Анунаки – Аријци или Рептолоиди ?

Преку официјалната историја што се предава и пренесува, произлегува дека Сумерите, самонаречните ,,луѓе со црни глави” околу 5000 п.н.е. се населиле помеѓу реките Тигар и Еуфрат или во Месопотамија. Потеклото на Сумерите не е утврденно, но преовладува мислењето дека се доселиле од север и се помешале со затекнатато население. Според својот јазик и етничките карактеристики видно се разликувале од останатото население. Тие важат за првиот цивилизиран народ кој зад себе оставил низа на пишани споменици.

Painting of Sumerian people bringing a gilded statue to their temple.

189290_10150251825386274_3117037_nГрадот Ур

Пределите кој ги населиле биле многу плодни, имале услови да развијат земјоделство. Биле и добри градители. Сумерите ја пронашле и циглата. Ѕидале големи куќи, некои дури биле и на повеќе спрата. Го изумиле и грнчарското тркало и правеле разни садови. Знаеле да вајаат и да обработуваат метали. Сумерците имале свое писмо, наречено клинесто. Уште околу 3500 п.н.е. тие цртале пиктограми на таблиците од керпич. Овие таблици потоа се печеле и постанале речиси неуништливи. Многу од овие таблици се одкопани во градот Ур. Писмото нивно имало 600 симболи. Сумерското клинесто писмо, заедно со основните елементи на сумерската култура, биле превземани од Вавилониците, а затоа пак тоа писмо, благодарејќи на широкиот развој на вавилонската трговија и култура, се распространило по целата Предна Азија. Со клинестото писмо се служеле во стариот Акад, во Асирија, во Хетската држава, во Урарат, во Сирија и во стара Персија. Во средината на II миениум п.н.е. клинестото писмо постанало меѓународен дипломатски писмен систем. Со него се служеле и египетските фараони, кои воделе големи преписки со царевите од Предна Азија и со царевите од Сирија и Феникија. Познато е дека постоеле градовите Ур, Урук, Ум, Нипур, Ларса, Ерид, Лагаш, Ерех, Киш..

300px-Sumerian_26th_c_Adab

sumerian-tablets

su_signs

Најсториот облик на писмото покажува огромна сличност со писмото пронајдено на мистериознот Фестскиот диск од Критско-Микенската кутура, кое беше декодирано од страна на рускиот научник – Гендај Станиславович Грињевич.

ro5165699f

2000BC_Ur-ziggurat_FSH-023

Ур е сумерски град на источното крајбрежје на Еуфрат. Археолозите го откриле тек во 19 век. Градот бил опишан со високи ѕидини под кои се простирал широк канал. Улиците биле тесни и поплочени. Во центарот на градот за наоѓал зигурат – храм посветен на богот Нанару. Околу 2370 г.п.н.е. Сумер бил поразен од Сарагон од Акад. Меѓутоа, Саргоновиот внук Нарам-Син го поразила војската на Ур. 1950 п.н.е. Соседните народи почнале да го напаѓаат Сумер и падот бил блиску. Сумерската цивилизација не пропаднала, туку се претопила со вавилонската.

Општо прифатените научни толкувања тврдат дека кога Сумерците го достигнале својот висок степен на правна и друштвена организација, во Европа луѓето биле сеуште примитивни и било неолит, меѓутоа покрај таквите неолитски наоди, Босанските пирамиди во Високо, ги покорија сите овие тврдења и го шокираа целиот научен свет.

413hc2v6aplss500

ngbbs505561e4b8de2Статуи најдени во Абу Храмот во Тел Асмар од прилика  2700 П.Н.Е.

sumer_asmos_blueeyesa

sumerian

sumer-samarra_bowl-swastika-cranes-fishСумерската Самара Чинија со приказ на Савастика

1017075_10200593776180424_1684437829_nФигурите се јасен показетел за изгледот на Сумерите – Аристократската класа.

 

Постојат многу индикации кои укажуваат дека цивилизаторите на овие култури биле луѓе, споредувани со богови, поради својата убавина, умствени капацитети, технологија, архитектура, математика, музика, религија, односно поседувале потполни цивилизациски одлики, и што е најважно, согласно со легендите, тие се придојденци од небото . Многу артефакти јасно укажваат дека овие божествени луѓе, всушност биле припадници на белата раса, која пристигнала со јасна култивизирачка мисија во овој предел. Речиси во повеќето езотеријски кругови, кружат приказните и толкувањата за таканаречините ”Анунаки” што наводно и според преводот, означувало ”Небесни луѓе”, кои пристигнале на нашата земја,  наводно порадите проблемите со атмосферата на својата матична планета, па им биле потребни големи колични на злато, што би им помогнало да се фиксира нивниот проблем, па затоа нашата земја им се видела како поволен извор за истото. Ова се главните истакнувања на познатиот толкувач и преведувачот на сумерските таблици, американцот со азербеџанско потекло, односно поточно кажано масонот со еврејско потекло – Захарија Сичин.

