Дали Северна Америка до 15-ти век била дел од Индија? Геноцидот на Индијците-Индијанците и Индо-Аријците од страна на Евреите

Како ја “откриле” Америка? Кој ја “открил”? Под кои околности? Сето ова но и методите на развојот на оваа територија од страна на “откривачите” ќе биде образложено во овој текст.
Без долг вовед ќе ја земеме картата на Азија од 1590 година на Даниел Келер и ќе погледнеме на тесницот помеѓу Азија и Северна Америка. Го читаме натписот, кој укажува на парчето тетириторија на Северна Америка. Како го нарекол “нејзиниот” автор?
24958979_1999801903379564_8946098694054912266_o.jpg
“Делот на западна Индија е Америка или Перу”..
Што е тоа? Сигурно не бил во делириум Даниел кога тоа го објавил. Што е западна Индија? Што е Перу? Ова е територијата на сојузната држава Аљаска! Картата е преведена од страна на креативниот тим (создаден по иницијатива на познатиот истражувач) Михаи Волка. Можеби момците нешто таму не разбрале или пак останале до касно во ноќта?
25299179_1999802313379523_2591300225674180370_n.jpg
Да је земе тогаш оригиналната карта на латински. Еве, да ја зголемиме сликата како би се увериле во сликата.
24993243_1999802606712827_6122616871677424287_n.jpg
Indiae Occideta lis pars minus cognita continens cum Peru feu America.
Да, и тука е се исто. Зарем овие древни картографи биле неписмени? Не знаеле дека Перу се наоѓал во Јужна Америка а Западна Индија на полуостровот Индостан и се граничи со Пакистан? Но, да преќинеме со шегите, да го земеме Клаудиј Птоломеј со неговите најдревни мапи на современиот образец (постарите мапи не може да се читаат, бидејќи се составени во друг системски поглед на светот – тие се фигуративни).
Па да го видиме Птоломеј!
24909691_1999802966712791_5443959116728546370_n.jpg
Како што гледаме, теснецот помеѓу Азија и Америка на мапата не е видлив, патеката на копното оди низ хоризонстот и што има таму…Бог знае? Меѓутоа, имаме непотврдени податоци (од медиуми) дека превлака постоела се до почетокот на минатиот милениум. Ние не можеме сигурно тоа да го представиме како аргумент, но доколку логички се разработи…можеби?…На крајот на краиштата, тука се нарекува Индија и едно и друго. И Азија и Сибир и современа Индија и модерна Кина (Индокина) и Северна Америка. Сето ова некогаш се нарекувало Индија! Денешната држава Индија го добила ова име од страна на дојденците, додека локалното населие се нарекувале Дравиди, така што оваа денешна Индија самото име го добила многу покасно, додека матичната Индија се наоѓала во денешен Сибир и се нарекувала согласно мапата на Птоломеј – India Superior – во превод Горна, Изворна, Првобитна, Супериорна Индија. Таква голема цивилизација создале Индо-Аријците (иако ова не сме го учеле на часовите по историја) заминувајќи од своето исконско копно поради неподносливите климатски услови, кои се јавиле на Северот на денешна Русија, таму каде тие одсекогаш и живееле…
Ова е прелазна (во сликовит модерен стил) карта од 1553 година на Петро Апаин, тука со отворен текст дадено е името на територијата – Indiе Orientals Pars , потаму, тоа веќе не го гледате…Исто така, тука се Куба и Мексиканскиот Залив со крајбрежјето…
25299103_1999803543379400_2908704402497998880_n.jpg
Потаму, на атласот од 1574 година на Ортелиус-Гала каде гледаме дека веќе тука е напишано и старото и новото име на континентот…Да речеме дека Америка е новото име на Индија (подвлечено со црвено) додека со жолто е подвлечен натписот, кој нагласува дека во 1492 година Кристофер Колумбо стигнал на Бахамските острови.
