Структурата на Астралните Паразити (Дел IV)

  • 9. Што се влијае за слабеењето на Пси-Полето ?

Сега ќе ги разгледаме другите ситуации кои доведуваат до уништување или слабеење на заштитното пси-поле кај човекот. Една од најважните појави на таа врста е влијанието на алкохолот на телото на човекот и неговото заштитно пси-поле. Секако, тука се и останатите влијанија како наркоманијата, сектите, музиката, фармацијата, промена на структурата на просторот со помош на климатски и геофизички оружја, како и многу важното влијание од кое произлегува помодарството кое доста долго ја има таа улога. Тешко е сега да се набројува се, но буквално не постои сфера преку која не се влијае на слабеење на пси-полето кај човекот.

justin-giger-06-the-tourist-parasite-beetle-396x600

  • 10. Како делува Алкохолот?

Медицината веќе 300 години го дијагностицира алкохолот како наркотички, неуротропички и протоплазматички отров, односно отров, кој делува на нервниот систем, и на сите човечки органи, уништувајќи ја нивната структура на клеточно и молекуларно ниво. Како последица од алкохолизмот, кислородот престанува да стига во мозочните ќелии, започнува хипоксија, односно недостаток на кислород во ткивото (недостаток на кислород). Оваа хипоксија всушност луѓето ја доживуваат кој наводно се безопасни во алкохолизираната состојба. И тоа довело до “вкочанетост”, а потоа и изумирање на деловите од мозокот. Сето тоа, го оживуваат оние кои пијат алкохол како “слобода” од надворешниот свет, слично на еуфоријата на пуштениот робијаш од затвор. Всушност, само дел од мозокот, вештачки ја исклучува од перцепцијата често “непријатната” информација.

Оваа хипоксија е стимулатор за “слобода”, чувството кое се јавува во свеста на луѓето под влијание на алкохол.

6VE9LCnR_400x400

Alcoholism

Но тоа чувство на слобода ‘не е слобода, туку опасна илузија. Мислејќи на тој начин дека се “ослободил” од одговорноста и од од проблемите, пијандурата продолжува да биде опкружен со истите луѓе и околности, а престанува да биде свесен за своите постапки и мисли.

Имаме на ум, дека “сонот”, кој доаѓа како резултат на силната опијанетост, не е сон во нормалната физичка смисла. Тоа е – загуба на свест по неуро-хемиското пореметување предизвикано оа алкохолната хипоксија во мозокот – алкохолна кома. Со други зборови, во текот на гладта за кислород буден организмот не може да дише, и како би се олеснило дишењето (за човекот да не умре), постои одбрамбена реакција – “сон” како би се смалила брзината на метаболизмот во него. На тој начин, алкохолот е невидливо, но сепак многу моќно оружје, со цел за одземање на човековиот разум. Доколку пие целиот народ, исто како и нашиот тука ќе биде доведен во амбис од пијанство, а тоа значи – дека се лишуваат од разумот и сите луѓе, па и да се во прашање интелегенти, креативни, мисловни типови на луѓе, со напредни цели, од нив се создава двножно ропско стадо….

Алкохолот секогаш има многу негативно влијание на човековото тело и неговото заштитно биополе. Тука не говориме за минимално користење на домашно вино или ракија за циркулација и подобро варење на храната, туку за континуирано пијанство.

Принципот на дејство е многу едноставен и познат стотици години. Едноставноста на производството и многу ниската цена го чинат алкохолт основно оружје за масовно уништување и дегенерација на светската популација. Згора на тоа алкохолот има специфична природа што влијае врз “тенкото-финото” тело на човекот, односно, неговата душа.

Алкохолот, односно, етил алкохолот содржан во него, има силна негативна енергија. Етеричната структура на етил алкохолт е многу активна и силно влијае на етеричното тело на човекот. Тоа е  една од причините зошто пијаниот човек е многу послаб за разлика од трезниот човек.

