Создавањето на Египет од Белите Родови

piravida.jpg

МАТЕРИЈАЛ ОД НАСЛЕДСТВОТО НА СЛОВЕНСКО – АРИЈСКИТЕ НАРОДИ ТОМ 5 , ГЛАВА 3

Преживеаните родови на Антите после потопувањето на Антланта (Атлантида) се преселуваат на север на Африканскиот континент каде ја создале цивилизацијата на Египет (во митовите на древниот Египет се кажува дека оваа држава-цивилизација ја создале девет бели луѓе кои пристигнале со бродви, и првите четири фараонски династии биле бели луѓе, што е потврдено и со археолошки докази, наодот на црвенокосите и плавокосите мумии.) Во многу славјаснки извори оваа држава се нарекувала Та-Кеми (преведено како: Црна Земја), но грците ги нарекле белите луѓе што живееле таму како Кимерејци или Кимири. Да ги погледнеме сега древните документи.

  • Книгата на Светот

piramida

”Во големата земја Та-Кеми, која се наоѓа источно од Антланта, и на југ од Голема Венеја (Европа), многу племиња со боја на кожа како мракот (црнци) и луѓето со боја на кожа како залезно сонце (предците на некои семитски племиња, конкретно Арапите). Меѓу овие племиња, биле две моќни Свештенички касти, и тие имале три духовни учења, кои им ги дале Харијцит (род на белите луѓе, предците на козаците – Характерников) произлезени од страната на Антите”.

  • ”Хрнографот Малала” и ”Ипатијевски летопис”

(текстот е практично ист од збор до збор)

” И во Африка (од небесата) паднале три огромни  камења (фрагменти од луната Фата), и после потопот и разделувањето на народот најпрво во царството застанал Местро – од родот Хамов, после него Еремија (Хермес), а после него Феост (Хефест), каде бил во египет нарекуван и како Сварог. Во времето на Сварог во Египет паднале клешти од небото и почнале (египјаните) да коваат оружје, а до тогаш се бореле само со стапови и камења. Истиот Сварог установил закон за жените, да се омажат само за еден маж и да го чуваат во верност, и наредил да се казнуваат прељубниците. Потаму него го нарекле Сварог, и египјаните него го почитувале. Дотогаш жените се блуднеле со кого сакале и биле блудници како стоката. Сварог го уништил овој поредок, и наредел еден маж да има една жена и некој кој го прекршувал законот, потонувал во ужарена печка.Египјаните го нарекувале Сварог и го почитувале како Бог.

После него царувал синот по име Сонце, кој се викал Дажбог, 7470 дена, што е дванаесет и пол години. Египјаните не знаеле како да пресметуваат поинаку. За бројката од 12 месеци подоцна е осознаено, кога луѓето почнале да даваат данок на кралевите. Дажбог бил силен маж, слушнал за некоја богата и благородно египетска жена и некој човек, од своето место да дојде со нејзе, ја посакувал, и сакал да ја фати на местото на престапувањето и не сакал законот на својот отец Сварог да го наруши. Земајќи со себе неколку сцои луѓе, знаејќи го времето кога започнувала прељубата во ноќта во одсуство на својот сопруг, лежела фатена со друг маж, каде таа самата го обљубувала. Тој ја зграбил нејзе, била мачена и ја пратил да оди по земјата египетска и да се срамува, а прељубникот бил обезглавен. И постанало непорочно населението и живеењето во својата земја, и сите го славеле. По смртта на Дажбог синот Сварогов, зацарувал во Египет – Сирииј, а по него царувал Орииј, а по Орииј царувал Филисиј”.

  • Перуновата книга на Мудроста

1344864101_1

При големата миграција на потомците на Родот небесен (словено-ариевците) кон Рипејските гори (Уралските планини) кои ги штителе западните граници на Светата Рассенија, пристигнале они до големите води на Западниот океан (Атлантикот) и ја пренеле силата небесна во земјата на безбрадите луѓе со кожа како црвен пламен – Светиот Оган. (домороните ”Индијанци” коренските жители на Антланта)….

blue-eyes4.jpg

Но големо изобилие
ќе ги замагли главите на предводниците и свештениците

И ќе ја користат
Силата на Стихијата на Мидгард-Земјата
за постигнување на сопствени цели..

И  ќе се уништи оваа земја (Антланта);
ќе се сокрие таа во длабочините на Големите Води
исто така, како во Древните времиња
во длабочините на северните води што ја сокриле Света Даарија (Хипербореја, Ибербореја).

Боговите на Расата ќе ги спасат праведниците
и Силата Небесна ќе ги пренесе нив на исток,
во земјата на луѓето со боја на кожа како Мракот
а безбрадите љуѓе
со боја на кожа како на пламен – Светиот Оган
ќе ги пренесе Силата Голема во бескрајната земја                                                  

што лежи на залезот на Јарило-Сонцето.

Луѓето со боја на кожа како Мракот ги гледаат
потомците на Родот Небесен како Богови…
и од нив ќе научат многу науки
Луѓето од големата Раса
ќе изградат нови Градови и Храмови

и ќе ги научат луѓето со кожа како Мракот

да одгледуваат житарици и зеленчук…

Четирите Рода на Расата Голема
ќе се менуваат едни со други
ќе обучат нови Жреци за Древната Мудрост…
и ќе градат Трирани
во вид на Планини ракотворени, четиристрани…..

(пирамидите биле изградени под раководство на белите луѓе)

Другите Родови на Големата Раса
ќе се раселат по целата Мидгард-Земја…
и ќе прејдат тие од другата страна на Химават планината (Хималаи)
и ќе ги научат луѓето со боја на кожа како Мракот
за Мудроста на Светото Сјаење…
Како тие би престанале со принесувањето
на жртвите страшни, крвави
кон својата богиња Црната Мајка (На Кали Ма и се поклонувале негроидните народи,  Дравидите и Нагите)
и Змиите-Дракони од Светот Нава,
и да стекнат нова и Божествена Мудрост и Вера…

Blonde-red haired-Egyptians-Phaorahs

 

*Црвено-коси мумии во Египет http://www.youtube.com/watch?v=3gmJB1DHhAw

* ДНК на Фараоните – http://www.youtube.com/watch?v=LRRsFsUj7PQ

Светла Слава Божја и  Слава за Нашите Многумудри Предци !

 

Advertisements

One thought on “Создавањето на Египет од Белите Родови

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s