24909835_1999803950046026_818741777073085876_n.jpg
Или еве, атласот од 1575 година на Франкоис Де Белефорест, исто така со двојно име. Така не би можело да биде, ако не би биле тие – за кои се пишува старото име? На крајот на денот, ако веруваме во официјалната историја до тогаш никој не знаел за постоењето на Новиот Свет. Зошто едноставно не го напишале името – “Америка” без воведување на граѓаните во искушение? Потаму, сите одлично знаеле дека континентот пред тоа се нарекувал Индија, но од тогаш тој ќе се нарекува Америка. Зошто? На ова прашање немам најприцизен одговор. Можеби се случиле големи каастрофи во минатото, изменувајќи го лицето на земјата и се морало повторно да се открива, можеби во катаклизмата погинал огромен број од жителите на земјата, заедно со архивите, картите и сл. и потоа преживеаните не знаеле дека некаде таму постои некоја земја. А можеби знаеле, но не знаеле каде точно да го бараат мистериознот дел од светот, затоа и пловеле на слепо? Можеби континентот бил освоен делимично и така освојувачи на своите мапи ги пишувале своите имиња. Кај староседелците карти очигледно немало, но кој да знае..? Можеби ќе добиеме точен одговор на многу прашања, но за тоа малку подоцна…
25348695_1999804480045973_8391836212733614545_n.jpg
Вакви карти каде се испишани дупли имиња ги имаме прилично многу.
24909746_1999804920045929_5716870604077001317_n.jpg
Или еве, Навигационата Карта од 1776 година на Томасо Порачи. Тука генерално е напишано – INDIA SUPERIOR. Јасно се гледа дека тој ги разбирал сите делови на Индија како една целина! И потаму навигационата карта од 1596 година на Џовани Магини. Тука веќе постои јасна поделба на континентите на Нова Франција, Нова Шпанија и…на Индија, која по ново се нарекува Америка иако локалните жители за тоа ништо не знаат. Па, никој нив не ги прашал.
23316794_1999805436712544_1690160853857781479_n.jpg
25299278_1999805523379202_3583300216436144401_n.jpg
Соодветно на тоа, присвојувањето на вистината од званичните историчари за тоа дека се барал пловен пат во Индија и дека случајно се налетало на Америка е огромна лага! Окупаторите совршено знаеле каде пловеле и зошто тие пловеле. Како тргнале во Индија, така таму и директно пловеле, бидејќи Северна Америка се нарекувала ИНДИЈА!
“Колумбо го започнал официјалниот извештај за своите први патувања во Америка обраќаји им се на Фердинанд и Изабела со чудни зборови”: Вашето Височество ми нареди…да одам до горните делови на Индија… – Тука и лежи одговорот на сите прашања…Всушност “Горните Делови на Индија” каде во тој момент Северна Америка била дел на INDIA SUPERIOR (Горна, Изворна, Матична, Оригинална). Баш како во огромниот СССР, во која било република да сте биле, сте биле во СССР. Со сигурност можам да кажам дека Американската Индија, всушност била територија на Тартарија, која била изолирана.
На картите од 17 век. таа се опишува како TERRA INCOGNITA, бидејќи пристапот на картографските освојувачи бил забранет. Еве го Атласот од 1730 година каде се гледа само крајбрежјето и како нема пристап до централниот дел на континентот, а така ќе се продолжи уште еден цел век, се до почетокот на т.н. “граѓански војна во САД” која всушност била освојувачка војна.
24991116_1999805976712490_7947470092532225143_n
Тоа е отприлика 1825 година (Ј.А. Дезауш) каде некои линии на планинските масиви, реки и други обележја започнуваат да се појавуваат, иако територијата на денешна Аљаска и потаму биле непристапна.
25158453_1999806476712440_8497016333443660675_n.jpg
Што се однесува до населението на тогашна Северна Америка, мислам на Индија, која е продолжение на сибирската т.е. на почетната India Superior, тие ги имаат сите карактеристики на современото раселување.
SwastikainCanadianbuildingsandculture11
Еве го портретот на “водачот на црвенокожците”, (поточно Кралот, а не водачот!) на Флорида и владетелот на Нова Англија.
25152058_1999806900045731_3514993213092030200_n.jpg
24991556_1999807053379049_7392928886231697165_n
На сите им е познато дека црвенокожците немаат влакна на лицето, немаат бради, по дефиниција, така што присуството на бујните бркови на двајцата владетели јасно ги класифицира кон било кој друг етнос. И такви биле типичните жители на Велика Тартарија, Азија, Горна Индија – Русија, точно такви типови на луѓе можете лесно да ги сретнете насекаде, па дури и да ги погледнете, бидејќи тие се насекаде наоколу нас во овие евро-азијски предели.