Алкохолните пијалоци имаат една карактеристика која е причина за психолошките потреби за алкохол. Тој соджи едноставни шеќери – глукоза и фруктоза, кои многу брзо се апсорбираат во крвта и произведуваат бран на позитивна енергија. Етил алкохолот по своето влијание на телото, е инертен. Неговата негативна структура делува низ неколку часа, кога организмот, неговиот црн дроб, повеќе не е во состојба да го неутрализира етил алкохолот.

Црниот дроб произведува ензим кој го уништува алкохолот. Факт е дека етил алкохолот е производ на распаѓање на сложените шеќери, и затоа црниот дроб го произведува тој ензим. Но, секако, не за тоа, да би го разложил етил алкохолот на опиениот човек. На тој начин, после неколку часа на интензивна работа, црниот дроб на човекот ги троши сите свои резерви и ресурси за развој на овој ензим. Остатокот помеѓу количината на етил алкохол кој го испил човекот и оние кои телото може да ги разгради, почнуваат негативно да влијаат на етеричното тело на човекот. Притоа, етеричното тело на човекот е заситено со негативна енергија, што доведува до нарушување на рамнотежата во темелот на Суштината. И како резултат, драматично се смалува густината на заштитното пси-поле кај човкеот. Многу често, наутро, после пиењето на алкохол, човекот се чувстува мамурен, многу уморен, со вртоглавица, мачинна и му се повраќа.

Повраќањето, е само уште една одбрамбена реакција на организмот, кога дробот не е во состојба да продолжи да го разградува алкохолот, мозокот стимулира грчеви во стомакот и цревата како би се отфрлило сето она што сеуште останало во него (благодарајќи на тоа, дел од алкохолот се отфрла од организмот). Психолошки, имајќи таква состојба наутро, човекот памти дека откако пиел алкохол, се чувстува многу добро. А природната реакција е дека му е потребна уште една доза алкохол….И тоа се повторува. Ако се повторува активно и долго време (за различни луѓе – различни временски периоди), тогаш човекот се доведува себе до акутно труење од алкохол.

Art-Poster-Hr-Giger-Li-II-Kain-poster-36-x-24-20-x-13-Decor-020

Притоа заштитната школка на човекот постанува се послаба и послаба, околу него се собираат астрални вампири, во очекување на големиот празник. Телото на алкохоличарот започнува брзо да се распаѓа и да старее. А кога телото на човекот како резултат да долгогодишно земање на алкохол, не е во состојба сосема да го разгради етил алкохолот, неговата концентрација во мозочните неурони почнува да расте и да достига критична вредност, каде невроните почнуваат да умираат. Во таквата ситуација, Суштината на човекот преминува на екстремни мерки – се отвара структурата на науроните на физичкиот мозок, при што протокот на материја од вишите ментални планови почнуваат да ги пробиваат сите тела во човекот  и го разградува етил алкохолот.  Но, бидјеќи неуроните на мозокот еволуциски не се спремни за тоа, почнува и уништување на нивната постоечка структура – зачеток на менталните и астралните тела. Ова е – краен стадиум, од чии последици организамот и Суштината сеуште можат да се опорават, но повторно тоа е возможно највеќе два пати, не повеќе. Ако тоа се случува често, почнува многу брзо да се уништува темелнот на менталното, а подоцна и потполно уништување на астралното тело на Суштината. Од таа причина, мозокот на алкохоличарот после смртта изгледа како кај новороденчето, а понекогаш како кај фетусот – потполно мек….Овој мозок поминува низ фаза на обратна еволуција (деволуција).

drunk-upskirt

maxresdefault

image.jpg

alien-space-jockey-hr-giger.jpg

6436_tall.jpg

Интересно е дека во моментот на таквото “отварање” на мозокот човекот може да прима информации од другите планови на планетата – човекот почнува да го гледа “пеколот” и разните други, ни малку пријатни нешта.  Во таквта состојба човекот може да ги гледа астралните животни, кој по изгледот навистина не се пријатни, а често се уште поодвратни него филмскиот приказ за самиот ѓавол….