Толкувањата на Сичин не се издржливи во потполност!

1_emiter_ZECHARIA_SITCHIN

Сичин е роден во Баку (1920-2010), Азербејџан, а пораснал во Палестина. Се стекнува со знаење на современиот и древниот хебрејски јазик, другите семитски и европски јазици, потоа Стариот Завет, како и историја и археологија на Блискиот Исток. Меѓутиа самиот Сичин дипломирал на Универзитетот во Лондон, одел за економска историја. Долги години работел како новинар и уредник во Израел, а живеел и пишувал во Њујорк. Неговите книги се преведувани на повеќе јазици, па дури и на браевото писмо за слепите, а честопати гостувал на радио и телевизија.

Според интерпретацијата на сумерската космологија на Сичин, постои неоткриена планета со долга елиптична орбита, која влегува во нашиот Сончев систем на секои 3600 години. Оваа планета се вика Нибиру (и се поврзува со Мардук во вавилонската космологија). Според Сичин, Нибиру предизвикал катастрофа на древната планета Тиамат, која Сичин ја сместува помеѓу Марс и Јупитер. После тој небесен судир се настанати планетата Земја, астероидниот појас, нашата Месечина како и кометите. Во Енума Елиш, Тиамат е опишана и како божица. Според Сичин, планетата Тиамат после сударот со Нибиру е поделена на два дела: од едниот дел е создаден астероидниот појас, а од другиот дел добил нова орбита и денес тоа е нашата планета Земја. Поддржувачите на теоријата на Сичин велат дека со ова се објаснува чудната географија на Земјата, но исто така и потеклото на Месечината, необично огромниот сателит за вака мала планета, а катастрофалниот судир е пресметано дека се случил пред околу 4,5 милијарди години.

Сичин смета дека планетата Нибиру е дом на технолошки напредна вонземска раса, налик на човекот, наречени Анунаки во сумерскиот мит, за кои Сичин смета дека се споменати и во Библијата каде се наречени Нефилими. Натаму толкувајѓи ги старите сумерски текстови на Енума Елиш, тој вели дека оваа раса за првпат се спуштила на Земјата пред околу 450.000 години во потрага по минерали, посебно златото, што го нашле и го ископувале во Африка. Овие „богови“ работеле самите во својата колонијална експедиција на Земјата, каде после бунтот на работниците од рудниците решиле генетички да го создадат Homo sapiens-от со мешање на своите вонземски гени со оние на веќе постоечкиот Homo erectus. Целта била да си создадат робови кои бесплатно ќе работат во рудниците. Меѓутоа ова се само можните предпоставки кои тој ги толкувал на свој начин. Многу е очигледно дека постојат големи разлики помеѓу самите луѓе, прашањето од каде тогаш има различни раси? Дали имало и предходно други луѓе на земјата или тие ги направиле и останати раси. Ова прашање е многу сложено ако тргнеме да размислуваме кон оваа насока, бидејќи наидуваме на многу неразбрливи и нелогични работи. Потоа на овие толкувања се надоврзуваат и некои следбенци како што е Дејвид Ајк, со теоријата дека Анунаките се Рептилната предаторска раса, која има цел да ја покори планетава и да ја контролира преку паразитирање и држење на човекот под контрола, така што ќе му ја симне свеста во ”несвест”, а духот човечки ќе биде затруен со илузија и лажни потреби. Ни најмалку сакам да го дискредитирам овој генијален анти-глобалистички револуционер, будител на колективната свест, ниту пак теоријата за рептилијанците и другите паразитни ентитети дека е комплтно невистината или лажна, меѓутоа сакам малку да ги разјаснам нештата во тој контекст,  дека таканаречените Анунаки првично немаат никаква допирна точка со Рептилијанците, дека Анунаките биле небесните богови-луѓе, што се спомнуваат во сите митологијии, легенди и кулури, кој ја носеле цивилизацијата и кај останатие народи и раси.

  • Изгледот на Анунаките

1017255_10200593770300277_22793612_n

sumerian-art

sumer2225

Sacred-Tree-Pine-Cone-Fertilization-Anunnaki-Reptilian-Hybrid-DNA-12-Strand-Genetic-Mesopotamia

anunnaki-gods

selo_anunnaki

crespicollection

highheaddressassyrianeagleheadedgodeagleheadmask (1)persian Орловскиот небесен култ го пронаоѓаме и кај Астеките и Древна Персија

ancient-star-map-sumerian-berlin-museumПознатиот Медиум на Тајното Друштво Врил – Марија Орашич тврдела дека добивала пораки од планета во близина на ѕвездата Алдебаран, и тие ја посетиле нашата земја пред 500 000 години и основале многу прадревни цивилизации, меѓу кои и Сумер. Во 1945 на Марија и се губи секаков траг.

anunnaki

527059_10201007596005661_833697630_nГолема е можноста дека Анунаките учествувале во креацијата на одредени видови преку генетски инжињеринг, за да ги подигнат во свеста. Меѓутоа експлоатацијата на луѓето според Кредо Мутва, Зулу Шаман од Јужна Африка, го вели тоа за Рептилната Раса кога дошла во Африка, која истотака вршела разни експерименти, можеби со помош на украдена технологија од Анунаките.