Тука е материјалот на Михаил Волка   -(http://iskatel.info/indeyci.html – подетално за ова прашање). А еве слики од “индијанските” Чироки племиња, од почетокот на 20-ти век. Како што може да се види тоа се сосема влакнести луѓе со индо-европски изглед или подобро кажано индо-аријски типичен и за современите евро-азијските региони. Секако низ текот на вековите белата раса влегла во генетски микс со разни племиња од жолтата раса и црната раса и на тој начин не можеме да зборуваме дека конкретно станува збор за расна хомогеност.
24991317_1999807486712339_8165856129489054664_n.jpg
(материјал на Александар Лоренц – http://iskatel.info/sokrovishha-maj… подетално )
Неодамна во светот прелета веста: “Во близината на крајбрежјето на Флорида гњурците откриле злато вредно 4,5 милиони долари.” Златото е откриено на местото, каде на 24-ти јули 1715 година потонале 11 шпански галии, носејќи кованици…
Од сите фотографии ми се допадна една свастика со одредена форма. Тоа е всушност фамозниот ведски симбол за кои многу сме говореле, со што кругот полека се затвара…
24991145_1999808543378900_3286221595492919139_n.jpg
Свастиката е свет симбол на Индо-Аријската, односно ведската цивилизација и наследство и на нашите словенски претци. Во разни варијанти (лева-десна) таа е присутна кај сите народни обрасци и носи одредена информација во склад со својот облик. Тој симбол изворно не е обележје на црвенокожите индијанци, како што нам ни се прикажува по играните вестерн филмови, каде во огромен број го заситуваат инфо-просторот на современото друштво со такви лажни информации. Всушност, се што е најдено во Америка сведочи за присуството на индо-аријската ведска култура која тука постоела илјадници години пред Колумбо.
0c290d467b3584680d4cd79477e966fa.jpg
Native American Blanket Rug Ancient Swastika Motif
c48279dedd9be6fcc94789c8adcdf7d0.jpg
This blanket dates to 1920 from Chinle. Called a storm pattern, it includes a fret border and both left and right facing swastikas. [Navajo]
William_Neptune,_Passamaquoddy_chief,_1920.jpg
native-american.jpg
All Native American tribes use the swastika in some shape or form, and so do the aforementioned far eastern religions (Hinduism and Buddhism) The only connection these two civilizations have with one another is the mass migration Asian tribes made over the polar ice caps during the last ice age. That was ten thousand years ago. These tribes took the Swastika with them and settled in the (now known as) Americas and became Native-Americans there have been many artifacts emerge from the ground dating back to the last ice age with symbols that resemble a two armed swastika (similar to what is on the native Americans sleeve).
Како е можно полуголите дивљаци, како што ни се прикажуваат по филмовите, ваделе, топеле злато, изработувале производи од висок квалитет и ковале пари. Па уште и толку тенки ланчиња од драгоцени метали? Тоа е веќе висока технологија за тоа време. Нешто тука не се вклопува…
24909588_1999809460045475_4957038842890904056_n.jpg
Verona beach, Florida
Вестерн филмовите се една посебна филмска област и авантуристички жанр. Тие се визит карта на американскиот филм. Каубојските филмови во Холивуд се снимаат уште од 1898 година. Еве и сами сега можете да се замислите, колку време нам не убедуваат во официјалната верзија на настаните. Вестерн филмовите, посебно полните приказни за крволочните индијанци и племенски доселеници – каубојците, се силно оружје со кое се формира јавното мислење. Како во цела Америка, така и во целиот останат свет.
*Види за судбината американските индијанци:   http://zarubezhom.com/Century_Of_Di…
Ајде да се вратиме мисловно на врвот на текстот и да се сетиме, како ја нарекол Аљаска – Даниел Келер?  Ја нарекол западна Индија…Каде е западот кај жителите на централниот регион на континентот? Секако, на страната на сегашната Аљаска. Потаму, Келер бил во право, благодарение за големата мапа на Азија во тоа време и тимот на Михаил Волка за преводот на истата на рускиот јазик.