Попатно, за “ѓаволите”….во добата на диносаурусите била и едниствена врста (исто така изумрена) – која одела исправена, со развиени предни трипрсни екстремитети, многу слични на раце, исто така со тропрсти нозе, со опаш, со облик на глава слична на човековата со големи очи и уста налик на клун, а кај некој сорти имало дури и рогови….Зар тоа не е потполна слика на ѓаволот, кој во пеколот ги готви грешниците во врел котел?!

Troodon humanoid reptilians.jpg

mqdefault.jpgStrange alien skull and hand found in Peru

338234_2736274279610_224430796_o.jpg

90_reptilian1.jpg

3232702581_c26d834c11.jpg

3232702547_c326b1a148.jpg

380808_2736227798448_1565833185_n.jpg

405585_2736230838524_706913983_n.jpg

ubaid_reptilian-678x533-compressor.jpg

1fbef56d697140c91c2c499b6c754ef6.jpgLizard statues from the Ubaid period 4000-5000 BC before the Sumerians.

11822634_10205874476994644_4950505212220527629_n.jpgElaborate double whistle Mexico Remojadas culture Veracruz Late Classic period 6th century CE earthenware

figuras-de-acambaro-ooparts-3.jpgIn July, 1944, Waldemar Julsrud, made a resounding discovery to Acambaro, Mexico. He found figurines that represent, among others, dinosaurs, unknown animals, reptiles, unknown divinities, and its everyday objects (pipes, musical instruments, etc.) Dinosaurs, how these people were able to represent animals they are supposed to never have known? Once again, the traditional archéologie makes a mistake and prefers, in spite of the obvious facts, stay in the error… Figurines from 2500 BC

sumerannu.jpg

91e0c557fcb6bc093c857064e85288b8.jpgReptilian Statues at Horyuji Temple Nara, Japan

ToQhT8T

hybrid_kings39.jpg

Овој изумрен вид на диносаурус, палеонтолозите го нарекле дизанопитек. Потаму, во состојба на акутно алкохолно тровање ги виделе овие астрални животни кој се обидуваат во потполност да ги уништат остатоците од неговото заштитно пси-поле и сласно да ја ” изедат” неговата енергија. Доста зезнати и интелегентни предатори. Кога некој ќе го види сето ова, тој природно се обидува да се сокрие или да ги одбие овие напаѓачи – предатори. И ако оние, кој не се наоѓаат во истата состојба како тие, го гледаат сето тоа некое време, нивните акции, тежок говор, им тоа им изгледа се повеќе чудно…..особено кога од некој агол почнува да им се покажува ова или она чудовиште…

Лекарите ја нарекуваат оваа состојба “delirijum tremens” и ги земаат во предвид сите овие визии и халуцинации. Но сите тие “халуцинации” се некако навистина многу занимливи: сите луѓе кои се во состојба на “delirijum tremens” (а тие се илјадници или милиони луѓе, ако говориме за историјата на човештвото), без оглед на староста, расата, културата, верувањата и образованието, виделе и гледаат речиси иста работа….тоа е премногу чудно сите да имаат исти “халуцинации”, премногу чудно зар не?…

И ако е можно да се замисли, дека луѓето од минатите векови, после раскажаните приказни во детство и проповедите на свештеникот за пеколот, нивната болна фантазија ги довеле нив до таа суштина, тогаш тоа е последица што луѓето денеска кои не веруваат во “страшните приказни” (а некои од нив дури не ни слушнале), во состојба на “delirijum tremens” ги гледаат истите тие “демони”, кои ги виделе нивните татковци и дедовци?!

Секако, ова не е – халуцинација? ….Човекот во состојба на “delirijum tremens”  ги гледа правите Суштини на етерното и нижо-астралното ниво на Земјата. Само никој, нажалост, не му дава на тоа правилно објаснување.

  • 11. Алкохолот се користи како оружје

podrostkoviy_alcogolism2.jpg

1 (1)

Водката во европскиот дел од модерна Русија за прв пат се појавила во 1428. година и таа брзо била забранета! Повторно водката во руската земја е донесена во средината од 16 век, а првата кафана се појавила за времето на владеење на Иван Грозни во Москва, и таа била тогаш единствена, наречена е “Царска коноба”. Во исто време за појавата во пијана состојба на јавни места луѓето биле казнувани и праќани во затвор за да се отрезнат.