 

d6559bc61de455bafaccfee5dd06bf07

an-marrage.jpg

 

maxresdefault.jpg

anunnaki-cartoon-musical-miniseries.jpg

12278791_399789970225885_1883852755369861506_n.jpg

enki-672x372.jpg

stele with giant 2.jpg

4ce157029d26d2b56320c795a40809f2.jpg

e9bd68a8ada7c743bb4782d90ea92b5b--nephilim-giants-ancient-aliens

Encuentran-un-Anunnaki-en-una-cámara-de-alta-seguridad-de-Irán-2.jpg

Анунаките или ”Небесните Богови” како што ги нарекуваат, се представени како чисти хуманоиди со божествени пропорции, прикажани се крилато, што алудира на небесност и боженственост, потоа силно и цврсто мускулно тело, долги бради и брановидни светли коси, слични на Античките Божества на Хелените, Етрурците, Нордијците, Галите, Словените итн… Апсолутно никакви поврзаности со битијата од подземниот или темниот свет, никакви гротесни појави  тука не наоѓаме, како што тоа ни го представуваат наведените извори. Нивните симболи воглавном се Аријски (благородни) заштитни архитипови и обележја, a тоа се: Лавовите, oрлите, како и нивниот спој во грифон (гриваст однсоно крилат лав) и секако свастиката, што алудираат на вселенската, однсно небесената светлинска енергија. Мачката и орелот се главните непријатели на змиите односно рептилните родови. Но сите змии не се со негативив аспект. Така што постојат змии-чувари како што е Ескулаповиот смок, кој е заштитник на здравјето, кој до ден денеска се користи како симбол на медицината и регенерацијата, за разликата од смротносните вајперски предатори.

11-12-14-79884_1

Во Европа е карактерсична представата на Пардот, односно Белиот Леопард, каде што го наоѓаме на фреските во мистериозните Етрурски (Расенски) гробници во денешна Италија, потоа на мозикот во Пела – Античка Македонија, денешна Грција итн.

dion3

aus_19_02_2Mодел на Ацтешки Јагуар Воин

Додека пак овој ист култ бил ширен и во Јужна и Средна Америка, но таму се среќава како Јагуар или Пума, поради егситенцијата на овие мачки во тој предел. Истотака важно е да се напомене дека сумерското писмо истотака е пронајдено и во Јужна Америка, поточно во Боливија, на мистериозната чинија позната како ”Fuente Magma” којa ги шокирала во потполност археолозите и историчарите, но не и оние кој веруваат во предпотопните цивилизации и нивната технологијата, поточно оние кои се потпираат на ведската култура и историја.

planetarios.com-fuente-magna-caracteres-ampliados-105b15dЧинијата Фунте Магма – Боливија

  • Родот Аси

936466_10200347656387583_1846065900_n

1392016_10201325761559601_60149148_n

1381546_10201328020936084_159943741_n

Преку Словенско-Ариевските Веди поточно преку Сањтиите (метални таблици пишани со харијски каруни) во првата книга – ”Перуновата Книга на Мудроста” во првиот круг наречен, Сага за Инглизите, дознавеме дека Белите Родови на Големата Раса (Раса – прапочетно означувала поим само за белата раса, светлата, Расени, Рассенија, Русенија, Руси, Роси, Tabula Rasa – бела хартија), имала поедини родови или касти на високо свесни битија до ниво на богови-креатори кои поседувале знаење и технологија да вршат разни промени и креации во материјата.

Древните и мудрите велики Аси
го нарекле тој благороден крај
Светата Земја, Земјата на Родот Асов,
или Земјата на Светите Раси.
Многобројни Родови на мудриите Аси
придошле во тој благороден крај Асија (Азија).

 

Аси – потомци на Небесните Богови, кои живеат на Мидгард – Земјата (нашата планета). Па одтука е поимот Асија односно Азија, земјата на божјите потомци. Како што србите за ”Eден” кажуваат ”Jедан”, така и Бугарите наместо ”Јас”, кажуваат ”Aз” или ”Ас Сум”, она што сум вистински, потоа тоа преминало и во Древно-Словенската буквица, потоа во Глаголицата како буква, но прапочетно оваа буква влече корен од рунското писмо, поточно од Ха’аријските Каруни каде исто така се среќава оваа руна ”Aси”.

1013155_10201223081872673_1910262288_n

Важно е да се истакне самиот термин Сумер, кодирано преку нашето слово означува Сумир или Свемир, како што и епската и најсветата планина Меру е всушност Миру што на неколку јазици означува неколку слични представи, Мир на руски е свет па одтука света панина, Мир на албански значи добро. Во Будистичката космологија го наоѓаме следново:

Sumeru (Sanskrit) or Sineru (Pāli) or Kangrinboqe is the name of the central world-mountain in Buddhist cosmology. Etymologically, the proper name of the mountain is Meru (Pāli Neru), to which is added the approbatory prefix su-, resulting in the meaning “excellent Meru” or “wonderful Meru”.The concept of Sumeru is closely related to the Hindu mythological concept of a central world mountain, called Meru, but differs from the Hindu concept in several particulars.

