Структурата на Астралните Паразити (Дел VII)

  • 15. Делувањето на озбилно деструктивните паразити врз сите нас

Во денешно време:

Замислете полн стадион, се одвива напнат футбалски натпревар, страстите стигнале до усвитување, навијачите беснеат…И еве, еден играч прави неопрстлива грешка која доведува до пораз на екипата. На играчот се спуштила бура од омраза кон навијачот, спремни се да го растргнат. Замислувате каква маса на негативна енергија бликнува на главата на несреќникот? Од таков страшен енерго-удар тој напросто би требало да умре на лице место. Но, тоа не се случува, тој е жив и здрав, иако носи во себе огромно чувство на вина. …Каде исчезнала негативната енергија насочена на играчот? Голем дел од нив ја собрале паразитите како храна. Кога не би било така, објектот од омразата би погинал, додека идолот би се дигнал на небото….Таквиот несреќник е симболична човечка жртва ритуално принeсена како храна за паразитите….

Политичките партии исто така се многу опасни паразитски-егрегори…Се сеќавате на настанот пред некоја седмица каде влета во Собранието толпа на народ полн со негативна енергија, жеден за крв и смрт..? Сите овие несвесни битија се под контролата на егрогорот кој ги храни паразитите со ниска фреквенција (вибрација) односно енергија…..

hith-colosseum-elevator-aerial-view-colosseum-E.jpeg

stadiums.png

Имам пријателка во групата која има истенчени и префинети сетила и која живее во близина на еден голем стадион во една друга земја. Таа ми раскажуваше дека во приликата на секоја утакмица над стадионот се гледа темен облак. Тој облак всушност е енергијата со која се хранат паразитите…..

Замислете група на старци (пензионери) како ја хулат и вреѓаат државата и власта. Тие не се следбеници на паразитите на власт, тие ја мразат власта поради цела низа на причини. Но до што доаѓа и во овој случај? Старците ја критикуваат власта како неспособна, корумпирана, цинична и тупа. На тој начин тие интензивно емитуваат ментална енергија на фреквенцијата на тој паразит. Всушност на паразитот му е сеедно од која страна го храните. Тој ќе расте и ќе расте. Нему му одговара енергија која доаѓа од сите страни, и важно е емитуваната енергија која доаѓа од сите страни да биде константна….

Но, сепак треба да се има и здрава и свесна критика за општеството. Но тоа да биде на еден мудар, достоинствен, чесен и интелегентен начин што ќе биде похармоничен и многу делотворен. Наместо да се влегува во пинг-понг играта на владините паразити и егрогори во целост и да се троши нашата енергија на кукање и жалење или пак фалење и лажно гордеење.

Најцврстата нитка со која може паразитот да ве држи е стравот. Најстарото и најсилното чувсто. Не е важно од што се плашите, но, ако стравот е поврзан со некој паразит, тој ќе ја добива вашата енергија. Алармот и немирот се веќе послаби но доволни цврсти нишки. Тие чувства добро ја зајакнуваат емисијата на менталната енергија на фреквенцијата на паразитот. Ако вас нешто ве вознемирува, тешко е да се концентрирате на нешто друго. Чувството на вина е еден од најшироките канали преку кој паразитот ја црпи вашата енергија. Ни се наметнува нам од самото детство. Чувството на должност е посебен случај на чувството на вина. Должен, значи нешто обавезително, должно да се исполни. На крајот, кривиот како и правиот, а исто така и принудениот, одат со поклонета глава и им ја принесуваат својата глава на самите паразити во облик на енергија. Главната карактеристика на деструктивните паразити е желбата да привлечат на својата страна што повеќе следбеници. Затоа тие непрестано ги хушкаат своите следбеници едни на други: Ние сме вакви, а тие се поинакви! Лоши! Тоа тежнеење ја покажува целата деструктивност на паразитите и води кон уништување на животите, како на своите, така и туѓите…..

Што е представуа Егрегорот?

Најпрвин да кажеме дека Егрегорот сам по себе може да биде и позитивен и негатив. Во зависност од неговата функција и творци, може да биде хармоничен или деструктивен.

12141632LDnX4DUE.jpg

Секоја организација, реална или виртуелна (како и групите на нетот ) создаваат астрални суштества наречени Егрегори, и овие суштества се борат за остварување на целта на групата. Еве материјал за Егрегорите:
Егрегор значи мисловна-форма, создадена од неколку луѓе (може и од една особа, но мислата треба да биде доста концентрирана) која влијае на протокот на настаните и и нивните промени .Колку повеќе луѓе мислат за дадено нешто, толку е посилен егрегорот ……. ”

Осумте чекори за создавање на егрегор:
Процесот на создавање и уништување  на еден егрегор се состои од осум чекори:
(1) Формулирање на задачата која тој ќе ја извршува;
(2) Решавање за неговиот изглед;
(3) Негово именување;
(4) Производство на магијски знак-симбол;
(5) Формирање на неговата слика во кој ќе престојува, кога не е активен;
(6) Имплементација на ритуал за вдахнување на живот во него, за однапред определен период;
(7) Имплементација на ритуал за негово уништување, кога ќе дојде време; (Уништување на физичкото слика).