А СЕГА МАЛА ПРОШЕТКА ПО САЈТОТ……
ТОЈ НОСИ СИЛЕН АНТИ-ЈУДЕЈСКИ КАРАКТЕР НО СУШТИНАТА НЕ Е ВО ТОА – ЗА НАС Е ВАЖНА СУШТИНАТА, ИНФОРМАЦИЈАТА ЗА НАСТАНИТЕ И НИВНИТЕ ПОСЛЕДЦИ – И ТУКА СЕ СОБРАНИ МНОГУ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ!
“За геноцидот на гоите (не-евреите) во Америка”:
И конечно преминуваме на трететото после одстрелот и био-хемијскиот геноцид врз Индијанците – создавање на вештачка глад. ГЛАДОТ на црвенокожците. Тука треба да знаете дека Америка (Индија) до доаѓањето на странците од Европа и Блискиот Исток била земја полна со изобилство. 150 милиони Индијанци живееле во Америка и се гржеле за работата на полињата. Храната одела наоколу, прскала по реките. Како во такви услови со обилна храна да се создаде ГЛАД? Било неопходно да се уништи се живо и диво. Странците се обиделе и тоа да го направат. Сега ќе прочитате еден извадок од книгата “The World of American Indian” 1974. на страна 330, каде еколошки се представувала Америка уште од 1700 година:
“Во степите пасат бафала (американски бизони), 60 милиони бизони лутале по континентот. Доселениците виделе безброј. Тие опишувале, кога гледате на степата така хоризонтот изгледа како цела степа да се движи од грб пасејќи на нејзе бизони. Но, до 1800 година едвај едно бафало да постоело источно од Мисисипи, иако на запад сеуште останале околу 40 милиони бизони.

Истребувањето на бизоните до 1889 година
Ангажираните ловци (напомена, Вотсон бил за тоа посебно ангажиран!) максимално го искористиле ефикасното стрелање на сите животни. Сетете се Вотсон е ловецот во познатата трилогија на криптоевреинот Фенимор Купер кој го нарекувал Нат Бумпо “звероубиецот”. “Нат” – тоа е Натан, односно во името е шифриран крипто-евреинoт.
И ви кажувам за Вотсон, бидејќи специјално сум го проучувал ова прашање, сите ловечки фирми во САД, кои произведуваат ловечка и рибиловна опреама се крипто-евреи. Само еден пример:  “Smit andima Vesson” се двајца криптоевреи: првиот англиски – Смит и Хазарски – Весон. Крипто-евреите биле основни пионери и ловци во Америка.
Можете да ми верувате на зборот за тоа, инаку долго би заглавиле на линковите.

American bison

Потаму, ангажираните ловци ги стрелале бафалата кои им биле во видното поле. Ловецот по име Buffalo Bill Cody убивал 48 бизони за 50 минути и за 18 месеци убил 4280 бизони! И тоа во добата на автомарското оружје!