Многу е важно да се напомене дека едно од главните божества е  Nanna, наводно син на Енллил и Нинлил, познат како бог на Месечината. Во Нордиската митологија исто така постои божество со потполно исто име Нана поврзана со богот Балдр. Интересно е што првите преведувачи од Акадија верувале дека идеограмот кој бил нарекуван Бог во Сумерија, Енлил требало да се чита како Бел на Акадијски. Ова сега се знае како неточно, но некои го користат Бел осврнувајќи се на Енлил во постарите преводи и дискусии. Впрочем овој поим за Бел е многу повеќе раширен ако ја погледаме поголемата слика, па тогаш ќе најдеме многу божества вклучувајќи го и Мардук, каде што е познат и како Бел.

800px-Temple_of_Bel,_Palmyra_02Храмот на Бел, Палмира (Бел-Мир)

Божествените битија биле познати и како Ури, односно скретенца од Асури. До ден денска русите ги нарекуваат ”уруси” од стрна на некои блиски народи и секако своевремено од Хазарите. Ур значи оној кој е божествен, оној кој ја дава на луѓето Култ-Урата, Архи-тект-Урата, Ур-банизацијата. Руната Ур од Ха”аријските Kаруни го соопштува следново:

– УРИ (у, ур). Пространство. Каде шумите и доловите се полни со визии, каде постои боженственоста на природата и не е нарушена хармонијата. У-ра, восклик, радост, среќа, победа. Сега ни станува и јасна представата за Ур –  еден од најдревните градови во Месопотамија, разположен на реката Еуфрат, недалеку од Персискиот залив. При основањето на градот, во околу 3000 п.н.е. градот се наоѓал на самиот морски брег, но поради повлекувањето на Персискиот Залив, сега се наоѓа во внатрешноста на континентот, блиску до градот Насирија, во денешен Ирак. Ирак е многу блиску до Урак ако земеме етомолошки да истражуваме го пронаоѓаме следново:

The Arabic name العراق al-ʿIrāq has been in use since before the 6th century. There are several suggested origins for the name. One dates to the Sumerian city of Uruk (Biblical Hebrew Erech) and is thus ultimately of Sumerian origin, as Uruk was the Akkadian name for the Sumerian city of Urug, containing the Sumerian word for “city”, UR.

Во Русија, истотака се наоѓа Урал планината, потоа Курдите како потомци меѓудругото и на Аријската култура и народи, го носат во својот корен поимот Ур.

Kurdish-religion-Royal-seal-sun-Shaushtatar-Kurdish-Mitanni-lion-angel-tausi-melek-median-medes-ahura-mazda-xwoda-ahuraman-hawraman-northern-mesopotamia-mezrabotan-kurdistan

Kurdish-Priest-face-aryan-race-yazdanism-mithra-mithraism-mithras-ezidi-azda-azdanism-yaziden-kurds-kurdistan-zagros

Kurdish-kingdom-komagele-nemrud-nemird-ahura-mauda-xwoda-mazda-yezidi-tausi-melek-temple-mount-mountains-fire-sun-art-culture-yazidi-ezidi-

Kurdish-girl-ezidi-yazidi-aryan-race-origin-kurds-temple-fire-sun

Исто така, денешниот главен град во Ирак, се нарекува Багдад, што дури и на Википедија на англиската статија, многу добро се укажува за правата етомологија на зборот ( Bag “god” and dād “given”, translating to “God-given” or “God’s gift”), односно Баг-дад, дадено од Бога, исто така декодирано преку словото и Старо Иранскиот јазик. Потоа легендарната кралица Семирамида, можеме преку словото, лесно да го разбереме нејзиното име, што за жал не е дадено никакво толкување на интернет. Се-мира-ми-да – Светоста што ми ја дава. Потоа

Според ”Перуновата Книга на Мудроста” се напоменува и за градот на боговите каде после првата катаклизма што се случила поради падот на фрагментите од Луната – Лелја, од Даарија (Хипербореја), се преместиле во деловите на Сибир па потоа и во Асија каде бил изграден новиот град на боговите Асгард Иријски, помеѓу сливот на реките Ирија и Ом, на местото на соверемниот град Омск, кој бил целосно уништен од Џунгарите во 7038 од Создавањето на Мирот во Ѕвездениот Храм или со други зборови (1530. г. н.е.). Исто како Аси, во Ха”аријско Kарунското писмо постои и руна Ирија, што значи чистина, сјајност, љубов, па затоа оваа река ја именувале со тоа име.