Ris28.gif

Првиот чекор во создавањето на егрегорот е формулирањето на целта на неговото постоење .Со други зборови, треба да имате некоја задача или функција која егрегорот ќе ја исполни. Тоа би можело да биде практично се – од заштитата на одредена просторија или место до укажување помош на даден коњ да трча побрзо во одредено натпреварување.

egregor_2.gif

Ris26.gif

Следниот чекор што треба да направите е релативно лесен . Едноставно дефинирајте го изгледот на вашиот егрегор.

Откако веќе сте свесни за целта и изгледот на егрегорот кој се обидувате да го создадете, следниот чекор е да предложите име за него. Конкретното име кое ќе го предложите, всушност е без значење, под услов името да не  значи нешто спротивно од намената на егрегорот.

Откако сте се одлучиле за името на своето создание, подготвени сте да го изработите неговиот магичен знак-симбол. Засега треба да го повлечете само на лист хартија, но за време на ритуалот на раѓањето на вашиот егрегор од вас ќе се бара да го додадете овој магичен знак кон физичката слика на суштеството.

Последниот чекор од создавањето на егрегорот пред да се изврши ритуалот на неговото раѓање, даден подолу, е да се создаде физичката слика на суштеството. За да го направите тоа, ќе имате потреба од не-стврднувачка глина за моделирање. Можете да ја купите од речиси секоја книжарница за уметнички материјали или универзална книжара. Како што наскоро ќе се уверите, многу е важно да користите глина, која не се стврднува сама. Ако претходно сте одлучиле вашиот егрегор да биде со одредена боја, во таков случај користете глина со истата боја.

Откако се снабдивте со глината, одвојте некое време за медитација на сликата на егрегорот што го креиравте во умот. Скицирајте го, тоа ќе ви помогне. Кога ќе се чувствувате дека сте сигурни за својот изглед, користете ја глината, за да се обидете да го извајате неговиот модел. Дoдека го вајате, концентрирајте се на атрибутите и функцијата на основаноста на која што ја создавате сликата, бидејќи овој чекор од процесот е многу магичен отколку што изгледа на прв поглед.

Еве ова се основните процеси кажано во кратки црти за создавање на астралното битие – Егрегорот. Ова енергетско суштество, за да се одржи и да постане моќно и повеќе делотворно, бара постојано полнење со енергија. Тоа најчесто се прави преку ритуалите, што всушност се производство на енергетска храна за негова функција. Црните Магови со помош на нивната црна уметност ги создаваат овие мега-ентитети, односно Паразитски Егрегор за своите егоистични и демонски цели. Тоест за контрола, деструкција и дегенерација на човештвото на глобално ниво. Затоа нивните мрачни ентитети постојано бараат крвни жртви.

polonsky_05.jpg

evreev.jpg

15020044b2c232.jpg

81653565.jpg

1294306-evrei.jpg

unnamed-file.jpg

14.1.jpg

download.jpg

Kога 90% од популацијата на еден народ има генетски проблем со очите и видот, тоа значи дека душата на тој народ е слепа! 

 

Да го земеме примерот за крајната манифестација на Паразитскиот Егриогор тоа – војната. Војната пред се носи тешка и ниска вибрација, особено стравот, кој всушност представува најпожелна емоционална храна за овие астрални паразити.

war-06.jpg

58613eedeada21567912ffbaff441210.jpg

0_ef3ae_3b77b808_orig.jpg

Ова се традиционалните вишо-демонски хиерархии.

Види за: Класификација на Демоните

Седумте принцеви на пеколот, по традицијата на христијанската демонологија, се седумте највиши пеколни демони.

Седумте демонски принца можат да се разгледаат како негативен еквивалент на седумте архангели.

Често се зема во предвид дека секој демонски принцип одговата на еден од седумте смртни гревови. Кога се во прашање седумте архангели, дефинитивниот список е тешко да се одреди, бидејќи во разните религијски традиции и учења дадени се различни имиња.

Често за авторитетен список на демонските принцеви се зема оној од 1589 година даден од језуитот Петер Бинсгилд кој гласи:

 

tmpbpTWTa.jpeg

 

Еден од главните и една од најдревните женски демоннски архитипски ентитети е божество Мара, што се јавува кај многу народи, особено е запазено кај сите словенски народи.

Види за: МОРАНА – БОЖИЦАТА НА НОЌНАТА МОРА (ДЕЛ I)

 

012.JPGДравидската божица на Смртта – Кали Ма (Црната Мајка)

 

  • 16. Како да се однесувате кон арогантните и себични луѓе  

Неколку корисни совети за тоа како да се носите со арогантни и себични луѓе.

Се чувствувате ли силно и храбро? Тоа е добро, но ако цело време ја превземате улогата на сезналица, тоа може да се сврти против вас, посебно ако се толку арогантни да не обрнувата внимание на тоа.