На кој му бил потребен таков масовен и психопатски одстрел на животните, каде на самите ловци практично не им бил потребен ловот? Кој создал вештачка потрага за животинските лешеви? Вотсон, како што кажал Остап Бендер: “се е направено со моќниот ураган” – некој невидлив, како и во случајот со собирањето на скалпови на индијанските деца, распоредил по земјата пунктови за собирање на бизонските кожи. Од бизоните го земале само јазикот, и со овој деликатес се хранале само крволочните странци – останатото месо се фрлало! А пак собирачите на кожа одбивале 4 до 5 бизони, и ја земале само кожата од грбот. Овие странци, кои им давале пари на ловците за стрелање на бизоните се нарекувале “HIDE DEALERS“. Можете да претпоставите, Вотсон, кои имал пари и кој ги плаќал ловците за масовно убивање на бизоните бил крипто-евреин. Но странците разбрале, дека тие нема да развијат глад помеѓу индијанците додека тие не ги уништат сите животни од кои живеат индијанците! Пофална политика. Потсетете се само на истата тактика каде еврејските “болшевици” што вештачки ја создадоа гладта 1917-1923 година во Русија и во Украина. Ако го проучувате ова прашање, Вотсон, крипто-странец во човечки облик апсолутно насекаде е истата стандарна метода за геноцид на гоите (не-евреите): Стрелање, Глад, Био-Хемиско оружје…И таа политика се спроведува во сите делови на светот. Ја цитирам потаму истата книга: На приложената фотографија на земјиното тло лежат околу 40 илјади бизонски кожи – тоа е само месечниот план за стрелње на еден дилер! Дилерите во принцип не им биле битни овие кожи – нив веќе некој добро им платил само за одстрел. До 1900 година во цела Америка останале само 39 бизони! 39 бизони во цела Америка – остаток од 75 милиони бизони пред 200 година порано! – Повторно Вотсон – случајност?? Под ввлијание на паричниот стимул. Кој на кого му давал? 300 години во Северна Америка било непрекинато отворена ловна сезона со награди кои ги доделувале странците, кои никогаш не биле и нема да бидат во историјата на оваа планета! Ловците требале да се родат тогаш, кога била целната политика за геноцид на се живо на територијата на Северна Америка. За да ги разберете размерите на геноцидот ќе ви цитирам од друга американска книга “Road to Survival” William Vogt /1948/. Ќе ви дадам некои пасуси:
Kога странците пристигнале на американскиот континент: “Oколу пола Северна Америка биле шуми. Тие ги штителе реките и повеќето реки биле кристално чисти. Реките биле преполни со дабари. Во тоа време кога шпанците барале злато, нашите ловци ги стрелале дабарите за Европа поради крзното. Дивљаци имало насекаде.
На тој начин. се живо се стрелало, тоа не било проблем.  Heath hen -врста на еребица била најефтина храна која можеле и  децата да ја застрелаат со прачки. Така наречените  Passenger pigeons – “патнички голуби” Bird lore (1913) прелетувале од север кон југ и назад прекривајќи го небото. Се проценувало дека се работи за “илјада милљарди”….
Дивите “мисирки”- постанале симбол за американскиот празник “Ден на Благодарноста” како и маната небесна. Нив не морале да ги чуваат, тие трчале насекаде. Во текот на 18-ти век изворот на извоз на дрва во Европа била Северна Америка. Околу 75 милиони бизони шпартале наваму-натака помеѓу Мексико и Канада и истично од Пенсилванија, без штета по земајта. Антилопи имало толку многу што ловците лефтерно пукале по нив како по врапци.
Prairie chicken – “преријската кокошка” – (исто така и Tympanuchus cupido -Illinois, тип на еребица или црвен тетреб), ги имало толку многу што ловците мислеле дека се вредни за куршум. Кога Eskimo curlew – на никој не му биле потребни, тие ги магепсувале сите со своето пеење. Но, кога за нив почнале да плаќаат пари, нивните лешеви се испорачувале со возила. Океанските јазтози – тоа не се овие денешневи замрзнати, тие лежеле во крајбрежјата во јата за никој да не ги допира. Целиот регион од Рио Гранде и до езерото Винипег можел да биде човечки рај на Земјата. Тој можел да содржи 100 милиони луѓе со многу висок животен стандард притоа воопшто никој да не работи. Се на се, јасно е дека тоа била ветената земја, каде течело мед и млеко, а не камчеста безводна пустина и прашина како денешниот Израел. Како всушност тоа се случило со евреите? Под стекнати околности..Тие како и секогаш во огромни колични ги протерувале од Шпанија (тие се бавеле со човекови жртвопринесенија на бели деца –  https://youtu.be/ZHfJGcTZiHs)   
и кралицата на Шпанија сите ги собрала и ги испратила далеку. И така тие осиромашиле, го молеле својот бог, па се качиле на бродовите и заминале каде погледот допира..Да се вратиме на уште еден анти-јудејски сајт со неверојатно интересна информација:
ЗОШТО ЕВРЕИТЕ И КАКО ТОА Е ПОВРЗАНО СО ОСВОЈУВАЊЕТО НА ИНДИЈА (Северна Америка)? 