1378548_10201286620221092_1070633918_n

Исто така Ирска на латвијски се нарекува Ирија, што би знчело чиста земја, непорочна земја. Сурија или Сирија е зрачна светлина и љубов, а воедно и ведско божество кај индијците. Златнниот Орел (лат. Aquila chrysaetos), истотака се нарекува Сури.

Зошто во Стариот Завет се опишува битка помеѓу повеќе Богови, дали станува до некаков парадокс? Дали некој од тие богови се навистина Севишниот или пак негови претставници, или пак некој од нив е лукавиот? Кој е лукавиот? Во Библијата, еврејскиот Бог Јехова (Господ) се бори со богот Бел и Астар и ги победува. Ако е Бог единствен и други Богови нема, со кој тогаш тој се борел, и кого тој победил и од каде пристигнале тие други Богови?

Eве нешто за Бел:


(Bel (/ˈbeɪl/; from Akkadian bēlu), signifying “lord” or “master”, is a title rather than a genuine name, applied to various gods in the Mesopotamian religion of Akkad, Assyria and Babylonia. The feminine form is Belit ‘Lady, Mistress’. Bel is represented in Greek as Belos and in Latin as Belus. Linguistically Bel is an East Semitic form cognate with Northwest Semitic Baal with the same meaning.

1395445_10201370785565173_865166243_nBel of Palmyra, Syria, depicted on the far left along side Ba’alshamin, Yarhibol and Aglibol on a relief from Palmyra 

Одтука јасно се препознава и се чита дека Yarhibol Aglibol е името на Словенската Претстава на Сонцето – Јарило и Агни Бог (Огнебог) и Богот Бел Баалшаман.

Асирија истотака значи божествена светлина, се додека со текот на времето некои случувања не го промениле текот на настаните, па така своевремено значело едно и божествено, па потоа под овој термин барем преку санскритот и индијско-ведскиот систем, означувало демонски битија познати како Асури.

За да не дојде до некаква забуна мораме да го истакнеме поимот – Асир:

  •  Преку Нордијската митологија и Старо Нордијскиот  јазик го дознаваме следновоIn Old Norse, áss (or ǫ́ss, ás, plural æsir; feminine ásynja, plural ásynjur) is the term denoting a member of the principal pantheonin the indigenous Germanic religion known as Norse paganism. This pantheon includes Odin, Frigg, Thor, Baldr and Týr. The second pantheon comprises the Vanir. In Norse mythology, the two pantheons wage the Æsir-Vanir War, which results in a unified pantheon.
  • Преку Хиндуизмот и Санскритскиот јазик го дознаваме следново: In Hinduism, the asuras (Sanskrit: असुर) are non-suras, a different group of power-seeking deities besides the suras, sometimes considered naturalists, or nature-beings, in constant battle with the devas. Во овој контекст буквата А (Анти) врши негативизирање на терминот ”sure-сура”, и прави разлика помеѓу сурите и асурите. Во раните Ведски текстови, заедно и асурите и девите се божества кои постојано се натпреваруваат едни со други, некои ги носат обете именувања во исто време, што е важно да се напомене. Во доцната – Ведска и пост-Ведска литратура Ведските асури постанале понижи суштества, додека во иранската Авеста, Персиската ”колешка” на Ведата, Девите почнале да се сметаат како нижи суштества. Подоцна, во Пураните, Кашјап е прикажан како татко на обете и на девите и на асурите. Во истата Пурана, речено е дека Кајшап се омажил со 60те ќерки на Дакша Праџапати и е татко на сите суштества на Земјата, вклучувајќи ги Девите, Асурите, Манавите и целиот животински свет.
  • Преку Зороастеризмот и Старо Персискиот јазик го дознаваме следновоAhura Mazda (/əhˌʊrəmˈæzdə/;[1]), (also known as OhrmazdAhuramazdaHourmazdHormazd, and Hurmuz, sanskrit Asura-Medhā) is the Avestan name for a higher divinity of the Old Iranian religion who was proclaimed as the uncreated God by Zoroaster, the founder of Zoroastrianism. Ahura Mazda is described as the highest deity of worship in Zoroastrianism, along with being the first and most frequently invoked deity in the Yasna. The literal meaning of the word Ahura means light and Mazda means wisdom. Мазда или во Авестиската форма  Mazdā  во Санскритот medhā, што означува ”интелегенција” или ”мудрост”. ”Aхура” изворно е придавка што значи ahuric карактеризирајќи посебен Индо-Ирански ентитет имануван како асура. Името може да биде потврдено во клинестите таблици од Ассиријскиот Ассурбанипал, во формата Assara Mazaš. На возраст од 30 години, Зороастер/Заратустра (Зоран Ѕвезден, Зора) го примил откровението. Додека Заратустра полнел вода во ”зората” за светиот ритуал, тој видел светлосна фигура на јазета, Воху Манах, кој го водел Заратустра во присуство на Асура Мазда, каде бил учен за кардиналните принципи на Добрата Религија. Јазета / Yazata – изворно на Авестинскиот јазик е придавка изведена од вербалниот корен yaz – ”да обожуваж, да славиш, да целиваш”. Од исиот корен доаѓа Авестинската Jaснa, Yasna, “oбожување, жртва, молитва” Јазета е соодветно на ”суштество достојно за обожување” или ”возвишено суштество”, додека во санскритот тоа се нарекува јаџна / yajñá.  Додека Воху Манах е концепт, генерално преведуван како ”Добра Цел” или ” Добар Ум”, реферирајќи на добра морална состојба на умот, мудрост, како индивидуата да ја комплетира својата должност, што директно произлегува од Ариевско-Слоевенското Слово, односно од Волхва како мудрости а воедно и ведски свештеник, слечен е концептот и на нордијската митологија како дел од истата култура своевремено:  – A vǫlva or völva (Old Norse and Icelandic respectively; plural vǫlur (O.N.), völvur (Icel.), sometimes anglicized vala; also spákona or spækona) is a shamanic seeress in Norse paganism, and a recurring motif in Norse mythology.
  • Дури и во Словенските јазици пронаоѓаме забуна во поглед на на зборот ”Дева”, од една страна означува божествено и свето, ”дивно,divine”, a пак од друга страна ”диво, дивјаштво – анимално/животинско”, во англискиот диво се пишува wilde, но ако се разиграат малку буквите се добива ”dewil/devil” што значи ѓавол, рогатото битие од подземниот свет.

