успеал да преживее и да се евакуира.   Фотографиите, се земени од страната која за жал веќе не постои  «Орионски заговор», јасно е дека бранот покрил огромни објект во Антарктикот кој замрзнале буквално во движење. На последната слика е јасно се гледаат рунските натписи. Ентузијастите можат дури  и да го прочитаат она што е напишано на ѕидовите…

foto-08.jpg

foto-09.jpg

foto-10

foto-11

Големината, квалитетот и архитектурата на овие структури се едноставно неверојатно! Во споредба со сегашното ниво на градежната индустрија – едноставно се со недостижна висина. Во последниве години, зачестени се посетите на Јужниот Пол на различните агентурисчко  – ционистички емисари. Очигледно, не толку одамна се пронајде нешто интересно, и за тоа се ќути во јавниот свет, и затоа меѓусебно се договараат што ќе се презентира во јавноста.

Исто така, не се ова единствените фотографии од Антарктикот, од страната “Орионски заговор” поставени се многу интересни слики на древни мегалити скриени под водите на различните мориња и океани. Овие фотографии се само уште еден убедлив доказ и факт дека предходно на Мидгард -Земјата, барем неколку десетици илјади години имало многу напредна цивилизација. Тука, повторно, влијае не само на големината и архитектура на структурите, но исто така и фактот за нивното зачувување во непријателска средина за многу илјадници години! Тие всушност се  изграден со совеста за да се користат со векови, за стотици векови … Тоа е тажно дека целата таа убавина и уметнички дела, создадени од страна на грижливите  раце на овие предпотопни уметници, биле уништени поради амбициите на некои, непознавање на други, паразитите трети итн… .

foto-13.jpg

foto-14.jpg

foto-15.jpg

foto-16.jpg

8022105556356174QwzIiPzkc.jpg

Cleopatras-underwater-palace-Egypt-..jpg

2520c70731ac8123acae0ca1dffa65ad.jpg

Yonaguni1.jpg

Со овој дел, ние ве запознавме накратко со она што се случувало во светот, пред повеќе од 13 000 години односно со главните резултати од ужасната планетарна катасрофа. Последиците од несреќата и нејзиното влијание врз човековата цивилизација ќе бидат дискутирани во следниот дел.

Последиците од несреќата и нејзиното влијание врз човековата цивилизација ќе се дискутира во следниот дел со наслов – Се од Почеток!

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s