“Колумбо го започнал својот официјален извештај за своето прво патување во Америка обраќајки им се на Фердинанд и Изабела со чудните зборови: “потоа, после протерувањето на сите евреи од вашето кралство во јануар месец, Вашето Височество ми нареди…да тргнам во горните делови на Индија”. Многу чудни зборови, дури не се во склад бидејќи “Едиктот за прогонот на евреите” (http://www.sephardicstudies.org/dec…) не бил потпишан до 31 март 1492 година. (http://www.jewwatch.com/jew-leaders…)
“Врската помеѓу времето на патувањето на Колумбо и протерувањето на евреите од Шпанија е очигледна. Историчарите истакнуваат дека иако Колумбо не сакал да ги подигне едрата пред 3-ти август, тој инсистирал целиот екипаж да биде на бродот ден пред испловувањето – 2-ри август. Синхронизацијата на времето е повеќе од неверојатна, бидејќи 2-ри август, според Едиктот за прогон, било пропишано и последниот евреин да ја напушти Шпанија”. На тој начин се испоставило дека на 2-ри август, сите евреи морале да бидат на бродовите, што укажува на тоа дека се работело за бекство, а не “експедиција”. Отука неизбежно следи дека на бродот, освен сервисен екипаж, сите останати биле мараними евреи – односно како што ние словените милуваме да ги нарекуваме – криптоси:
Врската помеѓу протерувањето на евреите и патувањата на Колумбо, на кои прв обратил внимание е шпанскиот биограф С. де Мадариага, (Холмс независно на истото обратил внимание) англо-еврејскиот историчар Сесил Рот додал уште повеќе зачин на ова. 2-ри август 1492 година се поклопува точно со деветиот ден од еврејскиот месец Ab “Ninth of Av” – еврејскиот ден на пост по уништувањето на Соломоновиот Храм!  (http://en.wikipedia.org/wiki/Ninth_of_Av)
И тоа бил Колумбо, кој наредил дека на тој ден сите треба да бидат на бродовите и да заминат следниот ден, а не на 2-ри август! (http://www.jewwatch.com/jew-leaders…)
И кога еврејскиот весник “Forverts”  признава, дека во екипажот на Колумбо имало евреи и дека потписот на Колумбо содржи еврејски симболи, тогаш како побиеност, весникот не наоѓа ништо подобро да каже од тоа, да речеме, дека Колумбо бил христијанин (иако христијанството е еврејска секта):
Извенете, Вотсон, но тоа е неозбилно, од тоа следува дека, да речеме, тој не е евреин, бидејќи е православен, бидејќи е храбар, затоа што е чесен, затоа што не е обрежан, бидејќи тој се оженил со шикса и останатите криптоносачи, немаат ништо во крвта и генетиката дизајнирани да ги сокрие. Во текот на годините, проучувајќи го Вотсон, можам точно да ви кажам – евреите изиграваат будали, но тие сите добро знаеле, а исто така и Коломбо добро знаел каде плови, во секој случај, ако не знаел однапред, тогаш му е кажано точно пред тоа. Колумбо веќе после два месеци бил во Америка! Тој никаде не се движел. Најкраткото растојание помеѓу двете точки – постои директна линија – така пловел и Колумбо. Што е тоа? Лутање на човекот што му било непознато каде се наоѓа? Еве ја картата:
A на крајот на краишта, за да отиде во Индија морал да оди во спротивна страна. Сите три пати Колумбо испловил по правиот и најкраток пат! Не е случакно што жителите ги нарекле Индијци-Индјанци! Само било потребно да се отфрлат евреите од Шпанија – како што веднаш се нашол еден цел континент – “ветената земја”!
Да се обидеме сега, Вотсоне, уште еднаш да ги протераме евреите од Шпанија – можеби постои уште еден континент? Ситуацијата била идентична, Вотсон, кога рускиот цар Александар III ги протерал евреите од Русија поради убиството на неговиот татко, а потаму евреите се разбиле во три теченија.
1) Едниот тек на евреи од Русија (6 милиони евреи) исто така тргнале во освојувањето на Америка. Сега во САД ги има најмалку 60 милиони, потомци на доселениците од Русија од пред 100 години. Евреите во САД вишеструко се намножуваат со семејствата од по 10-12 луѓе во рок од 100 години.