За да ги разјасниме овие помалку контрадикторности што се јавуваат помеѓу овие прастари јазици и нивната терминологија, мораме да го споделиме следново многубитно истакнување од ,,Сагата за Инглизите”:

Небесниот закон РИТА – за чистината на Родот и Крвата, кои им е даден на луѓето во древните времиња. Почитувањето на Законот РИТА ги спасува народите од дегенерација, изродување/истродување и болести. Во оваа Сага се говори дека Асите го почитувале овој закон, додека Ваните го нарушувале и се женеле со своите сестри. Тоа може да го најдете тука Æsir–Vanir War .

Тука станува збор за две групи на божества и божествени луѓе кои дошле во конфликт, а водат исто потекло. Другиот клан на богови, Ваните (Vanir) исто така се споменати во Нордијската митологија; богот Нјорд и неговите деца, Фреја и Фреј, кои се најмногу истакнати Ванирски богови, кои се приклучиле кон Асирите како нивни заложници после војната помеѓу Асирите и Ваните. Ваните се воглвно поврзани со материјалноста, плодноста, земскиот живот и секако културата, додека Асирите се поврзани кон божествените строгости, силата, моќта, односно небесниот принцип. Асирите и Ваните можеме сега многу лесно и чисто да ги поврземе со нивните кореспонденции со Индо-Иранските и Ведските Асури и Деви односно Асири и Вани – Девани. Во Еддите (нордијските Веди), зборот Асир се употребува генерално за богови, додека Asynjur се користи за божици. Александар Асов во неговата книга ”Словенска Астрологија”, често ја напоменува битката помеѓу самите богови поделени свовремено во два клана Сварожичи и Дијеви. Во сите негови книги Асов, алудира на Хиперборејското потекло на Словените.

Рептоиди, Наги, Сиви

bird like headed and lizard head females figures

Женски глави, две теракоти со очи во бадемова форма 
од Тел ал – Убаид околу 4500 П.Н.E.

reptilian figurines two

eridudeityMothChildStatueUrUb2_AmietМузејот во Багдад, Ирак
Машка фигура Убаид периодот Ериду седум миљи од југо-западен УР
околу 5000 П.Н.Е.

ubaid_figurines

Машка Рептилна фигура најдена во Ал Убаид археолошкото наоѓалиште во Ирак. Припаѓа на таканаречениот Убаид период, датира околу 4000-5900 П.Н.Е.

annunaki-1Оваа статуа на глава веќе има големи индикации, дека станува збор хибрид помеѓу хуманоид и рептилно битие.

qp4ea741d5

imagesРогатиот Скалп од Саир, Пенсилванија, откопан од гробница во 1880 потоа мистериозно исчезнат. The archeological discovery was made by a reputable group of antiquarians, including Dr. G.P. Donehoo, the Pennsylvania state dignitary of the Presbyterian Church; A.B. Skinner, of the American Investigating Museum; and W.K.Morehead, of Phillips Academy, Andover, Massachusetts.

  • Хибридни аномалии во модерното време

horn_asian

horn-7504131001864_10200760827196595_1975272648_n

bace7f137fda690ef84969e09f7ac1ff

Horny People 08article-1294234426646-0ca6c89a000005dc-984410_466x310

Од досегшниот обид да се претстават работите во вистинско светло колку што е можно, можеме да го претпоставиме следново што се однесува во контекст на Анунаките: Они се небесни битија, со божествен култивизирачки карактер, според изгледот и симболите се многу слични на Нордијско/Словенски типови односно класични хуманоиди, кои биле инзворедни цивилизатори и креатори. Меѓутоа поради самиот конфлкит во божествениот пантеон и поредок, и разделбата нивна, оваа неслога и дупка во хармонијата, и те како е добро посакувана од страна на лукавите битија од подземните светови, кои жедни за моќ и превласт, материјално богатство и технологија лукаво се умилкувале во овие кругови на високо-свесни и напредни битија.