Тек кај Петар Велики вотката се појавува секаде (двојникот на вистинскот Петар).

*види за: ПЕТАР “ВЕЛИКИ” РОМАНОВ – НЕПОЖЕЛНА ВИСТИНА

За да ја пополни брзо празната ризница, Петар вовел многу промени. Всушност тој ја довезуувал од Шведска и создал државен монопол над водката. Водката се продавала во државните кафани, ресторани и на станиците каде се менувале коњи. До Романови пијанстовто во Русијa се сметално за тежек порок.

74210daf852c6aa6fb99ed9be70b08c2

022a

85304229.jpg

Имено Петар прв започнал да го шири пијанството во Русија со придвижувањето на широките рекламни кампањи, наметнувајќи го пијанстовто на сите нивоа во друштвата, но и со сопствениот пример ги наведувал луѓето да пијат. Монополот над водката донел феноменален профит за трезорот. Во советска доба, болшевиците го “умножиле” експериментот на Петар “Велики” така што од водката направиле течна валута, посредство со кое ги плаќале луѓето, одзимајќи ги од нив и последните пари, кои им се давани во вид на плата, итн. Но дури и во времето на моронот Петар Велики, познатата Петровскаја вотка имала јачина од само 14 степени!

Исто како и кај Русите, иако кај нив тоа е повеќе изразено, и за нас Балканците се смета дека сме подлежни на честа употреба на алкохолно пијанство. Меѓутоа, до среден век нема податоци за употреба на алкохол кај нас, иако ние мислиме дека ракијата одсекогаш е присутна, макар онолку колу што и самите постоиме. Иако исклучок прави Медовината која се спомнува за Крале Марко. Меѓутоа Медовината е нешто сосема друго и таа се користила во многу поздрав и помудар медицински начин.

*види за: НЕКТАРОТ НА БОГОВИТЕ – МЕДОВИНА

Се испоставува дека масовната употреба на ракија е наметната во облик на невдлив геноцид и дегенерација. Потаму, имплантирана е идеата за невоздржаното руско или балканско пијанство која е очигледна лага, за да се оцрнат цели народи! Активното уништување на народот започнало после комунистичките револуции кога алкохолот постанува имплантиран со сите можни и неможни средства на сите можни нивоа! Една од главните причини за алкохолизирање на населнието кое е под влијание на алкохол е поради тоа што  ЛЕСНО СЕ УПРАВУВА ПСИ-ДЕЛУВАЊЕТО, БИДЕЈЌИ АЛКОХОЛОТ ЈА РУШИ ЕДИНСТВЕНАТА ЗАШТИТА НА ЕНЕРГИЈАТА НА ЧОВЕКОТ!

И тоа не е се!

1485720870980.jpg

Ако денеска не пиеш алкохол ти од општеството си отфрлен и си сметан за кукавица или пак досаден човек што не знае како да се “забавува” и не знае како да се “опушти”.

И тоа не е се!

Алкохолот ги уништува не само здравјето и психата на човекот кој го пие, туку предизвикува и генетски промени во ДНК-то. Се утврдило дека кога се користи преку 8-9 литри етил алкохол по глава на жител годишно, настануваат неповратни генетски промени! Во овој момент потрошувачката на етил алкохол по глава на жител е повеќе од 18 литри годишно според податоците во Русија, а нека биде кај нас двојно помалце, сосема е доволно да постанат идните генерации тотални дегенеративни.

drunk__cuties_teens_girl_sluts_gone_wild_part2_03.jpg

Социјалните паразити го претвориле етил алкохолот во ГЕНЕТСКО ОРУЖЈЕ!!!

И најужасно во ова е фактот дека луѓето под влијание на неуро-лингвистичкото програмирање доброволно се уништуваат себе и своите деца и народ во целина!

a00.jpg

Крај 4/7 дел…

ТЕКСТОТ ПРОДОЛЖУВА….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s