Вашата ароганција може да ве доведо до тоа да колегите не сакаат да соработуваат со вам и пријателите да не ви посакаат вас среќа. На арогантните луѓе потребно им е внимание. Нив очајнички им се потребни фалбите и воодушувувањата. Затоа бидете паметни па саканото дајте им го веднаш.

Во спротивно ќе морате да поминате многу време на исцрпувачки расправи (расправите се затоа што арогантните луѓе не знаат што е разговор или диалог). Понекогаш таа негативна особина потекнува од големиот и силниот ум. Многу арогантни луѓе се многу многу паметни (или мислат дека се) или успешни…или и паметни и успешни истовремено.

Тие кој себе си се сметаат за паметни (со причина или без), не разбираат зошто сите не мислат на ист начин како и тие. Тие кој се успешни, истотака, не можат да разберат зошто другите не можат да бидат исто така вредни како и тие и да ги достигнат истите цели. Од медицинска точка на гледање кај арогантните луѓе постои мислење за својата посебност. Тоа е заштитен механизам. Всушност, таквите луѓе не се сигурни во себе.

Ако треба да изградите работен однос со таквата особа, нема ништо полошо од обидот да играте игра со нив или да го загрозувате. За да ја остварите успешната интеракција со нив, потребно е трпение да ја разберете причината на неговото однесување, наместо да се лутите или да смислувате слатки освети. Максималистите се често арогантни. Тоа им се случува на сите, посебно на младите луѓе кои се чувствуваат како се да знаат на светот, а сеуште не ги собрале основните животни искуства (сите минале низ тоа). Можат да бидат без длабочина и разбирање. Замислите да ставате на вас слушалки и да ги заврзете очите, а на вам баш тогаш се обидуваат да ви објасната како нешто да направите. Чувството е многу непријатно.

Еве три начина како да се носите со арогантен став:

  • Тргнете се од галамата и драњето, свртете се и тргнете по свој пат. Така со невербално средство има кажувате дека не се сложувате, и дека немате време за такви едноставни разговори.
  • Само кажете: “Добро.” Насмејте се и одете. Обично тоа помага брзо да се смири ситуацијата.
  • Шалете се. Понекогаш арогантниот човек не може ни да разбере со своите зборов или тон дека ги повредува другите.

 

Неуките и арогантни луѓе најдобро е искрено да им кажете какви чувства предизвикуваа неговото однесување, но тоа на многу дипломатски начин. Ако таквата особа продолжи да се однесува на ист начин, не се повлекувајте и цврсто бранете го своето мислење, но само, каде е тоа можно, со подршка на увредни факти.

Можете да имате арогантни шефови и со разговор да ги браните своите мислења иако нема тоа да им се допадне, но ќе ја почитуваат вашата точка на гледиште, и тоа во голема мера ќе влијае на нивниот однос кон вам, за разлика од останатите запослени кои пред нив клечат. Ако ниеден од наведените начини не ви даде успех, тогаш користете се хуморот. Духовитоста е најДуховната работа што постои, особено кога е најтешко.

246c6848d70e4b97ed291aa2eaaf0bd4.jpg

 

17. Говорот – Главниот извор за загуба на Енергијата

Во сите источни филозофии се кажува дека енергијата ја губиме преку говорот. Го судиме човекот по она што тој говори. Говорот го дефинира човекот. Тоа е многу важно, и тоа треба да го разбереме.

Станува збор за многу моќна енергија. Според статистиката, околу 90% од неспоразумите всушност се случуваат поради фактот дека луѓето говорат негативни работи еден на друг.

Навредите и трачевите можат да уништат секакво пријателство. Само три минути бес може да поништи пријателство од деценија. Говорот има дејство.

Тој има многу силно влијание врз нашата карма. Вреѓањето ги уништува нашите суптилни тела и на враќа нас назад. Тоа е она што го викаме карма. Уназадување. Американците спровеле истражување и установиле дека се повеќе се успешни оние луѓе кои имаат мекан и пријатен говор и кој е добро ускладен со своите мисли.

maxresdefault.jpg

Тие кои не можат да го контролираат својот говор, завземаат последни места во сите хиерархии. Малограѓанштина. Ние не му покажуваме почит на говорот. Од таа причина имаме многу проблеми. Кога ги критикуваме другите, ние стекнуваме лоша карма и го нарушуваме се до тогаш постигнато на ниво на заработка на телото на Суштината. Само со 10 минути оговарање, ни малку нема да се се чувстуваме подобро. Туку обратно. Ние ги превземаме квалитетите и особините на луѓето кои ги критикуваме или фалиме. Поради тоа важно е да се говори што повеќе за посебните луѓе со висок морал и квалитети кои сакаме да ги достигнеме. Што нас не спречува тоа да го правиме? Само незнаењето….

0928fb96d795e66ec94b89c40488478a.jpg

cebd4ddc5c08bf1b5906bfe17136818f.jpg

11balarama.jpg

d57sxq5mook3cj3f.D.0.z.jpg

Крај 7/7 дел…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s