1380426_10201371822831104_2126660281_nРептоиди/Амфибиоди/Сиви – Tohua Hikokua – на еден од островите на Нуку Хива, еден од островите на Маркезас

Од друга страна пак ”Божествените луѓе” добивале подршка и војска од страна на темните битија,  и нивната кастинска хиерархија, каде што во ведските списи се детално опишани, нивните сфери во подземјето, разните облици, разните типови на овие битија.

Приказ на рептилно битие и принесување на човечка жртва

1240549_10201078258612182_282884185_n

947162_10200671228476683_1705979103_nМумија на демонско/рептилно бебе, Храм Раканџи – Jапонија

1010509_10200671239636962_467157332_n

”Перуновата книга на Мудроста” има дадено опис на луѓе, человеци (човеци) – асови, нелуѓе, а истотака се споменуваат и некакви Сиви, веројатно станува збор за познатите Gryes меѓу уфолозите, кои биле хермафродитни битија и можеле да ја менуваат оријентацијата и нагонот во зависност од лунарната фаза.

Nuku_Hiva_IM000047_Temehea_Tohua_1Temehea Tohua – Полинезија

Во Сањтијата (металната таблица) на оваа условно кажано книга го наоѓаме следниот стих:

По нивната сива кожа
ќе ги препознаате непријателите Туѓинци…
Тие имаат очи со боја на Мрак, и двополни се,
можат да бидат жена но и машко…
Секој од нив може да биде татко, или мајка…
Со боја тие ги покриваат лицата свои,
да личат на Децата Човечки…
и никогаш не ја соблакаат својата облека
да не се открие голотијата нивна ѕверска …

САЊТИЈА НА  ПЕРУНОВАТА ВЕДА
ПЕРУНОВА КНИГА НА МУДРОСТА
КРУГ ПРВИ
САЊТИЈА 5

Бидејќи и самиот Дејвид Ајк, уверен е дека целата приказна со хибридите и рептилите е започната уште од Сумер и Вавилон, како граница и момент каде се случиле мешањата, многуголема е веројатноста да се имаат смешано со рептоидите и другите демоните крвно и потоа со подлабоката инфилтрација и инсталација на рептилите да бидат вршени, разно-разни генетски експирименти за добивање на хибриди, семитски (semi на англиски значи полутан, а на латински semia e мајмун) типови на луѓе итн…Исто е познато и дека Абрахам веројатно (А-Браман) и одредена група на инцирани манипуланти, да имаат украдено голем дел од ведското знаење и да го однеле со себе. Од денешна гледна точка на поновата историја, јасно се гледа како со тоа древно ведско знаење се манипулира и се злоуотребува, тоа воопшто не е спорно да се коментира. Преку легендите познато ни е дека змејовите – драконите, драконијанците се склони кон материјалните богатства, особено блаородните метали, дијамантите и секако убавите и најчистите жени. Во будистичките списи нагите се претставени и како служители на Вирупакша (Pāli: Virūpakkha), еден од Четирите Небесни Кралеви кој ја чува западната дирекција. Тие делуваат како чувари на Планината Сумеру, чувајќи ги девите од Трајастримша од нападот на Асурите. Во славниот еп Махабарата, приказот на нагите укажува на неколку представи. Епот ги нарекува ”прогонители на сите суштества”, и ни кажуваат: ”змиите имат вирулетен отров, големи моќи и вишок на сила, и секако свиткани да ги грзинат другите битија” (Kнига 1: Adi Parva, Оддел 20). Во некои гледишта согласно со приказната, нагите се важни ”играчи” на многу случувања раскажани во епот, почесто не се толку злобни и измамливи него останатите протагонисти, и понекогаш се на страната на доброто. Епот често ги карактеризира нагите како се мешавина на луѓе со зимијовидни одлики. Понекогаш се карактеризирани во одредено време како луѓе што имаат човечки карактерни црти а во одредено време имаат особина на змија – на друго битие. На пример, приказната за како нагата принц Шеша дошол да го држи светот на својата глава со сцената во која тој се појавува како посветен човечки аскет, со ”заврзана коса, облечен во партали, и неговото тело, кожата со жили, сув, истоштен од вежбање. ”Брама е задоволен од Шеша, и му ја доверува должноста за чување на светот. Од таа точка на приказната, Шеша почнува да ги изложува своите атрибути на змија. Тој влегува во дупка и го поминува целиот пат до дното, каде што ја вчитува Земјата на својата глава. (Книга I:. Ади Parva, Оддел 36). Кадру, прадревната мајка на змиите, направила залог за нејзината сестра Вината, со влог дека поразениот ќе му се потчитни и ќе му биде роб на победникот. Желна да обезбеди победа, Кадру побарала соработка од нејзниот подмладок со цел да се поправи залогот со цел Кадру да победи. Откако нејзниот подмладок се колебал и двоумел во барањето, Кадру постанала гневна и ги проколнала сите да умрат во пеколна смрт во змијо-жртвувањето на Кралот Џанамејаја, синот на Парикшит, кој бил син на Абхиманју синот на Арџуна. Кралот на змиите Васуки бил свесен за клетвата, и знаел дека неговите браќа треба да ги спаси некои херој од клетвата. Тој се доближил до познатиот аскет Јараткари со предлог за брак со змијската божица, Манаса, Васукевата сестра. Од сојузот на аскетот и змијата-девица е роден ”синот на небесното детe” Oвој син бил именуван како Астика, и тој требал да биде спасителот на змиите.