2) Другиот тек на Евреи постанале ционисти и заминале во Палестина да би го изградиле Израел,
3) Третиот тек на Евреи останал на своито место, постанале терористи, го убиле царот заедно со семејството и го воспоствиле својот “Црвен Терор”.
И после 100 години сите три тока ширум светот со помал исклучок се здружиле во еден.
Во Шпанија 1492 година истото се случило: Eвреите се разбиле во три тока.
1) Едниот тeк на евреи – веднаш, истовремено за 2 месеци ја откриле Америка, тие постанале нејзини робовласници на плантажите на шеќерна трска и тие – криптоевреи дозволиле црнците од Африка да работат на нивните плантажи во Америка.
2) Другиот тек на Евреи ја зафатиле северната периферна шпанска провинција, која веднаш ја одсекле од Шпанија и ја нарекле “Света Земја” – Холандија. Озлогласената Холандија веднаш после тоа се појавила на картата – тек откако ги протерале евреите од Шпанија. Пред тоа – Холандија, како и Америка, на мапите не биле – не барајте ги за џабе. Тука е напишано, дека до тогаш “земјата низинска на делтата на Рajхот” (Холандија), се состоела од различни периферни подрачја и војводства во властништво на Светото Римско Царство. Би ве замолил да ја погледнете картата на истово:
24993470_1999817590044662_4140380158262693534_n.jpg
И шпанскиот крал бил тогаш Цар на Светото Римско Царство. Каде е сега оваа Империја? Нејзе одамна ја заборавиле, а пред 1000 години тоа било најголемата империја во Европа!
Вкупно: земјите на Холандија и Америка во почетокот на 1500 година биле создадени од евреите истовремено! Еве ја мапата на Европа околу 1400 година – нема никаква “Холандија”.
Потаму, Холандија и сега е чисто еврејска земја – “holilend”. Грбот на Холандија е типичниот грб на племето на Јуда:
Чист Ерусалим!
Преостанатите гои (не-евреи) во Холандија им чуваат на евреите лалиња, а гоиките го задоволуваат целиот свет во својот кварт “Црвените Фенери”, каде многу евреи се фалат дека понекогаш го посетуваат ова место. Во исто време обрнете внимание на мапата над грбот. Во тоа време границата на хазарската Златна Хорда што оди под око и најмоќната држава во Европа е исто така еврејската Полско-Литваснака држава! Во историјата не постоеле држави на гоите – се се тоа различни облици на странски држави. Но тоа не се. Тој тек на шпанските евреи протерани од Иберскиот полуостров на континентот, – веднаш, буквално за 25 години после 1492 – 1517 годин каа започнале во Европа т.н. “Протестанска Реформација”.
Русите сфатиле што е тоа – “Реформација” – “Пересројка” – т.е. прво “перестројка” а после пукање  во рушевините. Всушност таква “перестројка” направиле хиспано криптоевреите во Европа. “Реформација” – тоа е геноцид под името “протестанти” или “хугеноти” или “лутерански” европски гои. Таа продолжила во Европа во текот од 200 години, и како една 30-то годишна војна.
На територијата на современа Германија според статистиката било геноцидирано во некој места дури до 75% од гојското население на Северна Европа, каде после тоа таа постанала Европа….
3) А третиот тек на шпанските евреи – останал во криптосоставот во Шпанија. Под името “језуити” крипто-евреите го зафатиле и самиот апарат на Католичката црква и Инквизиција и започнале масовно да ги спалуваат најсособните и најталентирани гои и ја превзеле улогата како “светите оци” на Католочката црква. Тука е шпанскиот Троцки – Игнатије Лојола – криптоеврејскот водач на криптодвижењето. Еве го:
Тоа се гледа дури и по неговиот карактеристичен изглед:
A според делата Лојола – и повеќе е од јасно дека Троцки бил Лојола на своето време. Како и кај Колумбо, некои евреи не негираат дека главниот језуит Игнатије Лојола е крипто-евреин. Односно, протерувањето на евреите од Шпанија, всушност, постанало катализатор за масовно убивање ширум целиот свет.
*Прочитајте подетално наhttp://zarubezhom.com/GenozidAmeric…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s