Преку овие ведски приказни, патем и Махабарата некои ја вбројуваат и како петта веда, јасно укажуваат на мешани бракови, помеѓу рептиоди-наги и хуманоиди, и богови или просветени луѓе. Нагите често се јавуваат и како помагачи на луѓето, што веројатно и било така, но не треба да се заборави нивната лукавост, итрина, преварливост, склоност кон господарење, екстремни материјални богатства итн. Меѓутоа како што и самите богови имале слабости и несогласувања и пропусти, така и некои од овие суштества на темнината имаат проблематики во своите сопствени хиераргијски поделби на владеење, но како што човекот знае да биде склон кон порок и наивност и да падне во искушение, така и овие битија знаат да послужат за општ добробит и да му помогнат на човекот. Но сепак од денешен агол на гледање на нешата, оние династии на хибридни кралски семејства кои се провлекуваат низ историјата, за кој говори Ајк и многу други, јасно се гледа кон каква насока го водат светот, од проста прична што дегенеративноста и шизофреничноста се изродоваат како несоодветна компитабилност помеѓу рептоидите и децата човечки. Затоа нашите многу мудри Предци и Богови јасно укажале да се почитуваат правилата на Законот Рита, што значи, никакво мешање со нечовечки битија, а воедно и помеѓу блиските родови, брат со сестра, или мајка со син, затоа што ќе се упропасти светата крв и ќе се изродат мноштво на аномалии и проблеми во генетиката на луѓето. Најпосле можеме да заклучиме дека овие рептиоидни битија, навистина се смешале со луѓето во пра-далечното минато, краделе знаење, желба за моќ и доминација и поробување на човекот, преку разно-разна манипулација, социолошка, економска, научна, медицинско-фармациска, религијска, прехрамбена индустрија, медиуми, забава и што уште не. Духовното освестување и здружувањето на силите, на сите битија без разлика на боја на кожа и сите оние кои се желни за вистина, убавина. љубов и хармонија, ќе играат клучна улога  во борбата против теророт, кои воглавном го шират оние ”Просветленици”, односно она Братство на Смртта, кое се декларира себеси како “Illuminati”, што под контрола ги држат воглавном сите тајни дружва вклучително и ”отмените клубови” како Ротоари, Лајонис, Рим и др. Допрва следува отварање на Светлински Хармонични енергии, бидејќи Свароговата Ноќ полека одминува, самиот космос наложува друго темпо, луѓето почнуваат да се освестуваат и допрва ќе делуваат, злото нема да може да ја истрпи љубовта и светлината, а тоа воопшто незначи дека човечкиот род ќе седи мирно, непревземањето на одговорност е еден облик на его и суета, стравот истотака, затоа мора и бутовно да се делува. Видете ги сите прикази на нашите светлински браќа Легите и Арлегите што во христијаснкиот свет се познати како Ангели и Архангели, сите се наоружани и спремни да се борат за правдата на Светлитe Богови, а и самиот Кришна, освен што зрачи со љубов и мудрост и свири на флејта, тој превезeма и одговорност да се бори против демонските сили и да го ослободи човекот од ропство.

„Ако никој не ја приложи силата своја
за исполнување на делата праведни,
како се надевате Вие, дека се добро ќе се случи
во иднината Ваша и ближите ваши.
Затоа творете Вие она
што сте во состојба да го творите, и ќе се случи она,
што е судено да се случи,
ништо не се случува кај оние
кои ништо не прават,
и како да ги нема,
како да не се родиле на белиот свет“

Словото на Мудроста на Волхва Велимудра
Прв дел

„Секое дело кое сте го извршиле
остава своја неизбршлива трага
на вечнниот Пат на животот ваш,
и затоа правите, луѓе,
само прекрасни и добри дела,
и тоа во Слава на Боговите и Предците ваши,
за напедок на потомците ваши“

Словото на Мудроста на Волхва Велимудра
Втор дел

Само оние кој не ги послушале лицемерните од Пеколот ќе го пронајдат Белиот Пат кој на Сваргата води.  – Белиот Пат.

Слава Божја и Слава за Нашите Многумудри Предци!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s